پنج‌شنبه 23 مهر 1405

اخطار؛ دانه این میوه خطرناک است

سیب میوه ای سرشار از مواد مغذی و با خواص بسیار است و به علت تنوع ژنتیکی و قابلیت سازگاری، آسان تر می توان آن را پرورش داد. افزون بر این، خاصیت های آنتی اکسیدانی سیب به حمایت در برابر آسیب های اکسیداتیو کمک می کند که ممکن است منجر به بروز بیماری های مختلف شود.

با این حال، در این میوه مغذی هسته های سیاه و تلخی به چشم می خورند که برخلاف طعم شیرین خود سیب، امیگدالین را در بر دارند. این ترکیب، ماده ای است که در صورت تماس با آنزیم های گوارشی انسان، سیانید را آزاد می کند. در صورتی که به طور تصادفی چند دانه از آن را مصرف کنید، احتمال بروز مسمومیت شدید بسیار نادر است.

سیانید یک ماده شیمیایی است که به عنوان یکی از خطرناک ترین سموم شناخته می شود. بسیاری از ترکیباتی که دارای سیانید هستند، به نام سیانو گلیکوساید ها در طبیعت به وفور پیدا می شوند و عمدتاً در دانه های میوه ها موجودند. امیگدالین نیز یکی از همین ترکیبات شیمیایی به شمار می آید. در صورتی که دانه های سیب شکسته یا له شوند، امیگدالین به هیدروژن سیانید تبدیل می شود.

هیدروژن سیانید ماده سمی است که قادر است مانع از استفاده مؤثر اکسیژن در بدن شود و در دوزهای بالا، می تواند در عرض چند دقیقه منجر به مرگ شود.

بر اساس گزارش های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، میزان ۰.۲ گرم تا ۱.۶ گرم سیانید در یک دوز خوراکی برای یک مرد با وزن ۷۰ کیلوگرم می تواند کافی باشد تا مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی به وجود آورد.

استفاده از دانه های یک سیب تنها مقادیر ناچیزی از سیانید را آزاد می کند که معمولاً ضرر خاصی برای انسان ندارد. اما برای اینکه یک فرد با سم سیانید مسموم شود، لازم است به ازای هر کیلوگرم وزن بدنش، ۱ میلی گرم سیانید مصرف کند.

به طور معمول، یک سیب دارای حدود پنج هسته است، اما این میزان بسته به سلامت گیاه ممکن است متفاوت باشد. در واقع، با بلعیدن حدود ۲۰۰ دانه سیب، به دوز کشنده ای دست پیدا کرده اید و مصرف چند دانه سیب به هیچ عنوان شما را در معرض خطر جدی از هیدروژن سیانید قرار نخواهد داد. به همین دلیل، دانه های سیب معمولاً دارای یک پوشش محافظ هستند که مقاومت زیادی در برابر فرایند هضم دارند.

گروه های خاصی از جمله کودکان، زنان باردار، افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، مبتلایان به سرطان و سالمندان باید از مصرف هسته های سیب خودداری کنند.

اگر تا به حال چند دانه سیب را خورده اید، ممکن است متوجه شده باشید که معمولاً بدون آسیب خاصی از بدن عبور می کنند. سیانید تنها در صورتی آزاد می شود که هسته ها شکسته یا جویده شوند؛ بنابراین بلعیدن چند هسته از سیب تأثیر چندانی را به همراه نخواهد داشت.

ترکیب آمیگدالین به مقدار زیادی در دانه های سایر میوه ها مانند سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس یافت می شود و در صورت مصرف و جویدن هسته های این میوه ها، آمیگدالین، که خود ضرری ندارد، به هیدروژن سیانید تبدیل می شود؛ زیرا می تواند به قلب و مغز آسیب رسانده و حتی منجر به کما و مرگ گردد.

نشانه های مسمومیت ناشی از سیانید به سرعت بروز می کند. این علائم شامل تنگی نفس و سردرگمی هستند که هر دو می توانند به فقدان آگاهی و هوشیاری منجر شوند.

مقادیر اندک سیانید ممکن است منجر به بروز نشانه های خفیفی مثل سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات شکم، سرگیجه، ضعف و گیجی شود.

مقدار دقیق سیانید لازم برای ایجاد حالت بیماری به وزن بدن بستگی دارد و کودکان در این زمینه در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

آخرین اخبار

حمله به ایران پیش یا پس از انتخابات آمریکا؟ / ترامپ در دوراهی جنگ و دیپلماسی

به گزارش خبرآنلاین،  در پی اعزام نیروهای جدید به...

چالش‌های تحصیل دانش‌آموزان نابینا؛ چرا کتاب صوتی جایگزین خوبی برای بریل نیست؟

چالش دسترسی دانش‌آموزان نابینا به کتاب‌های درسی در دوره...

چهار موضوع اصلی بشر در چین به روایت سید محمد خاتمی/ رئیس دولت اصلاحات چگونه از رئیس‌جمهور چین یاد کرد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین درباره اوضاع...

پس از ۹ سال انتظار؛ رودستر جدید تسلا بالاخره رونمایی می‌شود

شرکت تسلا سرانجام تاریخ رونمایی از خودروی رودستر نسل...

چرا گاهی نام‌ها را به یاد نمی‌آوریم؟

فراموش کردن نام افراد، محل گذاشتن وسایل یا موضوعی...

جهش ۲۴ دلاری نفت سنگین ایران

دنیای‌اقتصاد: قیمت نفت خام سنگین ایران در سپتامبر۲۰۲۶...

حمله مجدد یمن به فرودگاه ریاض

به گزارش خبرآنلاین، یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن...

قیمت سکه امروز ۲۲ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به کانال ۲۶۸ میلیون تومان نزدیک شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

فرود اضطراری پرواز تهران-استانبول در تبریز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر: ...

جزییات تازه از رفع مسدودی گوشی تلفن همراه مسدود شده

به گزارش خبرآنلاین،فرشید شمشیری، عضو پیشین کمیسیون موبایل اتاق...

واکنش سفارت ایران به طرح اتهامات علیه کشورمان در مساله حجاب از سوی یک نهاد آذربایجانی

به گزارش خبرآنلاین، سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان...

۶ محقق پژوهشگاه رویان در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه رویان...

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران جایزه سازمان جهانی بهداشت را دریافت کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم...

استند لمسی چیست؟ بررسی انواع، کاربردها و مزایا

اگر بخواهیم به این سؤال که استند لمسی چیست...

هیچ متهمی را نباید بلاوجه بازداشت کرد

به گزارش آفتاب نیوز، به نقل...

هزینه جلسات روانشناسی در سال ۱۴۰۵ در آذربایجان شرقی چقدر شده است؟

وقتی صحبت از هزینه جلسات روانشناسی میشود، اولین چیزی...

چرا پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی ایرانیان مقیم خارج متوقف شد؟

با ادامه انتقادات مربوط به منشا ارز و ابهامات...

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تداوم شرایط جنگی / رشد اقتصادی جهان به چه رقمی می‌رسد؟

 به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، رویترز نوشت: صندوق بین‌المللی پول...

خدمات رایگان درمان سرطان به دهک‌های پایین در پژوهشگاه جهاد دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، دکتر...

مقابله با استارلینک ادامه همان مسیر توقیف کاست و جمع‌آوری دیش است

مواجهه با فناوری‌های ارتباطی در کشور بارها با محدودیت...

سوزش چشم هنگام کار با گوشی؛ علت چیست و چطور آن را برطرف کنیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

تبلیغات متنی