ضرورت ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع برای خدمات امدادی تهران/ برنامه ریزی برای راه اندازی سامانه SOS در سال آینده

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: در پایتخت بافت های فرسوده و غیرمطمئنی وجود دارد که در این دوره، مدیریت شهری تدابیر متعددی برای محافظت از ساختمان ها و شریان های حیاتی ناایمن اتخاذ کرده است.

علی نصیری با اشاره به این موضوع که بررسی ایمنی تنها مختص ساختمان ها نیست، بلکه لوله های گاز، برق، آب و سایر اجزای مرتبط را نیز شامل می شود، افزود: قانون گذار به درستی توجه ویژه ای به ساختمان های حیاتی و بلندمرتبه کرده است. این مسئولیت بر عهده وزارت راه است که به دلیل محدودیت های مالی و عدم تعریف سازوکار اجرایی مناسب، شهرداری به عنوان یک دغدغه اجتماعی، به همکاری با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی زیر نظر وزارت راه پرداخته است. تأمین مالی این پروژه از سوی شهرداری و سازمان مدیریت بحران تهران انجام شده است.

نصیری ادامه داد: ما با همکاری داده ستانی و همچنین نزدیک به ۹ دستگاه دیگر، که بخشی از آن ها در شهرداری و دیگری خارج از آن مانند نظام مهندسی، آتش نشانی، وزارت کار و دیگر نهادها قرار دارند، توانسته ایم از این ظرفیت ها بهره برداری کنیم.

وی افزود: تاکنون از ۱۶ هزار ساختمان مهم و بلند شناسایی شده در تهران، حدود ۶ هزار و ۷۳ مورد مورد بازدید قرار گرفته و بیش از ۴۵۰۰ ساختمان به وضعیت ایمنی خود مشخص شده که تعیین شده است آیا ایمن هستند یا خیر؟ و اگر ناایمن اند، در کدام درجه (A تا D) قرار دارند.

اولویت بررسی مدیریت بحران برای بیمارستان ها

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تأکید کرد: ما اولویت را به بررسی و بازدید از ساختمان های بیمارستان ها اختصاص داده ایم و بیمارستان هایی که مانع از دسترسی برای بازدید نشوند، مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج آن به رئیس جمهور در جلسه ای ارائه شده است. این گزارش به صورت رسمی به وزارت بهداشت نیز تحویل داده شده است.

ایمن سازی ساختمان ها در تمام مناطق ۲۲ گانه تهران

نصیری در ادامه خاطر نشان کرد: ایمن سازی ساختمان ها به صورت مرحله ای در مناطق ۲۲ گانه تهران پیگیری می شود. در موضوع خانه های شخصی و بافت های فرسوده، با اجرای سیاست های تشویقی از سوی شهرداری، تلاش می شود تا مالکان انگیزه کافی برای نوسازی پیدا کنند.

نصیری درباره شماره امدادی واحد در تهران نیز گفت: سیستم SOS (تلفن تماس واحد برای امداد) در حال پیگیری است و اقدامات ابتدایی در این راستا انجام شده است. یکی از نهادها در این زمینه ممانعت ایجاد کرده بود ولی به تازگی تسهیلاتی فراهم شده و ما در تلاشیم تا شماره های ۱۲۵، ۱۱۵، ۱۱۲ و ۱۲۳ را به صورت یکپارچه ادغام کنیم.

نیاز به ایجاد بانک اطلاعاتی واحد برای امداد در زمان حوادث

وی تأکید کرد: مهم تر از شماره واحد امدادی، ایجاد یک بانک اطلاعاتی واحد برای امداد در مواقع بحران و هماهنگی بین نهادها در رسیدن به محل حادثه است. به گونه ای که همه نهادهای امدادی به طور همزمان از حادثه مطلع و به محل آن با سرعت لازم برسند و هماهنگی لازم وجود داشته باشد، زیرا هر نهاد امدادی، حوادث را به طور جداگانه ثبت می کند. در مواقعی جزئیات حادثه ممکن است اختلافاتی داشته باشد. با تشکیل یک بانک اطلاعاتی واحد، عملیات ها به مراتب دقیق تر و قابل مانیتورینگ خواهند بود. شماره واحد امدادی موضوعی فرعی است و ما در حال بهبود این طرح هستیم و امید داریم که این سیستم در سال ۱۴۰۴ در تهران به کار گرفته شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا