استعمال سیگار و نوشیدن الکل در دوران جوانی می‌تواند به بروز بیماری‌های جسمی و روانی در بزرگسالی منجر گردد

تحقیقات جدید دانشگاه علوم کاربردی لوریا در فنلاند نشان می‌دهد که افرادی که در دوران جوانی به مصرف سیگار و الکل روی می‌آورند، ممکن است از دهه سی زندگی با چالش‌های جسمانی و روانی روبرو گردند.

نیویورک‌پست به نقل از دکتر تیا ککالاین، پژوهشگر اصلی این تحقیق، بیان می‌کند که نتایج به‌دست‌آمده نشان‌دهنده اهمیت مقابله مؤثر با عادت‌های پرخطر نظیر سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل و کم‌تحرکی است تا از انباشت و مزمن شدن اثرات زیان‌بار آن‌ها پیشگیری شود. این مطالعه گویای آن است که عواقب منفی ناشی از رفتارهای نادرست ممکن است در سن ۳۶ سالگی نمایان شود.

یافته‌های محققان حاکی از آن است که احتمال بروز مشکلات سلامتی و اختلالات روحی با انجام عادت‌‌های ناپسند همچون استعمال سیگار و الکل و همچنین کم‌تحرکی افزایش پیدا می‌کند. این مطالعه به‌روشنی نشان می‌دهد که میان سیگار کشیدن و سلامت روانی ارتباطی وجود دارد و فعالیت بدنی کمتر از یک بار در هفته نیز با وضعیت جسمانی کمی اتصال دارد، در حالی که مصرف الکل تأثیرات منفی بر سلامت روان و جسم داشته است.

با استناد به پژوهش‌ها و اطلاعات بنیاد خیریه «تغییر الکل بریتانیا» (Alcohol Change UK)، یک مردی که به‌عنوان مصرف‌کننده پرخطر الکل شناخته می‌شود، در سال تقریباً ۷۳۵ بطری ۳۵۰ میلی‌لیتری (۱۲ اونسی) آبجو با غلظت ۵ درصد را مصرف می‌کند و این عدد برای زنان برابر با ۵۱۵ بطری آبجو با غلظت مشابه است، اما این طبقه‌بندی بسته به نوع نوشیدنی ممکن است تغییر کند.

دکتر ککالاین تاکید می‌کند: «تقریباً سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای جهانی ناشی از بیماری‌های غیرمسری مانند بیماری‌های قلبی و سرطان هستند. در حالی که از طریق پذیرش سبک زندگی سالم می‌توان خطر ابتلا به این بیماری‌ها و احتمال فوت زودرس را کاهش داده و مدیریت کرد.»

در این تحقیق، محققان وضعیت روانی و جسمی صدها نفر که در سال ۱۹۵۹ در شهر یووسکوله واقع در جنوب فنلاند به دنیا آمده بودند را مورد بررسی قرار دادند. داده‌های مربوط به این شرکت‌کنندگان در سنین ۲۷ (۱۹۸۶)، ۳۶ (۱۹۹۵)، ۴۲ (۲۰۰۱)، ۵۰ (۲۰۰۹) و ۶۱ سالگی (۲۰۲۰-۲۰۲۱) جمع‌آوری شد. این مطالعه اولیه با ۳۲۶ شرکت‌کننده آغاز و در نهایت با ۲۰۶ شرکت‌کننده به پایان رسید.

نتیجه‌گیری‌ها نشان‌دهنده کاهش وضعیت سلامت جسمی و روانی در میان افرادی بود که مصرف‌کننده سنگین الکل و سیگار بودند. دکتر ککالاین هشدار می‌دهد که جلوگیری از عادت‌های نامناسب در اوایل بزرگسالی و میانسالی می‌تواند خطرات احتمالی در سال‌های آتی را به شدت کاهش دهد. او همچنین تصریح می‌کند که افراد در هر سن و زمانی می‌توانند با اتخاذ عادات مثبت بر بهبود کیفیت زندگی باقی‌مانده خود تاثیرگذار باشند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا