عراقچی: ایران از فعالیت بخش‌های خصوصی تهران – کابل در حوزه‌های مختلف حمایت می‌کند

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از وزارت امور خارجه، عراقچی که در راس یک هیات رسمی به کابل سفر کرده است در ادامه رایزنی‌های خود با نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان دیدار کرد.

در این دیدار دو طرف در مورد آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی – تجاری ایران و افغانستان و راه‌های گسترش مراودات اقتصادی و تجاری بحث و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تاکید بر ضرورت شناسایی و بهره برداری از فرصت‌های فراوان همکاری تجاری و اقتصادی تهران و کابل تصریح کرد که ایران از توسعه فعالیت بخش‌های خصوصی دو کشور در حوزه‌های مختلف صنعتی – تولیدی، تجاری، کشاورزی، حمل و نقل و ترانزیت حمایت می‌کند.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان نیز در این دیدار با اشاره به روابط خوب و دیرینه بین ایران و افغانستان و وجود پیوندهای تاریخی و دینی و زبانی و فرهنگی بین دو ملت، از میزبانی میلیون‌ها مهاجر افغانستانی طی چند دهه اخیر توسط مردم ایران قدردانی کرد.

نورالدین عزیزی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت روابط تجاری افغانستان و ایران، اهمیت بهبود مناسبات اقتصادی بین دو کشور و رفع موانع تجاری را خاطرنشان و بر ضرورت فعال‌سازی بندر چابهار و ترانزیت کالا از طریق بندرعباس تاکید کرد.

وی با تشریح فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری در افغانستان، تصریح کرد که وزارت صنعت و تجارت افغانستان مصمم است که راه‌ها را برای رونق تولید و بهبود وضعیت اقتصادی و صنعتی افغانستان و نیز سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی هموار کند.

در ادامه، نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و افغانستان به میزبانی اتاق بازرگانی افغانستان با حضور دو وزیر برگزار شد.

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح یکشنبه و در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک خود با «امیر خان متقی» وزیر امور خارجه هیات سرپرستی افغانستان دیدار و گفت‌ وگو کرد.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از عزیمت به کابل با اشاره به اهداف این سفر در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: سفر دکتر عراقچی به کابل در چارچوب سیاست همسایگی و در راستای مأموریت ذاتی وزارت امور خارجه برای پیگیری منافع ملی کشورمان از طریق تعامل و چاره‌اندیشی در مورد علائق و نگرانی‌های مشترک است. این سفر می‌تواند نقطه عطفی در بهره‌گیری از پیوندهای فراوان دو ملت برای تأمین منافع متقابل دو کشور باشد.

در این سفر یک‌ روزه که نخستین سفر وزیر خارجه به کابل از زمان حضور در این جایگاه است، طیفی از موضوعات و مباحث مورد علاقه یا نگرانی دو طرف مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. در این سفر نمایندگان وزارتخانه‌های مختلف و یک هیات اقتصادی و تجاری وزیر امور خارجه را همراهی می‌کنند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا