تعامل با مردم به معنای مفاهمه و گفتوشنود توأم با احترام است
اسکندر مومنی اظهار داشت: تعامل با مردم به معنای مفاهمه و گفتوشنود است که طی آن یا ما آنها را قانع میکنیم یا آنها ما را قانع میکنند و همواره باید ارتباط با مردم با احترام توأم باشد تا موجب افزایش سرمایه اجتماعی ما شود.
به گزارش ایسنا، نخستین نشست سراسری استانداران پس از تکمیل کابینه دوم وفاق ملی، با حضور اسکندر مومنی وزیر کشور و معاونان او در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد.
وزیر کشور در این نشست به تشریح و تبیین اولویتهای دولت چهاردهم پرداخت و توصیههای لازم برای ایجاد هماهنگی در مدیریت استانها را به استانداران ارائه کرد.
مومنی با اشاره به اهمیت ارتباط مناسب و تکریم مردم اظهار داشت: تعامل با مردم به معنای مفاهمه و گفتوشنود است که طی آن یا ما آنها را قانع میکنیم یا آنها ما را قانع کنند و همواره باید ارتباط با مردم با احترام توأم باشد تا موجب افزایش سرمایه اجتماعی ما شود.
مومنی درباره چالشهای موجود در نظام مسائل وزارت کشور گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی، مدیریت شهری است که نیاز به اصلاح ساختاری دارد و میخواهیم با تعامل با شوراهای اسلامی شهر و روستاها به نتیجه برسیم.
وی در همین راستا افزود: ثبات در مدیریت شهری و فرآیند نصب وعزل شهرداران دچار مشکل است و این موضوع که شهرداران بعضاً بعد از مدت کوتاهی برکنار میشوند باعث شده تا پروژههای فراوانی بهصورت نیمهتمام رها شوند و انگیزه شهرداران برای انجام کارهای بنیادین و درازمدت از میان برود.
وزیر کشور درباره انتصابات پیشِ رو برای فرمانداران و معاونان با اشاره به تجربه خوبی که در کمیته انتخاب استانداران به دست آمد به استانداران دستور داد مشابه همین سازوکار را برای این مهم طراحی و اجرا کنند و بهمنظور حفظ و تقویت هویت سازمانی و افزایش یکپارچگی، در این انتصابات بنا را بر استفاده از کارکنان وزارت کشور بگذارند.
مومنی ضمن اشاره به نزدیک شدن کمیته افزایش اختیارات استانداران به پایان کار خود، از استانداران خواست تا پیشنهادها و درخواستهای خود را جهت بررسی بیشتر تهیه و ارائه کنند.
در این نشست معاونان وزیر کشور نیز به بیان مسائل مربوط به حوزههای تخصصی خود پرداختند.
علی زینیوند معاون سیاسی وزیر کشور ضمن تقدیر از عنایت رئیس جمهور و تدبیر وزیر کشور برای تشکیل کمیته انتخاب استانداران و پایبندی به شاخصهای این کمیته اظهار داشت: این قاب بینظیر از وفاق و این ترکیب اعتمادبخش به دولت، به دلیل رعایت شاخصهای مختلف است که وزیر کشور از هیچکدام از آنها کوتاه نیامد و دولت هم دخالتی نکرد.
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین ضمن تقدیر از ذوالفقاری برای مدیریت کمیته انتخاب استانداران گفت: بانک اطلاعاتی خوبی از همکاران و ترکیب فعلی استانداران داریم و فرآیند انتخاب بهگونهای بود که حتی یک استاندار بدون سابقه اجرایی، پشت میز مدیریت استان ننشسته است.
وی همچنین در ادامه به منشور انتصابات و شاخصهای مربوطه برای استانداران اشاره کرد و گفت که این منشور بهزودی از سوی وزیر به استانداران ابلاغ خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات با اشاره به برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سیام خردادماه اشاره کرد و تأکید کرد مسئولان استانی مربوطه و ستادهای انتخاباتی استانی کار خود را شروع کنند و تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات را بیندیشند.
حسین ساجدینیا معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در این نشست با ارائه گزارشی از الزامات قانونی و چالشهای مدیریت بحران در استانها گفت: استانداران مسئول پاسخ به بحران هستند و ما در برنامه وظایف آنها را مشخص کرده و شرح وظایف ستاد مدیریت بحران را ارائه دادیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران از تشکیل قرارگاه مردمی «ایران من» خبر داد و گفت: با تشکیل این قرارگاه میتوانیم از ظرفیتهای مردمی، سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی در مدیریت بحران استفاده کنیم؛ چراکه در برخی بحرانها دستگاههای دولتی ضعفهایی داشتند که میتوان آن ضعفها را با کمک مردم جبران کرد.
همچنین سید محمد بطحایی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در این نشست گفت حوزه اجتماعی یکی از مهمترین موضوعاتی است که ممکن است امروز و فردای ما را با مخاطره مواجه کند.
وی افزود مقام معظم رهبری در هیچ حوزهای بهاندازه حوزه امور اجتماعی وارد جزئیات نشدهاند و وزارت کشور و شورای اجتماعی را بهعنوان ستاد فرماندهی موضوعات اجتماعی کشور معرفی کردهاند. ایشان از سالهای ۹۴-۹۵ مطالباتی دارند که اگر فرمایشات ایشان اجرایی میشد ما امروز با این حجم از مشکلات مواجه نبودیم.
بطحایی ادامه داد: اگر بخواهم یک مانع اصلی را برای نرسیدن به وضعیت مطلوب اجتماعی عنوان کنم، همگرا و یکپارچه نبودن و عدم انسجام برنامههایی است که در دستگاههای مختلف اجرا میشود. همه دستگاهها جزیرهای عمل میکنند و در برخی موارد نه تنها منسجم نیستند، بلکه یکدیگر را نیز خنثی میکنند.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور همچنین بر توجه به فضای مجازی تاکید کرد و گفت فضای مجازی میتواند بصیرت ما را نسبت به وضعیت اجتماعی استان افزایش دهد.
مسعود نصرتی معاون وزیر و رئیس سازمان امور شهرداریها و دهیاریهای کشور در این نشست به حل مشکلات مراجعان در زمینه بافت شهری و روستایی توسط استانداران پرداخت.
وی درباره افزایش ناوگان حملونقل عمومی نیز مسائلی را مطرح کرد و اظهار داشت به دنبال راهی برای حل مشکلات ناوگان حملونقل عمومی و توسعه آن هستیم.
نصرتی در پایان از تشکیل کارگروهی برای طرح موضوعات اساسی استانها و حل مسائل مربوط به آن خبر داد.
در این نشست سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و معاون وزیر نفت و مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر نیز گزارشی در مورد ناترازی انرژی ارائه کردند و به تشریح راهحلهای پیشنهادی برای مدیریت انرژی در استانها پرداختند.
انتهای پیام