مغز سرما را به یاد میآورد: نقش خاطرات در هدایت متابولیسم

تیمی تحت سرپرستی پروفسور توماس رایان از کالج ترینیتی دوبلین، به همراه پروفسور لیدیا لینچ (که اکنون در پرینستون مشغول به کار است)، نشان دادند که موشها با قرار گرفتن در دمای ۴ درجه سانتیگراد و همچنین مشاهده نشانههای خاص، خاطراتی تشکیل میدهند که پس از بازگشت به دمای معمولی و دیدن همان نشانهها، متابولیسمشان را بالا میبرد. این واکنش پیشبینانه («ترموژنز پیشگیرانه») از طریق فعالسازی چربی قهوهای و مسیرهای عصبی مرتبط با هیپوکامپ انجام میگیرد.
با به کارگیری تکنیکهای اُپتوژنتیک، پژوهشگران موفق به شناسایی و دستکاری انگرامهای مربوط به سرما در هیپوکامپ شدند. تحریک غیرطبیعی این نورونها سبب افزایش متابولیسم گشت، در حالی که مهار آنها پاسخ به نشانههای سرما را متوقف کرد.
دکتر آندره مونوز زامورا، نویسنده اصلی این تحقیق، به اهمیت این خاطرات در تنظیم متابولیسم در مواجهه با سرما اشاره کرد. پروفسور لینچ نیز اظهار داشت که کنترل دما بهطور حتمی از طریق فعالیت چربی قهوهای و سیگنالهای مغزی انجام میشود. دکتر آرون داگلاس همچنین به پتانسیلهای کاربردی این یافتهها در درمان چاقی و سرطان اشاره کرد.
این تحقیقات افقهای جدیدی را برای درک تاثیر خاطرات بر رفتارهای انسانی (مانند تصمیمگیری و هیجان) روشن میسازد. پروفسور رایان یادآور شد که اجزای بنیادی مغز ما بر عملکردهای پیچیده ذهنی تأثیر میگذارند. همکاریهای بینرشتهای، مانند ادغام علوم اعصاب و متابولیسم، میتواند در رسیدن به پیشرفتهای آتی در این زمینه کلیدی باشد.