بررسی نظرات آملی لاریجانی درباره جنجال‌های مربوط به مصوبه واردات خودرو

بر اساس اطلاعاتی که مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر کرده، آملی لاریجانی در ابتدای نشستی با نمایندگان رسانه‌های جمعی، ضمن آرزوی قبولی اعمال عبادی در این ماه مبارک رمضان، میلاد بافرکت امام حسن مجتبی (ع) را تبریک گفت.

در ادامه، مدیران رسانه‌ای نظرات و دیدگاه‌های خود را در مورد موضوعات مختلف کشور، مجمع تشخیص و همچنین هیئت عالی نظارت ابراز کردند.

آملی لاریجانی در بخش‌هایی از سخنان خود و در پاسخ به سوالات مدیران رسانه‌ای درباره انتقادات هیئت عالی نظارت نسبت به برخی مصوبات مجلس در زمینه لایحه بودجه، تصریح کرد: راجع به انتقاد هیئت عالی نظارت از مصوبه مجلس در زمینه واردات خودرو، اتهامات سنگینی علیه مجمع مطرح گردید.

وی اضافه کرد: در جلسه‌ای که هیئت عالی نظارت به تحلیل این مصوبه اختصاص داده بود، نقدهایی جدی نسبت به وضعیت صنعت خودرو ارائه کردم و این پرسش را مطرح کردم که مردم تا چه زمان باید تحمل خودروهای بی‌کیفیت داخلی را داشته باشند.

آملی لاریجانی اشاره کرد که در لایحه بودجه، دولت مبلغ ۲ میلیارد دلار را به واردات خودرو تخصیص داده است. وی ادامه داد: با وجود چالش‌هایی که در تأمین ارز برای واردات دارو و کالاهای اساسی وجود داشت، دولت همان مقدار را برای واردات خودرو در لایحه بودجه در نظر گرفته بود، هرچند که مجلس یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به این رقم افزود.

وی افزود: این موضوع در جلسه هیئت عالی نظارت با حضور مسئولین دولتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مسئولانی از جمله رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و حتی رئیس‌جمهور بیان کردند که ارزی مازاد جهت تخصیص به واردات خودرو وجود ندارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد که مسائل مرتبط با پالرمو و CFT از مباحث FATF جداست و گفت: FATF بر ضرورت تصویب پالرمو و CFT تأکید کرده است.

وی تأکید کرد که موضوع FATF در مجمع تشخیص بررسی نمی‌شود و افزود: لایحه‌ای که برای ارزیابی به مجمع ارسال شده، تنها به دو کنوانسیون CFT و پالرمو مربوط می‌شود و مجلس هیچ مصوبه‌ای در مورد FATF نداشته است که مجمع بخواهد در آن دخل و تصرف کند.

وی همچنین یادآوری کرد که FATF اساساً در مجمع بررسی نخواهد شد چراکه به مجمع ارجاع نشده است و فقط CFT و پالرمو که در مجلس به تصویب رسیده و از سوی شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد شده است، مورد تحلیل و واکاوی قرار می‌گیرد.

آملی لاریجانی با اشاره به اهمیت و چالش‌های موجود در موضوعات حقوقی و نظامی مربوط به CFT و پالرمو، اظهار داشت: آنچه باعث قانع شدن برخی اعضای مجمع شده، این است که مجلس در رای‌گیری به این دو لایحه به شرطی رأی داده و ما نیز با همان شرط و به صورت مشروط قادر به پذیرش این دو لایحه خواهیم بود.

وی به برخی از نگرانی‌ها نسبت به پذیرش کنوانسیون‌های بین‌المللی به شرطی اشاره کرد و گفت: ۵۰ کشور این کنوانسیون‌ها را به شرط قیدهای خاصی پذیرفته‌اند و ما نیز می‌توانیم به صورت مشروط آن‌ها را بپذیریم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا