دوشنبه 4 آبان 1405

سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم‌های ویژه کودکان و نوجوانان آغاز به کار کرد

“`html

به نقل از ایلنا و روابط عمومی جشنواره بین‌المللی کودکان و نوجوانان، مراسم آغازین سی و هفتمین دوره جشنواره در روز جمعه، ۱۱ مهرماه با حضور شخصیت‌های مهم از جمله حامد جعفری دبیر جشنواره، مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان، علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان، کمال حیدری مدیر اجرایی جشنواره، علی صالحی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان و جمعی از مدیران جشنواره و مقامات محلی در سالن اجلاس سران استان اصفهان برگزار شد.

این برنامه که با اجرای احسان مهدی و حامد مدرس همراه بود، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط گروه هم‌خوانی «برهان» و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

پس از آن، تیزر رسمی سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان و کلیپی درباره میراث فرهنگی و جاذبه‌های گردشگری اصفهان به نمایش درآمد.

احسان مهدی، مجری برنامه، سپس با اجرای قطعه‌ای با موضوع همبستگی ملی، با استقبال ۲۵۰۰ نفره از مخاطبان کودک و نوجوان حاضر در سالن برخورد کرد.

بخش مجری‌گری این برنامه توسط حامد مدرس صورت گرفت که در سخنانی از برگزاری تبدیل این رویداد به جشن هنر نوجوانان و کودکان در اصفهان خبر داد.

حاضران در سالن به صورت نمادین با شمارش معکوس، سال نو سینمای کودک و نوجوان را جشن گرفتند.

سپس حامد جعفری دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان در صحنه حاضر شد و به فرزندان ایران گفت: امشب ما در این مراسم افتتاحیه، در شهری گردهم آمده‌ایم که خود به مانند پرده‌ای بزرگ از هنر و تاریخ است و چه شعاری زیباتر از «رؤیاهای کودکانه؛ بر پرده نقش جهان» که جایگاه این جشنواره را به تصویر می‌کشد.

او در ادامه افزود: اگرچه سینمای کودک در نگاه نخست ساده به نظر می‌رسد، اما این یکی از چالش‌برانگیزترین و عمیق‌ترین گونه‌های هنری به شمار می‌آید؛ زیرا فیلمسازان این حوزه باید دنیایی خلق کنند که هم سرگرم‌کننده و هم آموزنده، هم خیال‌انگیز و هم ریشه‌دار در حقیقت باشد، به گونه‌ای که هم چشم را خوشایند کرده و هم قلب و ذهن کودک را شکوفا کند.

جعفری ادامه داد: تحقق این امر نیازمند توجه ویژه به روایت‌گویی، طراحی شخصیت‌ها، ریتم داستان و حتی انتخاب رنگ و موسیقی است. چراکه کودکان، صادق‌ترین تماشاگران سینما هستند و هیچ‌گونه تصنعی را نمی‌پذیرند.

وی عنوان کرد: بنابراین با کودکان تنها می‌توان از جنس صداقت سخن گفت و همین ویژگی باعث می‌شود که کار برای فیلمسازان «سهل و ممتنع» شود اما سینمای کودک ایران نیز دارای امتیاز ویژه‌ای است که بر پایۀ فرهنگ و زیست‌بوم خود استوار است.

جعفری خاطرنشان کرد: چهار دهه تجربه نشان می‌دهد که این ارزش‌ها به سینمای ما امکان داده‌اند تا به زبانی جهانی سخن بگوید. مفاهیم مثل تعلق به خانواده، عشق به سرزمین، پایداری و امید در بطن فرهنگ ما ریشه دوانده‌اند و در عین حال برای تمامی کودکان جهان قابل درک هستند.

وی افزود: از این منظر فرصت‌هایی فراتر از مرزها برای سینمای کودکی که با هویت ایرانی گره خورده است، وجود دارد؛ به ویژه در زمانی که کودکان امروز بیش از هر زمان دیگری تحت بمباران محتوایی و تصویری بی‌ریشه قرار دارند. لذا سینمای کودک ایران می‌تواند به عنوان پناهگاهی برای بازآفرینی رؤیاها، ارزش‌ها و انسانیت به شمار آید.

وی اضافه کرد: آنچه که گفته شد برای سینمای کودک محدودیت نیست، بلکه بزرگ‌ترین مزیت رقابتی ما محسوب می‌شود و کلید حضور جهانی ما، وفاداری به ارزش‌ها و ریشه‌ها و تبدیل آن‌ها به داستان‌های خلاقانه و مدرن است و باید توجه داشت که هر فیلم کودک، فقط یک اثر هنری نیست، بلکه پلی است میان نسل‌ها و ملت‌ها.

جعفری با تأکید بر اینکه رؤیاهای کودکان، سرمایه‌های آینده هستند، تصریح کرد: پرده سینما محلی است که این رؤیاها تجلی پیدا می‌کنند.

او همچنین یادآور شد: ما همگی امیدواریم جشنواره سی‌وهفتم، گامی مؤثر در بی‌نظیر کردن زیباترین رؤیاهای کودکان سرزمین‌مان باشد.

در بخش دیگری از این مراسم، گروهی از هنرمندان فعال در نمایش عروسکی، به اجرای قطعه‌ «رویاهای کودکانه» در قالب کنسرت نمایش پرداختند.

در ادامه مجری برنامه توجه حضار را به تماشای کلیپی درباره کودکان مظلوم غزه جلب کرد.

سپس کمال حیدری دبیر اجرایی جشنواره در حین مراسم گفت: بسیار خرسندم که از شهر فرهنگ، هنر و تمدن اصفهان به شما خوش‌آمد می‌گویم. باید اشاره کنم که همه در تلاش بودند تا این لحظات شیرین را برای شما به ارمغان بیاورند. ما در هر سال سعی داریم که قدم بهتری نسبت به سال پیش برداریم، زیرا تحقق شعار جشنواره یعنی «رویاهای کودکانه بر پرده نقش جهان» نیازمند این است که هنرمندان این مضمون را در واقعیت حاصل کنند تا بتوانیم در کنار حرکت به سمت قله، کودکان نیز راه خود را روشن‌تر ببینند.

او افزوده کرد: هر سال در این ایام شور و شوقی به کشور تزریق می‌شود و امیدوارم کل کشور از این موضوع بهره‌برداری کند. این جشن همچنین گرامیداشت افرادی است که در این عرصه فعال هستند اما باید به کودکان و نوجوانان سرمایه‌گذاری کنیم و غنای برنامه‌ها را گسترش دهیم.

حیدری ادامه داد: به منظور ایجاد غنای بیشتر، بیش از ۱۵۰۰ نفر داور و خبرنگار کودک با همکاری دبیرخانه جشنواره حضور یافته‌اند تا اتفاقات نیکویی را رقم بزنند و به همین دلیل امسال ۳۷۰ برنامه در نقاط مختلف اصفهان برگزار خواهد شد. ما همچنین قصد داریم جشنواره نوجوانان اصفهان را نیز برگزار نماییم. ما بر این باوریم که اصفهان به عنوان شهر هنر شناخته می‌شود و یکی از شعارهای ما هر کودک ساکن اصفهان یک هنرمند است و امید می‌رود این جشنواره در حوزه تئاتر، موسیقی، سینما، خوشنویسی و… به بهترین نحو برگزار شود تا قدمی شایسته برای تعالی هنر برداریم.

حیدری در پایان سخنانش از وضعیت کودکان غزه ابراز نگرانی کرد و گفت: دلمان برای کودکان غزه و همه کسانی که نمی‌توانند از کودکی برخوردار باشند، به شدت می‌تپد. از اینجا به یاد کودکان جنگ دوازده روزه، کودکان یمن و غزه ادای احترام می‌کنیم و امید داریم تا سال آینده جشنواره ما هم‌زمان با نابودی رژیم کودک‌کش اسرائیل باشد.

سپس اعضای گروه سرود «نجم‌الثاقب» به اجراهای موسیقی با موضوع «ایران» و همچنین قطعه‌هایی در مدح حضرت علی(ع) و نیز درباره جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان پرداختند.

مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان در صحبت‌هایش بیان کرد: این جشنواره نه تنها یک رویداد سینمایی است بلکه فرصتی منحصر به فرد برای نمایش اندیشه‌ها، احساسات و رویاهای نسل‌های آینده این سرزمین است. آثار هنری کودکانه هر یک گواهی بر استعداد، تلاش و آرزوهای بزرگ نسل آینده ایران است. سینما و هنر می‌توانند جادویی بی‌پایان بر قلب‌ها و ذهن‌ها بگسترانند و این هنر از زبان تصویر برای انتقال پیام‌های اخلاقی و فرهنگی بهره می‌برد.

او افزود: جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان به یک نقطه کانونی برای هنرمندان کودک و نوجوان از سرتاسر کشور و دنیا تبدیل گشته است. اصفهان همواره به عنوان یک شهر فرهنگی شناخته شده و این جشنواره به عنوان پلی میان نسل‌ها فعالیت می‌کند و هیچ شکی در این وجود ندارد.
جمالی‌نژاد ادامه داد: از شما عزیزان فیلمساز که با آثارتان این جشنواره را رونق بخشیده‌اید تقدیر می‌کنم. ما به شما ایمان داریم و مطمئن هستیم آینده سینمای ایران در دستان شماست. کودکان و نوجوانانی که در این جشنواره شرکت دارند، نه تنها در این رویداد فعال‌اند، بلکه شما سفیران فرهنگ و هنر این سرزمین در دنیای امروز خواهید بود.

وی اظهار داشت: ما باید بتوانیم این جشنواره را در طول سال تداوم بخشیم و برای استمرار آن باید بتوانیم فناوری‌های نوین و تحول دیجیتال و متاورس را به برنامه‌های جشنواره وارد کنیم، ایجاد پلتفرم‌های تعاملی و فضای مجازی برای تماشای فیلم‌ها می‌تواند مؤثر واقع شود و منجر به تولیدات خلاقانه توسط کودکان گردد.

جمالی‌نژاد در ادامه افزود: امیدوارم که برنامه‌های متنوع تنها به جشنواره محدود نشود و باید بتوانیم کارگاه‌های جشنواره و ساخت فیلم با موبایل را نیز داشته باشیم. میراث معنوی ما نتیجه سال‌ها کوشش است.

استاندار اصفهان تاکید کرد: ترکیب سینما و بازی می‌تواند بسیار ارزشمند باشد و داوری کودکان و نوجوانان هم دارای اهمیتی بسزاست، چرا که آنها را از سنین پایین با فرآیند قضاوت آشنا می‌سازد و این موضوع می‌تواند در آینده نیز ادامه یابد. همچنین می‌توانیم پروژه‌های مشارکتی از ایده تا اجرا را داشته باشیم. در حوزه طنز نیز اصفهان بسیار قوی است و باید به این موضوعات توجهی خاص شود. جشنواره را تنها به اصفهان محدود نکنیم، بلکه باید شهرهای دیگر ایران نیز در آن مشارکت کنند. می‌توانیم این برنامه‌ها را به شکل سیار و رایگان در مناطق کمتر برخوردار اصفهان نمایش دهیم. فاکتورهای زیست‌محیطی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و باید در آثار به آنها توجه شود.

این استاندار افزود: بیایید راه ابریشم سینمای کودک را ترسیم کنیم و پنجره‌ای به سوی ادیان و فرهنگ‌ها بگشاییم. نمایش فیلم‌های کودکانه از ادیان مختلف و کشورهای مختلف در مسیر ابریشم مهم است، چرا که این مسیر تنها یک مسیر تجاری نبوده، بلکه یک مسیر فرهنگی نیز به شمار می‌رود. همچنین بایستی به دغدغه‌های کودکان و بررسی روانشناختی آنها توجه کرد.

استاندار اصفهان در پایان بیان کرد: سینما تنها یک هنر نیست، بلکه ابزاری برای رشد فرهنگی، اجتماعی و انسانی به شمار می‌آید. ما در این جا گرد هم آمده‌ایم تا به عنوان یک جامعه هنری و فرهنگی از نسل‌های آینده حمایت کنیم. از همه عزیزانی که در برگزاری این جشنواره تلاش کرده‌اند و از شما مخاطبان محترم صمیمانه قدردانی می‌کنم.

وی به امید آینده‌ای درخشان برای سینمای کودک و نوجوان در ایران و جهانی مملو از فرهنگ، محبت و همدلی، جشنواره را آغاز می‌کنیم.

پس از این، خلاصه‌ای ویدئویی از مراسم افتتاحیه معنوی سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان که صبح‌گاه امروز در گلستان شهدای شهر اصفهان برگزار شد، برای حاضرین به نمایش درآمد. در این کلیپ، کودکان به زبان‌های مختلف پیام‌ها و اهداف جشنواره را قرائت کرده و همچنین به بیان همبستگی ملی پرداخته و یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه، به ویژه شهدای کودک و نوجوان را گرامی داشتند.

در پایان مراسم، اعضای گروه سرود «مولا» به اجرای قطعه «ای ایران» و «جاوید وطن» پرداختند که شامل تنظیمی از قطعات مختلف درباره میهن و مورد استقبال حاضران قرار گرفت.



/

“`

آخرین اخبار

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

خطر وقوع سیلاب در ۸ استان

سازمان هواشناسی هشدار داد؛...

مسمومیت با دارو‌های بدون نسخه!

هشدار درباره دسترسی آسان...

مسمومیت با داروهای بدون نسخه / هشدار درباره دسترسی آسان به داروها

فلوشیپ سم‌شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به...

درختان پر بار انار در باغ‌های بهشهر

شرق مازندران یکی از قطب‌های مهم تولید انار در...

۳ سال دوندگی برای حکم هیئت علمی؛ به نام نخبه به کام سفارش‌شده‌ها!

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه پرونده ویژه نخبگان...

روزنامه اصلاح طلب: خروج از NPT پاس گل به امریکاست

به گزارش خبرآنلاین روزنامه آرمان ملی نوشت:...

یک منبع مطلع به تسنیم: خبر پیشنهاد ایران به آمریکا دروغ است

به گزارش خبرآنلاین، یک منبع مطلع به خبرنگار تسنیم...

چرا آمریکا با تحریم قضات به جنگ با دیوان لاهه رفته است؟

یک حقوقدان بین‌المللی با هشدار درباره پیامدهای اقدامات آمریکا...

سودهای میلیون دلاری به قیمت جان مردم!

ماجرای ممنوعیت پرواز هواپیماهای MD از شکست توربین موتور...

تبلیغات متنی