دوشنبه 4 آبان 1405

ممنوعیت واردات برنج لغو شد

معاون فنی گمرک ایران از لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج چند روزی زودتر از موعد مقرر خبر داد.

طبق آنچه در قانون مقررات صادرات و واردات تاکید شده است، ممنوعیت واردات برنج از ابتدای مرداد تا پایان آبان ماه جهت حمایت از تولید داخل اعمال می‌شود که برای سال جاری نیز اجرایی شد.

در حالی هنوز زمان چهار ماهه به پایان نرسیده که این ممنوعیت لغو  شده است، آن طور که معاون فنی گمرک ایران در این رابطه به ایسنا توضیح داده است با توجه به زمان پایانی فصل برداشت برنج و همچنین نامطلوب بودن فضای نگهداری محموله‌های وارد شده در بنادر و جلوگیری از فساد احتمالی کالا این ممنوعیت لغو شد.

ارونقی گفت که در مذاکرات صورت گرفته جهت لغو ممنوعیت فصلی، ترخیص برنج جهت ورود به بازار و ایجاد تعادل و ثبات در بازار مورد توجه بوده است.

وی  این  را هم گفت که با لغو ممنوعیت، تمامی برنج‌های دارای شرایط می‌تواند فورا با ورود صاحب کالا ترخیص شود، این در حالی است که در حال حاضر حدود ۸۵ هزار تن که بعد از ممنوعیت وارد بنادر شده است امکان ترخیص دارد.

گفتنی است که طبق ابلاغیه وزارت صمت به گمرک ایران، مقرر شد که ممنوعیت فصلی واردات برنج از ابتدای مرداد ماه اعمال شود، ولی صرفا آن بخش از محموله‌های برنج وارداتی که قبل از ۳۱ تیرماه دارای اعلامیه ورود و قبض انبار هستند مشروط به این‌که دارای ثبت سفارش باشند، امکان ترخیص داشته باشند.

اما در این مدت با توجه به روند افزایشی قیمت برنج در بازار، بارها پیگیری‌هایی جهت لغو ممنوعیت فصلی و ورود برنج جهت جلوگیری از افزایش قیمت صورت گرفت تا اینکه در نهایت در ۱۲ روز مانده پایان زمان تعیین شده ، لغو شد.

در این فاصله، حدود ۱۳ هزار تن برنج که قبل از اول مرداد به ایران رسیده ولی قبض انبار آن بعد از ممنوعیت بود، طی رایزنی هایی که بین گمرک و دستگاه های اجرایی صورت گرفت ترخیص شد.

حدود ۱۵ هزار تن برنج نیز اکنون در گمرک وجود دارد که مانده واردات قبل از ممنوعیت فصلی است ولی به دلیل عدم تامین ارز ترخیص نشده و به گفته مسئولان گمرک به دلیل شرایط آب و هوایی، امکان فساد آن وجود دارد و باید سریع تر توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین تکلیف شود.

 

آخرین اخبار

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

«مقابله با نفوذ بیگانگان» در جلسه امروز مجلس به کجا رسید؟

بررسی طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در جلسه علنی...

خطر وقوع سیلاب در ۸ استان

سازمان هواشناسی هشدار داد؛...

مسمومیت با دارو‌های بدون نسخه!

هشدار درباره دسترسی آسان...

مسمومیت با داروهای بدون نسخه / هشدار درباره دسترسی آسان به داروها

فلوشیپ سم‌شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به...

درختان پر بار انار در باغ‌های بهشهر

شرق مازندران یکی از قطب‌های مهم تولید انار در...

۳ سال دوندگی برای حکم هیئت علمی؛ به نام نخبه به کام سفارش‌شده‌ها!

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه پرونده ویژه نخبگان...

تبلیغات متنی