عکس/ قهرمانان استقلال و پرسپولیس از دیداری که به یاد نخواهد ماند

پس از آنکه تیم ملی در رقابتهای انتخابی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، آبان ماه ۱۳۷۶، در برابر قطر شکست خورد، محمد مایلی کهن از مقام سرمربیگری برکنار شد و والدیر ویرا، مربی برزیلی، روی صندلی هدایت ایران نشست. دکتر بیژن ذوالفقار نسب نیز به عنوان دستیار اولیه او در کنار وی قرار گرفت.
هدف آنها این بود که ایران را به جام جهانی برسانند و تنها ۸ روز پس از شکست در برابر قطر، ما در جوهوربارو مالزی، به مصاف ژاپن رفتیم. ترکیب تیم ملی دستخوش تغییرات زیادی شده بود و جواد زرینچه به همراه مجید نامجو مطلق به این تیم دعوت شدند تا زوج افسانهای جناح راست استقلال و تیم ملی دوباره شکل گیرد.
در صورت پیروزی برابر ژاپن، ما به جام جهانی راه مییافتیم اما متاسفانه آن مسابقه را با نتیجه ۳ بر ۲ واگذار کردیم و به این ترتیب سرنوشتمان به استرالیا و در نهایت حماسه ملبورن رقم خورد.
در دیدار پلیآف ایران مقابل ژاپن، احمدرضا عابدزاده عملکرد فوقالعادهای از خود به نمایش گذاشت و شاید بتوان گفت که نمایش او از بازی برگشت مقابل استرالیا هم برجستهتر بود، زیرا او بیش از ۲۰ دقیقه درون دروازه ایستاد و با وجود مصدومیت شدید، توانست چند موقعیت مناسب را از بازیکنان ژاپنی بگیرد (عابدزاده در زمانی مصدوم شد که تمامی تعویضهای ما انجام شده بود و نمیتوانستیم دروازهبان ذخیره را به میدان بفرستیم). اما با توجه به شکست تیم ملی، درخشش تاریخی او به فراموشی سپرده شد و کمتر کسی به یاد آن مسابقه میافتد.
اکنون، عابدزاده عکسی که دقایقی قبل از شروع بازی ایران و ژاپن در پلیآف جام جهانی ۱۹۹۸ به ثبت رسانده بود را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته است تا آن خاطره ۲۷ ساله دوباره در ذهنها زنده شود.
برای کمک به یادآوریتان، باید ذکر کنیم که در این دیدار، علی اکبر استاد اسدی به اشتباه گل به دروازه عابدزاده زد؛ اما داور اسپانیایی فاجعهی بزرگتری مرتکب شد و آن را آفساید اعلام کرد، در حالی که همه میدانیم گل به خودی هیچگاه آفساید نیست!