تعداد قربانیان حادثه کاشان به چهار نفر افزایش یافت

مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان بیان کرد که حادثهای در کارخانه چدنسازی رخ داده که موجب مصدومیت ۱۰ نفر گردید، به طوری که شش نفر در محل کوره و چهار نفر در طبقه بالای کارگاه به دلیل حرارت نزدیک به ۲۵۰۰ درجه و شعاع اثر حدود ۴۰ متری آسیب دیدند که از میان آنان، چهار نفر جان خود را از دست دادهاند.
ایسنا در گزارشی اعلام کرد: سید مصطفی محتشمیان توضیح داد که انفجار کوره ذوب در کارخانه چدنسازی واقع در شهرک صنعتی امیرکبیر کاشان در عصر سهشنبه، ۲۴ مهرماه روی داده است و این وضعیت میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که در حال حاضر به طور دقیق توسط کمیتهی کارشناسان بررسی میشود.
وی افزود: بلافاصله پس از اعلام حادثه از سوی مرکز فرماندهی سازمان، تیمهای عملیاتی در ساعت ۱۵:۲۸ به منطقه اعزام شدند و در کمتر از پنج دقیقه دو تیم آتشنشانی از شهرک صنعتی امیرکبیر و همچنین در کمتر از ۱۱ دقیقه، تیمهای ایستگاههای شماره ۱ و ۴ به محل حادثه رسیدند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان تصریح کرد که آتشنشانان پس از دستیابی به محل حادثه به خاطر شرایط خاص آتشسوزی، از فومهای شیمیایی چندمنظوره برای کنترل آتش استفاده کردند.
محتشمیان توضیح داد که انفجار کوره به دلایل متعدد و وقایع پیوسته و غیرعمدی به وجود آمده است و با توجه به مدارک موجود، ابتدا برق شهرک صنعتی به طور غیرمنتظره قطع شده است، بدون اینکه اقدامی از جانب مدیریت توزیع برق کاشان صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بنا بر اظهارات شاهدان در محل و مستندات موجود، پس از قطع برق، سیستم اتوماتیک ژنراتور دیزل ۳۰ ثانیه بعد وارد مدار شد و به مدت ۹ تا ۱۰ دقیقه فعالیت داشت، اما به دلیل یک نقص، ژنراتور به مدت پنج تا شش دقیقه از مدار خارج گردید.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان ادامه داد که اپراتور به محض آگاهی از این مشکل بلافاصله سیستم را از حالت اتوماتیک خارج کرده و اقدام به روشن کردن آن به صورت دستی کرد، که این فرآیند بیش از ۹۰ ثانیه زمان برد و در نتیجه تمامی لولههای کوره و سیستم خنککننده آن ذوب شدند.
وی افزود: به محض روشن شدن دستی ژنراتور، آب به سیستم و داخل کوره تزریق میشود و این آب به بخار تبدیل شده و نهایتاً منجر به انفجار میشود.
محتشمیان در پاسخ به این پرسش که چرا اپراتور با وجود اطلاع از مشکل ژنراتور، کارگران را به داخل کارگاه فرستاده است، تاکید کرد که بر اساس بررسیها و مستندات سازمان آتشنشانی این فرضیه نادرست است، زیرا تمامی کارگران آگاه بودند که کوره با دمای ۲۵۰۰ درجه به هیچ وجه با خاموشکنندههای دستی قابل اطفاء نیست و علت ورود کارگران به کارگاه صرفاً به منظور تخلیه کوره و جلوگیری از وقوع انفجار بوده است.
وی تاکید کرد که اپراتور به کارگران اعلام کرده بود که محل کارگاه را ترک کنند و با توجه به توضیحات سرپرست و مسئول HSE که بر روی ایمنی، بهداشت شغلی و حفظ محیط زیست نظارت دارند، انفجار به طور عمدی نبوده است.
وی همچنین افزود که کارشناسان کمیته علتیابی در حال تجزیه و تحلیل علل مختلف خاموشی و مشکلاتی که منجر به خاموش شدن ژنراتور شد، هستند و نتایج بررسیها تا هفته آینده اعلام خواهد شد.
۲۳۳۲۱۷