سند کاروانسرای شاهعباسی سمنان روز شنبه به عنوان میراث فرهنگی ثبت خواهد شد

“`html
ایسنا/سمنان رئیس قوه قضائیه از دادگستری استان سمنان خواست که در روز شنبه هفته آینده، سند کاروانسرای شاهعباسی سمنان را به نام میراث فرهنگی یا نهادی که در این ارتباط مسئولیت دارد، ثبت کند.
کاروانسرای تاریخی شاهعباسی سمنان که یکی از ۹۹۹ کاروانسرای بنا شده در دوره صفوی به شمار میآید، علیرغم اینکه در دهه ۵۰ به ثبت ملی رسیده بود، برای چهار دهه به عنوان زندان مورد استفاده قرار گرفت و به سبب درخواست جدی مردم برای آزادسازی، نهایتاً با انتقال زندان به خارج از شهر، این مکان آزاد گردید؛ اما به دلیل تغییرات مدیریتی و عدم توافق در خصوص ارزش ملک، انتقال سند و تحویل قانونی آن به میراث فرهنگی تا به امروز به تعویق افتاده است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای امروز (پنجم مهر) در شورای اداری استان سمنان گفت: دادگستری این استان موظف است طبق توافقی که امضاشده، این بنا را از روز شنبه تحویل دهد.
وی با اشاره به انتظار خود از طرفین توافق که به تعهداتشان پایبند باشند، افزود: اعتبار قراردادهای دولتی باید معتبرتر از هر نوع قرارداد دیگری باشد و نباید با تغییر مدیر یا دولت بعدی، آنها از اجرای توافق شانه خالی کنند.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد که مدیران نه بر اساس جایگاه حقیقی خود، بلکه به خاطر جایگاه حقوقیشان توافقها را امضا میکنند و نباید شرایط به گونهای باشد که با تغییر یک مدیر، مدیر جدید بگوید توافق قبلی قابل قبول نیست.
محسنی اژهای از طولانی شدن روند انتقال کاروانسرای تاریخی سمنان انتقاد کرد و پرسید: چرا باید تحویل این کاروانسرا از یک نهاد به نهاد دیگر اینقدر سالها به تعویق بیفتد.
وی ادامه داد: اگر یک کارگزار نظام یک وعدهای داده یا توافقی امضا کرده، مسئول بعدی نمیتواند آن را نادیده بگیرد یا دولت جدید بگوید توافق قبلی را نمیپذیرد، مگر اینکه توافق از نظر قانونی مشکلدار یا فساد در آن وجود داشته باشد که در این صورت باید با متخلف برخورد قانونی صورت گیرد.
همه اقشار جامعه ما در دفاع مقدس مشارکت داشتند
رئیس قوه قضائیه در ادامه به دوره دفاع مقدس اشاره کرد و اظهار داشت: تمامی اقشار جامعه در این دوران مشارکت فعال داشتند. در این دوران شخصیتهای بزرگی شکل گرفتند که از نظر شجاعت، ایثار، مدیریت جهادی و تدبیر، بینظیر بودند و ممکن است نیاز باشد تا یک قرن بگذرد تا شخصیتی در چنین سطحی ظهور کند. ما در دوران دفاع مقدس شاهد ظهور تعداد زیادی از این چهرههای برجسته بودیم.
محسنی اژهای با بیان اینکه صدام در شرایطی جنگ را آغاز کرد که تمامی دنیای استکبار از او حمایت میکردند، افزود: این حمایتها به حدی بود که صدام تصور میکرد در عرض سه روز به تهران خواهد رسید؛ اما ایستادگی و مجاهدت رزمندگان نه تنها اجازه نداد یک وجب از خاک کشورمان در دست دشمنان بماند، بلکه سرانجام این ایستادگی باعث شکست آنها شد.
وی با تاکید بر اینکه امروز پیام انقلاب امام به گوش جهانیان رسیده است، ادامه داد: پیام انقلاب اسلامی امروز به اقصی نقاط جهان نفوذ کرده و دوستداران زیادی در سراسر دنیا دارد.
تمجید از مقاومت مردم لبنان و فلسطین
او وجود طرفداران انقلاب را یکی از دلایل احساس خطر دنیای استکبار نسبت به جمهوری اسلامی دانست و افزود: هنگامی که دنیای استکبار نتوانست مانع از رشد انقلاب اسلامی و توسعه آن شود، اکنون در تلاش است تا سرعت رشد آن را کاهش دهد.
محسنی اژهای جنگ مقاومت در غزه و لبنان را ادامه مجاهدتهای دوران دفاع مقدس ارزیابی کرده و افزود: امروز تمام تلاش استکبار و برخی از عناصر مرتجع منطقه حفظ رژیم اشغالگر قدس است. آنها برای حفظ صهیونیستها دست به هر جنایتی میزنند.
وی با اشاره به اینکه در یک سال جنگ غزه شاهد بدترین جنایات علیه بشریت بودهایم، اظهار داشت: امروز در غزه و لبنان بمبارانهای مراکز مذهبی، فرهنگی، سیاسی و حتی مدارس و بیمارستانها و تخریب زیرساختهای مربوط به آب و برق به وضوح دیده میشود.
او با بیان اینکه صهیونیستها طی بمبارانهای اخیر، جنگ را از غزه به لبنان منتقل کردهاند، گفت: مردم غزه با وجود سختیها همچنان مصمم و پایدار ایستادهاند.
وی به تمجید از مقاومت مردم لبنان و فلسطین پرداخت و گفت: بمبارانهای اخیر در لبنان مسئولیت ما را سنگینتر میکند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به هماهنگی و همدلی خوب میان مسئولان استان، پیشنهاد کرد که یک فهرست جامع از مسائل و مشکلات استان تهیه و اولویتبندی شود.
وی افزود: مسائل و پروژههایی که قابل حل در سطح استان هستند باید با همکاری مدیران دستگاهها به سرانجام برسند و آن دسته از موضوعاتی که نیاز به ورود مسئولان ملی یا سران سه قوه دارند، باید در نامهای به فرماندهان کشور ارسال و یک نسخه نیز به ستاد سران سه قوه ارائه شود.
اژهای بیان کرد که به هر پروژهای و یا درخواستی که از جمعبندی مسئولان تمام دستگاههای استانی بیرون آید، ترتیب اثر داده میشود و افزود: از همین لحظه تمامی اختیاراتی که طبق قانون امکان تفویض آنها را دارم به رئیس کل دادگستری استان واگذار میکنم و وی میتواند از جانب ریاست قوه برای حل مشکلات مرتبط با حوزه قضائی اقدام کند.
برخورد سلبی با نقدها نشود
عالیترین مقام قضایی کشور با انتقاد از برخی محدودیتها در ارتباط با رسانهها، یادآور شد: نباید با هر گونه نطر مخالف به صورت سلبی برخورد شود. انتظار میرود مسئولان دستگاهها واکنشهای مثبت و با سعهصدر بیشتری را نسبت به رسانهها از خود نشان دهند. همچنین اگر در برخی حوزهها خلأ قانونی وجود دارد، باید آن را برطرف کنیم.
لزوم اولویتبندی پروژههای نیمهتمام استان
محسنی اژهای با اشاره به تعداد زیاد پروژههای نیمهتمام در استان، اظهار داشت: تمام پروژههای نیمهتمام استان باید اولویتبندی شوند و با توجه به محدودیت منابع مالی هر سال به بخشهایی از آنها رسیدگی و تکمیل شود. برخی از این پروژهها به لحاظ جانمایی اصلاً مناسب نبودهاند و باید به آنها رسیدگی شود.
وی با اشاره به وجود موضوعات متعدد محیط زیستی، گفت: اختلافات میان محیطزیست و دیگر دستگاهها تنها محدود به استان سمنان نیست و تمامی استانها با مشکلات مشابهی مواجه هستند. گاهی پروژههایی شروع شدهاند که در زمان آغاز آنها، محیطزیست سکوت کرده و اکنون که پیشرفت فیزیکی خوبی داشتند، مانع از تکمیل آنها میشود. این موضوعات باید به حل و فصل برسند.
کمآبی مشکل کشوری است
رئیس قوه قضائیه یادآوری کرد که مشکل کمآبی به یک معضل کشوری تبدیل شده و افزود: بعضی از قوانین مرتبط با این حوزه با یکدیگر در تضاد هستند و همین امر بر پیچیدگی مشکلات در این بخش افزوده است.
وی با اشاره به مسئولیت شورای عالی آب در این زمینه، گفت: این شورا که به ریاست وزیر نیرو فعالیت میکند، موظف است به حل مشکلات مردم در این حوزه بپردازد.
او به نگرانی مردم و مسئولان نسبت به عدم تخصیص برخی حقابهها اشاره و بیان کرد: قضیه حقابه کشاورزان هم از نظر شرعی و هم از جنبه قانونی نیاز به بررسی دارد. برخی افراد حقابه دارند، اما منابع آبی وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در این جلسه مدیران جهاد کشاورزی استان، آب منطقهای سمنان و صنعت، معدن و تجارت استان به طرح مطالبات استانی در حوزههای خود و مسائل مرتبط با آب و انرژی پرداختند.
“`