راز پنهان هوانوردی؛ کاوشی نوین برای یافتن سرنوشت پرواز ام اچ ۳۷۰

وزیر حمل و نقل مالزی در روز سه شنبه خبر از آغاز جستجوی جدیدی داد که توسط یک شرکت فناوری رباتیک دریایی مستقر در تگزاس به منظور یافتن هواپیمای مفقود شده این کشور در اقیانوس هند آغاز شده است.

 

پس از گذشت یک دهه از ناپدید شدن پرواز ام اچ ۳۷۰ مالزی، که به عنوان یکی از بزرگ ترین معماهای تاریخ هوانوردی شناخته می شود، جستجوهای جدیدی برای به دست آوردن اطلاعات از دست رفته آغاز شده است.

 

آنتونی لوک، وزیر حمل و نقل مالزی، در این رابطه گفت که شرکت اکتشاف دریایی «اوشن اینفینیتی» (Ocean Infinity) فعالیت های جستجوی هواپیمای گمشده را دوباره از سر گرفته است.

 

وی به خبرنگاران اعلام کرد که جزئیات قرارداد بین مالزی و این شرکت هنوز در حال تنظیم و نهایی سازی است. وزیر مالزی همچنین از «عمل سریع این شرکت در فرستادن کشتی های خود به منطقه» برای آغاز عملیات جستجو برای پیدا کردن هواپیما که در مارس ۲۰۱۴ ناپدید شده بود، ابراز خوشحالی کرد.

 

لوک بیان کرد که هنوز زمان دقیق جستجو مشخص نیست و اشاره ای به زمان شروع فعالیت های این شرکت نیز نکرد.

 

دولت مالزی در ماه دسامبر اعلام کرده بود که موافقت کرده است جستجوهای جدیدی برای پرواز ام اچ ۳۷۰ آغاز کند.

 

هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ که ۲۳۹ سرنشین داشت، در تاریخ ۸ مارس ۲۰۱۴ (۱۷ اسفند ۹۲) در حین پرواز از کوالالامپور به پکن به طور ناگهانی از صفحه رادار ناپدید شد.

 

دو سوم از مسافران این پرواز چینی بودند و دیگر مسافران نیز از کشورهای مختلفی همچون مالزی، اندونزی، استرالیا، هند، آمریکا، هلند و فرانسه بودند.

 

با وجود بزرگ ترین جستجوی تاریخ هوانوردی، هیچ ردی از هواپیما و یا بقایای آن یافت نشده است.

 

گریس ناتان، زن ۳۶ ساله مالزیایی که مادرش را در این حادثه از دست داده است، به خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: «از اینکه جستجو پس از مدت ها وقفه دوباره شروع شده، بسیار خوشحالیم.»

 

جاکیتا گونزالس، ۶۲ ساله، همسر ناظر پرواز ام اچ ۳۷۰، نیز ابراز امیدواری کرد که از سرگیری جستجوها موجب تسلی خانواده اش شود.

 

او در ارتباط با هواپیمای ناپدید شده گفت: «ما تنها می خواهیم بدانیم که هواپیما کجاست و چه بر سر آن آمده است. خاطرات این حادثه هنوز برای ما تازه و زنده است.»

 

جستجوهایی که به نتیجه نرسیدند

 

آقای لوک در ماه دسامبر تأکید کرد که مانند قرارداد قبلی با شرکتی «اوشن اینفینیتی»، در قرارداد جدید نیز پرداخت هزینه جستجو تنها در صورتی انجام می شود که هواپیما یافت شود.

 

براساس اظهارات آقای لوک، قرارداد پیشین به مدت ۱۸ ماه معتبر بود و دولت مالزی موظف بود در صورت کشف هواپیما، مبلغ ۷۰ میلیون دلار به این شرکت پرداخت کند.

 

شرکت «اوشن اینفینیتی» که در بریتانیا و ایالات متحده مشغول فعالیت است، در سال ۲۰۱۸ تلاش ناموفقی برای جستجوی هواپیما انجام داد.

 

این جستجوهای بزرگ که با همکاری استرالیا انجام می شد، سه سال به طول انجامید و در نهایت در ژانویه ۲۰۱۷ متوقف گردید. این عملیات، ۱۲۰۰۰۰ کیلومتر مربع از اقیانوس هند را پوشش داد.

 

وزیر حمل و نقل مالزی در ماه دسامبر بیان کرد که منطقه جدیدی به وسعت ۱۵۰۰۰ کیلومتر مربع در جنوب اقیانوس هند توسط «اوشن اینفینیتی» برای جستجو مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

آقای لوک روز سه شنبه درباره رویکرد جدید جستجوی این شرکت گفت: «آن ها تمامی داده ها را جمع آوری کرده اند و مطمئن هستند که منطقه جستجوی کنونی منطقی تر است.» او همچنین افزود: «آن ها ما را قانع کرده اند که آماده شروع هستند.»

 

ناپدید شدن این هواپیما مدت هاست که موضوع نظریه های مختلف بوده است، از جمله این که آیا خلبان آن، زهاری احمدشاه، در این حادثه دخالت داشته است یا خیر.

 

گزارش نهایی این فاجعه که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، به نقص های موجود در کنترل ترافیک هوایی اشاره داشت و تأکید می کرد که مسیر پرواز به صورت غیرخودکار تغییر کرده است.

 

یورونیوز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا