دوشنبه 4 آبان 1405

بررسی عمیق مشترکان با مصرف بالا در صنعت برق

افزایش دما و تقاضا برای برق باعث گردیده تا صنعت برق نظارت بر مشترکان پرمصرف را تشدید کند؛ به‌طوری‌که تاکنون برای ۶۷۹ هزار و ۶۷۱ دستگاه از انواع کنتورهای هوشمند تک‌فاز و سه‌فاز و مودم‌ها به منظور بررسی مصرف این دسته از مشترکان نصب شده است.

در حال حاضر در کشور حدود ۳۲ میلیون مشترک خانگی وجود دارد که از این میان، ۷۵ درصد آنان در حد الگو مصرف می‌کنند. به عبارتی، ۲۵ درصد از مشترکان نزدیک به نیمی از کل مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص داده‌اند. ۱۵ درصد از این مشترکین تا ۱.۵ برابر الگو، ۸ درصد بین ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو و ۲ درصد نیز بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف برق دارند.

آخرین بخشی از مشترکان، آن‌هایی هستند که مصرفشان بالای ۲.۵ برابر الگو است و این تعداد محدود به خودی خود ۸ درصد از کل مصرف بخش خانگی را شامل می‌شوند.

خرید و استفاده از کنتورهای هوشمند به‌عنوان یکی از ابزارهای مدیریت مصرف، به ویژه در میان پرمصرف‌ها، اهمیت دارد. به همین دلیل، در سال ۱۴۰۰ تفاهمنامه‌ای به ارزش ۳۰ هزار میلیارد ریال با یکی از بانک‌ها به امضا رسید که طبق آن، در مرحله نخست تا پایان سال ۱۴۰۲، ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار اسنادی گشایش یافته است.

از منابع حاصل از اجرای مرحله نخست این تفاهمنامه، ۱۹۲ هزار و ۳۰۰ کنتور سه‌فاز و ۲۱۰ هزار و ۳۰۰ کنتور تک‌فاز به همراه ۱۱ هزار و ۲۰۰ مودم خریداری شده و به منظور کنترل و مشاهده مصرف مشترکان پرمصرف در سطح کشور نصب و مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

اجرای مرحله دوم این تفاهمنامه به ارزش ۱۷ هزار میلیارد ریال از ابتدای سال جاری آغاز شده است و تا کنون بیش از ۹ هزار میلیارد ریال از این منابع در قالب گشایش اعتبار اسنادی جذب شده و در این راستا نیز ۱۴۶ هزار و ۵۶۱ دستگاه کنتور تک‌فاز، ۱۰۲ هزار و ۵۷۹ دستگاه کنتور سه‌فاز و ۱۶ هزار و ۷۳۱ مودم خریداری شده است. براساس برنامه‌های ابلاغی، تلاش برای جذب باقی‌مانده ظرفیت تأمین مالی تا پایان شهریور ماه در حال انجام است.

در حال حاضر، ضروری است که مشترکان در مصرف برق همکاری کنند و به نکاتی چون تنظیم وسایل سرمایشی روی دمای ۲۴ درجه و استفاده از دور کند کولرهای آبی که منجر به کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق خواهد شد، توجه داشته باشند؛ تا علاوه بر دریافت پاداش صرفه‌جویی، از جوایز ارزشمند پویش با انرژی نیز بهره‌مند شوند.

آخرین اخبار

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

«مقابله با نفوذ بیگانگان» در جلسه امروز مجلس به کجا رسید؟

بررسی طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در جلسه علنی...

خطر وقوع سیلاب در ۸ استان

سازمان هواشناسی هشدار داد؛...

مسمومیت با دارو‌های بدون نسخه!

هشدار درباره دسترسی آسان...

مسمومیت با داروهای بدون نسخه / هشدار درباره دسترسی آسان به داروها

فلوشیپ سم‌شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به...

درختان پر بار انار در باغ‌های بهشهر

شرق مازندران یکی از قطب‌های مهم تولید انار در...

۳ سال دوندگی برای حکم هیئت علمی؛ به نام نخبه به کام سفارش‌شده‌ها!

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه پرونده ویژه نخبگان...

تبلیغات متنی