روز ششم جشنواره فجر چهل و سوم در سینما رسانه؛ بررسی فیلم‌ها و حواشی (+عکس)

“`html

عصر ایران – در ششمین روز از بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، که در سینما رسانه واقع در برج میلاد برگزار گردید، پنج اثر سینمایی شامل کفایت مذاکرات به کارگردانی سهیل موفق، پسر دلفینی 2 اثر محمد خیراندیش، ناتور دشت به کارگردانی محمدرضا خردمندان، مرد آرام به کارگردانی بهنوش صادقی و رکسانا اثر پرویز شهبازی به نمایش درآمد. پس از نمایش هر فیلم، عوامل و بازیگران آن در کنفرانس‌های خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

 

کفایت مذاکرات / سهیل موفق

کارگردان: سهیل موفق

بازیگران: مهران غفوریان، محسن کیایی، ایمان صفا، رویا میرعلمی، المیرا دهقانی، حدیث فولادوند، سارا منجزی، محمدرضا داودنژاد و …

سهیل موفق در سال گذشته فیلم «نوروز» را در بخش مسابقه ارائه نمود و پیشتر به ساخت آثار برای کودکان و نوجوانان مانند شکلاتی و پاستاریونی پرداخته بود. «کفایت مذاکرات» نخستین کوشش او در زمینه تولید فیلمی برای بزرگسالان به شمار می‌آید و به لحاظ تاریخی پنجمین اثر سینمایی او محسوب می‌شود.

این فیلم محصول ابراهيم عامريان است که در سال‌های اخیر با تهیه‌کنندگی فیلم‌های پرفروش و رکوردشکن به عنوان مرد رکوردها شناخته شده است.

با این حال، باید یادآور شد که کفایت مذاکرات از نظر محتوا و مضمون، به عنوان یک کمدی صرف، اهلیت لازم برای رقابت در جشنواره فجر را ندارد و با هدف جذب تماشاگر و فروش بیشتر به تصویر کشیده شده است.

با در نظر گرفتن این ملاحظات، حتی در مقایسه با آثار کمدی دیگر نیز برآورده نیست و در واقع در قیاس با فیلم‌های تهیه‌شده توسط ابراهیم عامریان، یک پسرفت محسوب می‌شود. لذا به دلیل عدم تطابق آن با معیارهای جشنواره، نمی‌توان به آن فراتر از چند سطر پرداخت.

امتیاز: به این فیلم امتیازی نمی‌دهیم 

 

پسر دلفینی 2

کارگردان: محمد خیراندیش

متاسفانه، بلادرنگ برای مخاطبان، هیچکدام از اعضای تیم نظارت بر فیلم‌های جشنواره موفق به تماشای این انیمیشن نشدند.

روز ششم جشنواره فجر چهل و سوم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

 

ناتوردشت

کارگردان: سیدمحمدرضا خردمندان

بازیگران: هادی حجازی‌فر و میرسعید مولویان، شبنم قربانی، علی صالحی، بابک کریمی، سعید آقاخانی، علی مصفا، امیر دژاکام، اردشیر رستمی، حسین شریفی، ترنم کرمانیان و …

فیلمنامه فیلم «ناتوردشت» به قلم سید محمدرضا خردمندان و حمید اکبری خامنه، با الهام از یک داستان واقعی نوشته شده است. این اثر ارتباطی با رمان مشهور «ناتور دشت» اثر سلینجر ندارد و تنها نام آن مشابهتی با این رمان دارد.

در استان گلستان، یک دختر بچه 5 یا 6 ساله گم می‌شود و ابتدا مردم همان منطقه و سپس از تمامی ایران به صورت داوطلبانه به جستجوی او مشغول می‌شوند، ولی در حقیقت این دختر بچه به وسیله فردی ربوده شده است که …

مشکل اصلی «ناتوردشت» در فیلمنامه آن نهفته است که تلاش می‌کند به طور همزمان چند موضوع را پیش ببرد. داستان ناپدید شدن دختر بچه که به یک حادثه واقعی از اردیبهشت ماه امسال مرتبط است، البته با تغییراتی در پایان، مسائلی مانند محیط زیست، شغل محیط بانی و روابط انسانی میان چند نفر را هم شامل می‌شود.

با وجود اینکه این عوامل به صورت ظاهری به یکدیگر مرتبط هستند، اما در واقع فقط توجه‌ها را از اصل داستان دور می‌کند و فرایند گم شدن دختر بچه به حاشیه کشیده می‌شود، چنان که این داستان اصلی زیر سایه حوادث و موضوعات اضافی قرار می‌گیرد.

بازی بازیگران نیز با وجود انتظارات قبلی، به طرز نامطلوبی عادی و تکراری به نظر می‌رسد. آثار هادی حجازی‌فر، میرسعید مولویان، شبنم قربانی، بابک کریمی و سعید آقاخانی در این اثر تمایز خاصی ندارند و با توانی که هادی حجازی‌فر از خود نشان داده‌است، تنها یک تیک عصبی پلک زدن شدید دیده می‌شود که جزو نقاط قوت بازی او به شمار نمی‌آید. به لحاظ تدوین، فیلم با پرش‌های احساسی مکرر و ناپایداری در ضرباهنگ مواجه است که اغلب حوصله‌سربر و خسته‌کننده می‌باشد.

امتیاز: (1 از 5)

روز ششم جشنواره فجر چهل و سوم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

مرد آرام

کارگردان: بهنوش صادقی 

بازیگران: مهدی هاشمی، شمیلا شیرزاد و …

بهنوش صادقی پیش از این به عنوان بازیگر در عرصه سینما و تلویزیون شناخته می‌شد و از شروع کارگردانی خود با ساخت فیلم «خانه دیگری» از سال 1394، در این عرصه قدم گذاشت. فیلم کنونی او، دومین اثر بلندش است که پس از 9 سال با سرمایه‌گذاری تصویر شهر به تماشای عمومی در آمده است.

این اثر، نخستین تجربه تهیه‌کنندگی مهدی هاشمی به حساب می‌آید. او پیشتر به خاطر دو فیلم «دو فیلم با یک بلیت» (۱۳۶۹) و «آقایوسف و آلزایمر» (۱۳۸۹) دو بار موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شده بود.

داستان فیلم درباره یک مرد مسن افغانستانی است که در تهران زندگی می‌کند و با دختری جوان به نام نوبهار ازدواج می‌کند که به خاطر از دست دادن والدینش، تحت فشار شوهرخاله‌اش تن به این ازدواج داده است. نوبهار با دیدن این مرد بسیار غمگین می‌شود اما به تدریج رفتار مهربانانه مرد تأثیری مثبت بر او می‌گذارد. با این‌حال، او خواستگاری جوان در کابل داشت که به دنبال او به تهران آمده و قصد بازگرداندن او را دارد و …

این اثر به عنوان تنها کارگردان زن در این دوره از جشنواره به مقوله مهاجران افغانستانی پرداخته و با رویکردی متفاوت به موضوع اشاره دارد. از مهم‌ترین معضلات فیلم، آشفتگی در ژانر آن است که روابط انسانی میان دو فرد با تفاوت سنی را به یک مثلث عشقی تبديل می‌کند که با عناصری از ملودرام‌های هندی ترکیب شده است.

با وجود تلاش‌های مهدی هاشمی در ایفای نقش مرد مسن افغانستانی، انتخاب او برای این نقش جالب توجه نیست و گریم او با رنگ آبی چشم به غیرقابل‌دوست‌داشتنی بودن شخصیت افزوده است. اما در مقابل، بازی شمیلا شیرزاد در نقش نوبهار یک نقطه قوت قابل توجه است که پس از فیلم خورشید مجید مجیدی دوباره بر پرده سینما دیده می‌شود.

شمیلا شیرزاد پتانسیل لازم را دارد تا در زمره نامزدهای سیمرغ بهترین بازیگر زن قرار گیرد.

امتیاز: (1.5 از 5)

روز ششم جشنواره فجر چهل و سوم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

 

رکسانا (نمایش ویژه / خارج از مسابقه)

کارگردان: پرویز شهیازی

بازیگران: یسنا میرتهماسب، مهسا اکبرآبادی، مائده طهماسبی و …

پیشتر اشاره کرده‌ایم که به فیلم‌های ویژه پس از جشنواره خواهیم پرداخت، اما ذکر چند نکته درباره «رکسانا» به عنوان یکی از بهترین آثار شهبازی که به شکل هنرمندانه به موضوعات جوانان و زندگی آنان می‌پردازد، بی‌فایده نمی‌باشد.

به تماشای این فیلم، پرسش غم‌انگیزی بوجود می‌آید که چرا این چنین فیلمی با تأخیر ۲ یا ۳ سال هنوز موفق به دریافت پروانه نمایش نشده است؟

روز ششم جشنواره فجر چهل و سوم در سینما رسانه ؛ فیلم‌ها و حاشیه‌ها (+عکس)

 

حاشیه‌های روز پنجم در سینما رسانه

*در کنفرانس مطبوعاتی فیلم کمدی «کفایت مذاکرات»، مهران غفوریان در پاسخ به سوالی درباره موفقیت سینمای کمدی نسبت به دیگر ژانرها و عمق هنری آن‌ها بیان کرد: چنین برتری وجود ندارد زیرا محدودیت‌های سینمای کمدی ما بسیار زیاد است. همه ما در یک محیط زندگی می‌کنیم، در سینمایی که به خوبی شناخته شده است. ما تمام سعی‌مان را به کار می‌بریم تا با هر آنچه در دسترس نداریم، آثار کمدی بسازیم، چراکه نه می‌توان با شخصیت‌های خاص شوخی کرد و نه با مشاغل، و خطوط قرمز بسیار زیادی برای ما وجود دارد. ولی با این وجود، ما تلاش می‌کنیم که کمدی‌های کافی تولید کنیم.

*محسن کیایی نیز از اینکه پس از هفت سال به جشنواره فجر بازگشته و از این فضا فاصله گرفته ابراز ناراحتی کرد و افزود: سینما بدون فیلم‌های کمدی ضرر می‌کند، همان‌طور که در چند سال پیش شاهد بودیم.

*محمدرضا داودنژاد که در این فیلم بازی کرد، در پاسخ به سوالی درباره استفاده از واژگان نامناسب در فیلم اظهار داشت: آیا این دوستان تصور می‌کنند در هالیوود به تماشای فیلم نشسته‌اند؟ آیا اکران یک فیلم کمدی در ایران موضوعی ساده است؟ عجیبه که می‌گویند چرا شما گفتید: «آشغال» در حالیکه هزاران اتفاق ناپسند دیگر در جامعه وجود دارد. در این فیلم هیچ حرکت ناپسند و گفتار ناملاسمی مطرح نشد و من از اینکه در این فیلم حضور داشتم بسیار راضی‌ام.

*محمد خیراندیش، کارگردان انیمیشن «پسر دلفینی ۲»، در پاسخ به انتقادهایی مبنی بر کپی‌برداری از یک انیمیشن خارجی، ابراز کرد: برخی بر این اعتقادند که کار ما از روی یک اثر خارجی کپی شده است در حالی که ما خیلی پیش‌تر و پس از شیوع کرونا تولید این کار را آغاز کردیم و این انیمیشن خارجی به تازگی ساخته شده است.

*محمدامین همدانی، تهیه‌کننده انیمیشن «پسر دلفینی ۲»، در مورد عدم نام شروین حاجی‌پور در تیتراژ این اثر بیان کرد: تیتراژ امروز موقتی بود و صدای شروین حاجی‌پور در آن نبود، اما در پی مجوز هستیم و ایشان نیز مجوزهای لازم را کسب کرده‌اند و در نسخه‌ای که در نوروز اکران خواهد شد، حتماً تیتراژ پایانی با صدای شروین حاجی‌پور قرار خواهد گرفت.

*فیلم «ناتور دشت» با استقبال خوبی از سوی تماشاگران روبرو شد، اما در یک صحنه حساس ناگهان اجرای فیلم قطع شد و پس از حدود 10 دقیقه پخش آن از سر گرفته شد. در این زمینه، محمدرضا خردمندان کارگردان فیلم در نشست پرسش و پاسخ ادا کرد: این بخش از فیلم جزو نکات کلیدی بود و احساس موجود در آن ناپدید شد. زمان نمایش این فیلم بسیار حائز اهمیت بود چون برای اهالی فرهنگ در حال اجرا بود، اما با این وقفه، لذت آن کمی تلخ شد.

*علی صالحی، یکی از بازیگران فیلم، با خوشنودی از اینکه برای اولین بار پس از 30 سال فعالیت حرفه‌ای در جشنواره فجر حضور دارد، گفت: ابتدای کارم سال 77 با رسول ملاقلی‌پور بود، اما بعد از آن در مسیر حرفه‌ای راهی برای من باز نشد. قبل از توافق برای حضور در این پروژه، در حال بررسی یک کمدی با دستمزد وسوسه‌انگیز بودم، اما به خاطر پیشنهادی که داشتم، با آقای خردمندان تماس گرفتم و در کمتر از 10 دقیقه بازی در این نقش را پذیرفتم. بخصوص به دلیل وجه مشترکی که با این نقش از لحاظ ارادت به امام رضا (ع) داشتم، این نقش را به جدی‌ترین شکل ممکن ایفا کردم.

*میرسعید مولویان، بازیگر شخصیت منفی این فیلم، نیز در نشست اظهار داشت: ابتدا باید درباره غیبت‌های گذشته و شاید آینده‌ام توضیح دهم که عدم حضورم به دلیل ترس از جمعیت است و این مورد را عذرخواهی می‌کنم. او درباره شایعاتی مبنی بر نامزدی‌اش برای جایزه‌ی بهترین بازیگری گفت: من بیش از هر چیز امیدوارم که فیلم آنطور که باید موفق باشد، اما به هر حال خوشحال می‌شوم اگر نامزد شوم.

*در نشست، پیامی صوتی از هادی حجازی‌فر پخش شد که به دلیل غیبتش در نشست، عذرخواهی کرد و دلیل عدم حضورش را فیلمبرداری و فاصله مکانی عنوان کرد.

*بهنوش صادقی، کارگردان فیلم «مرد آرام» در مورد این اثر توضیحات مختصری ارائه کرد و گفت: سینما به مثابه ابزاری برای بیان مرزها است و در این فیلم فقط به موضوع مهاجران افغان نمی‌پردازیم بلکه به دنبال حقوق اولیه بشر نیز هستیم.

در ایران ما با حدود 8 میلیون افغان در حال زندگی هستیم که دردها و مشکلات اشتراک بسیاری با ما دارند. بنابراین سعی کردیم بخشی از آن را مستند کنیم.

این فیلم با مدیریت منابع مالی به تولید رسیده است. من این فیلمنامه را به چندین تهیه‌کننده نشان دادم و تمامی آن‌ها به من گفتند که فیلم شما خوب است و به احتمال زیاد در رقابت‌های بین‌المللی موفق خواهد بود، اما در اکران داخلی، به دلیل عدم برگشت سرمایه، غیرممکن است. اگر فیلمنامه کمدی داشتید، ما در خدمتیم. اما خوشحالم که موسسه تصویر شهر و تهران فیلم، همراهی کردند.

*مهدی هاشمی، بازیگر اصلی این فیلم نیز گفت: شمیلا شیرزاد یکی از بازیگران با استعداد و شفاف است که کلیه احساساتش را به وضوح نشان می‌دهد و من باید نسبت به بازی او واکنش نشان می‌دادم. او همچنین خاطرنشان کرد: نمی‌دانم چرا سینما به شدت جدی شده و بسیاری از فیلم‌های‌ کمدی ما هم به سطح مهمانی‌های معمولی رسیده است. من برای فیلم «مرد آرام» هیچ هزینه‌ای دریافت نکردم و کل بودجه آن زیر 10 میلیارد تومان بوده است.

*شمیلا شیرزاد، بازیگر افغانستانی این فیلم نیز در بخش دیگری از نشست گفت: درباره نقش خود تعریف‌های زیادی از آقای هاشمی شنیده‌ام و می‌دانستم یکی از بهترین بازیگران ایران است، اما در بسیاری از سکانس‌ها ایشان به من راهنمایی و کمک می‌کردند.

راز بیماری کشنده هیتلر که حتی پزشکش هم نمی دانست / در فاصله چهارسال او چه تغییراتی کرده بود (فیلم)


logo-vid

“`

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا