ماجرای سه‌شنبه‌های هسته‌ای – ایسنا

یکی از برنامه‌ها و اهداف سازمان انرژی اتمی که همواره پیگیری شده و در دولت چهاردهم با جدیت بیشتری دنبال می‌شود، معرفی هر چه بیشتر دستاوردهای هسته‌ای کشور در رسانه‌ها و اطلاع رسانی درباره آن‌ها برای افکار عمومی است. در همین راستا مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی با راه‌اندازی پویش «سه‌شنبه‌های هسته‌ای» تلاش کرده تا هر هفته به معرفی «فناوری هسته‌ای و کاربردهای آن» در فضای مجازی بپردازد.

به گزارش ایسنا، پویش «سه‌شنبه‌های هسته‌ای» در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با کارکنان صنعت هسته‌ای و تاکید ایشان بر «جهاد تبیین» و لزوم آشنایی هرچه بیشتر اقشار مختلف کشور با دستاوردهای صلح‌آمیز و تاثیر این صنعت در زندگی آن‌ها، طراحی و ارائه شده؛ رویکرد جدیدی که می تواند موضوع انرژی هسته‌ای را هر چه بیشتر از مسائل و موضوعات فنی مرتبط با غنی‌سازی و سوخت هسته‌ای متمایز سازد.

این پویش که از آبان ماه سال جاری معرفی شده است، به اشکال مختلف، اطلاعات مربوط به کاربردها و دستاوردهای هسته‌ای به ویژه آن دسته از دستاوردهایی که در زندگی مردم در حوزه‌های پزشکی، کشاورزی، صنعت و غیره موثر هستند را معرفی می‌کند.

این پویش بر روی صفحه اینستاگرام سازمان انرژی اتمی به طور ویژه برای دنبال کنندگان این صفحه ارائه می شود. شایان ذکر است که برای شرکت در این پویش حتما باید صفحه سازمان انرژی اتمی (aeoi.ir) را دنبال کنید. 

«سه‌شنبه‌های هسته‌ای» هر هفته یک سوال درباره دستاوردها و کاربردهای هسته‌ای طرح می‌کند و جوایزی را نیز به کاربرانی که به سوالات پاسخ صحیح دهند، اهدا می‌کند. تاکنون ۹ پرسش هسته‌ای در رابطه با نیروگاه اتمی بوشهر و تولید برق، دستاوردهای پلاسمایی، تولید کیت‌های تشخیصی، دستاوردهای پژوهشی و آموزشی سازمان انرژی اتمی، مطرح کرده است. 

کاربردهای انرژی هسته‌ای

پنج دهه است که فعالیت‌های هسته‌ای در ایران کلید خورده و کاربردهای مختلف ان در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه پزشکی بسیار پیشرفت داشته است به نحوی که ایران در حوزه پزشکی هسته‌ای یکی از کشورهای سرآمد در سطح منطقه و نیز در جهان است.

هم‌چنین ایران اولین کشور عضو ان‌پی‌تی بوده که در منطقه نیروگاه اتمی راه‌اندازی کرد و به برق هسته‌ای دست یافت. با این حال با شکل‌گیری پرونده هسته‌ای در اوایل دهه ۸۰ شمسی و اعمال فشار سیاسی و بین‌المللی علیه فعالیت‌ها و دستاوردهای هسته‌ای، روند رو به رشد هسته‌ای ایران تا حد زیادی دستخوش مسائل سیاسی شد و انرژی هسته‌ای صرفا به موضوعاتی از جمله غنی‌سازی، سانتریفیوژها، سوخت هسته‌ای و غیره منحصر شد.

ایران سال‌های بسیاری است که به استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای روی آورده و با حسن نیت ثابت کرده است که هدفی جز استفاده صلح‌آمیز و صنعتی از این انرژی ندارد.

عمده فعالیت‌های علمی سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته‌ای طراحی، احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای قدرت، طراحی، احداث و بهره برداری از شتابدهنده‌ها برای کاربرد پزشکی، صنعت و کشاورزی، کاربرد لیزر در پزشکی و صنعت، چرخه سوخت هسته‌ای، احداث و بهره‌برداری از راکتورهای تحقیقاتی از نوع شکافت و هم‌جوشی (گداخت) هسته‌ای، فعالیت‌های تحقیقاتی با هدف توسعه کاربرد پرتوها در صنعت، کشاورزی و پزشکی و نظارت بر ایمنی فعالیت‌های هسته‌ای در کشور از طریق مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور است.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا