ملاقات های دیپلماتیک ظریف در داووس

معاون راهبردی رئیس جمهور در آغاز حضور خود در اجلاس داووس با تعدادی از مقامات کشورهای غربی ملاقات و گفت وگو کرد.

محمدجواد ظریف در نخستین ساعات حضورش در اجلاس داووس به دیدار بورگه برنده، رئیس مجمع جهانی اقتصاد رفت و در این جلسه، دو طرف در خصوص همکاری های جمهوری اسلامی ایران و مجمع جهانی اقتصاد به تبادل نظر پرداختند.

برنده با اشاره به پیشرفت های ایران در زمینه زیرساخت های قوی و تخصص های بالای نیروها، پیشنهاد داد که نشست های منطقه ای داووس در ایران برگزار شود یا اینکه ایران در اجلاس های منطقه ای با مشارکت تجار و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی شرکت نماید.

او از مقامات سیاسی و اقتصادی ایران دعوت کرد تا در اجلاس ماه ژوئن که در شهر چیانگ جنگ چین برگزار خواهد شد، حضور یابند و همچنین توافق شد که هیئتی از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی به ریاست معاون فناوری رئیس جمهور در این اجلاس شرکت کند.
 
قدردانی ظریف از موضع نروژ در حمایت از حکم ضدصهیونیستی دادگاه

در ادامه این ملاقات، ظریف و اسپن بارت ایدی، وزیر امور خارجه نروژ، درباره تحولات اخیر در آسیای غربی و روابط دو کشور گفتگو کردند.

در این ملاقات، ظریف با قدردانی از موضع نروژ در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از رای دادگاه ICJ و ICC، ابراز خرسندی کرد.

رایزنی درباره مسائل غرب آسیا در دیدار ظریف و رئیس جمهوری صربستان

در ادامه، معاون راهبردی رئیس جمهور با الکساندر ووجیچ، رئیس جمهور صربستان دیدار کرد و در مورد تحولات در آسیای غربی به رایزنی پرداخت.

ظریف در این نشست بر ضرورت حل اساسی و بنیادین بحران فلسطین تأکید کرد و عدم توجه کافی به ریشه های این بحران را علت تداوم مشکلات در منطقه دانست.

برگزاری جلسه بررسی تحولات اخیر آسیای غربی در داووس ۲۰۲۵

به منظور تحلیل تحولات اخیر و چشم انداز آینده آسای غربی و شمال آفریقا، نشستی با حضور معاون راهبردی رئیس جمهور ایران و وزرای امورخارجه کشورهای منطقه و همچنین تعدادی از وزرای خارجه کشورهای غیرمنطقه ای برگزار شد. محمدجواد ظریف به عنوان دومین سخنران این نشست، مواضع کشورمان را به طور مفصل مطرح کرد.

پنجاه و پنجمین نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) با شعار «همکاری برای عصر هوشمندی» و با حضور مقامات عالی رتبه دولتی و بخش خصوصی از کشورهای مختلف، تا جمعه در شهر داووس سوئیس ادامه خواهد داشت.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا