عراقچی: دیپلماسی منطقه‌ای تجدید کننده روابط دیپلماتیک مرزی می‌باشد

به نقل از خبرنگار ایرنا در شامگاه پنجشنبه، «سید عباس عراقچی» در ضیافتی که به مناسبت برگزاری مسابقات جودو جام کشورهای اکو در شهر مشهد در استانداری خراسان رضوی برپا شده بود، اعلام کرد: روند جدیدی تحت عنوان دیپلماسی استانی در وزارت خارجه آغاز گردیده و هدف ما، برقراری تعاملات و ارتباطات دیپلماتیک میان استان‌های مرزی با استان‌های همجوار در کشورهای همسایه است.

وی افزود: با این رویکرد، استان‌های مرزی قادر خواهند بود که مسائل مرزی، چالش‌های مربوط به قاچاق و نیز مسائل مربوط به گذرگاه‌های مرزی و تردد کالا و مسافر را به صورت مستقل مدیریت کنند. این استراتژی نه تنها فشارها را از دوش تهران کاهش می‌دهد، بلکه موجب رونق و شکوفایی برای استان‌های مذکور خواهد شد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، پس از ماه مبارک رمضان سمیناری با حضور سفرا و سرکنسول‌های ایران به منظور برگزاری یک سمینار منطقه‌ای وزارت امور خارجه در مشهد ترتیب داده خواهد شد. این موضوع شامل کشورهای اطراف از جمله ترکمنستان و افغانستان است.

عراقچی اظهار داشت: قرار است این سمینار در چهار نقطه از کشور و چهار استان مرزی برگزار گردد که با استقبال رئیس‌جمهور نیز مواجه شده است.

وی همچنین با ابراز خوشحالی از تبدیل مشهد به یک شهر بین‌المللی؛ تاکید کرد: استان‌ها و شهرهای برجسته ما باید بتوانند ظرفیت‌های بین‌المللی را شناسایی کرده، تعاملات جهانی را برقرار سازند و میزبان رویدادهای بین‌المللی شوند، زیرا این رفع مشکلات استان‌ها و افزایش منافع کشور را به همراه خواهد داشت.

عراقچی با یادآوری میزبانی خوب مشهد از وزرای خارجه کشورهای اکو در اجلاس دو ماه گذشته، خاطرنشان کرد: این تجربه و برگذاری لیست اینگونه اجلاس‌ها در مشهد، موفقیت‌آمیز بود و تمام میهمانان از این تجربه راضی بودند.

وی همچنین بهره‌مندی میهمانان خارجی از زیارت حضرت رضا(ع) را یکی از امتیازهای خاص مشهد دانست و افزود: در زمان برگزاری اجلاس یاد شده، وزرای خارجه کشورهای عضو اکو با احترامی ویژه و معنوی در حرم مطهر حضور یافتند.

عراقچی توضیح داد: آغاز این مسیر با برگزاری مسابقات جودو جام کشورهای عضو اکو محقق شد و گام بعدی برگزاری اجلاس وزرای عضو اکو در مشهد خواهد بود که به زودی انجام می‌شود.

وی اشاره کرد: با این رویدادها، مشهد به عنوان یک مکان مناسب برای برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های منطقه‌ای شناخته خواهد شد و حتی می‌توان در سایر مناطق نیز رویدادهای فرهنگی، ورزشی و سیاسی را با بهره‌گیری از ظرفیت میزبانی دیگر شهرها انجام داد.

دبیر کل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) نیز در این جلسه گفت: ایران یک عضو حیاتی و غیرقابل‌فصل در سازمان اکو به شمار می‌رود و مشهد به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از نزدیک‌ترین شرکای ماست.

«اسد مجیدخان» افزود: همانطور که وزیر امور خارجه ایران در این نشست بیان کرد، برگزاری اجلاس وزرای خارجه اکو در مشهد با موفقیت روبرو شد و هم‌اکنون بیانیه مشهد به عنوان نتیجه‌گیری این اجلاس بخشی از اسناد اکو محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: امروز من به منطقه ویژه اقتصادی سرخس سفر کردم و به طور غیرمستقیم از روند حمل و نقل و ترانزیت کالا از طریق طریق ریل و جاده در این منطقه آگاه شدم و همچنین توانستم با فعالان اقتصادی و تجار استان گفت‌وگو کرده و از مسائل و چالش‌های موجود در زمینه حمل و نقل مطلع شوم.

دبیر کل اکو بیان داشت: امیدوارم در سفر آینده به مشهد در ماه «می» یا «ژوئن» که به منظور برگزاری سیزدهمین اجلاس وزرای عضو اکو تأسیس خواهد شد، چالش‌های مرتبط با حمل و نقل را مورد بررسی قرار دهیم.

مجیدخان همچنین به پیشنهاد استاندار خراسان رضوی در خصوص تأسیس مرکزی در مشهد برای برگزاری مسابقات جودو جام اکو اشاره کرد و افزود: از میزبانی و همکاری‌های صورت گرفته توسط غلامحسین مظفری در خصوص این مسابقات سپاسگزاری می‌کنم و ایجاد این مرکز را با اعضای اکو در میان خواهم گذاشت.

وی همچنین از بازدید خود از مرکز نوآوری و فناوری شهرداری و جوانان فعال در این زمینه ابراز خرسندی کرد و گفت: این سازمان توجه کافی به جوانان و جریان‌سازی ارتباط با آن‌ها نداشته و امیدواریم با همکاری مشهد و استانداری خراسان رضوی، اقداماتی در حوزه فناوری اطلاعات انجام شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا