یکشنبه 19 مهر 1405

هوش مصنوعی، اعتبار «کپچا» را زیر سوال برد

یک الگوریتم هوش مصنوعی توانسته است به طور مکرر آزمون‌های تشخیص تصویر کپچا (CAPTCHA) را که برای تشخیص بین ربات‌ها و انسان‌ها و همچنین تأیید تعامل با کاربر واقعی طراحی شده‌اند، با موفقیت پشت سر بگذارد.

سه محقق حوزه هوش مصنوعی در مؤسسه ETH زوریخ، سوئیس، یک الگوریتم پردازش تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی را به منظور حل سیستم آزمون انسانی reCAPTCHAv2 گوگل بهبود بخشیده‌اند.

آندریاس پلزنر (Andreas Plesner)، توبیاس ونتوبل (Tobias Vontobel) و راجر واتنهوفر (Wattenhofer) یک مدلی به نام «You Only Look Once» یا مختصر YOLO را تغییر دادند تا یک نسخه جدید ایجاد کنند که توانایی عبور موفقیت‌آمیز از آزمون کپچاهای گوگل در هر بار تلاش را داشته باشد.

در دهه‌های گذشته، مدیران وب‌سایت‌ها از روش‌هایی برای جلوگیری از دسترسی ربات‌ها و شرایط اختلال استفاده کرده‌اند. یکی از این روش‌ها، مدلی به نام «آزمون عمومی کاملاً خودکار تورینگ» است که عمدتاً با نام CAPTCHA شناخته می‌شود و مدیران وب‌سایت‌ها می‌توانند به سادگی آن را به فرآیند ورود به سایت خود اضافه کنند.

گوگل در سال ۲۰۰۷ نسخه‌ای ویژه از این سیستم را تحت عنوان reCAPTCHAv2 منتشر کرده که در این مدل، همانند سایر نسخه‌های کپچا، از کاربر خواسته می‌شود تا روی یک تصویر مشخص کلیک کند تا بتواند عبور کند.

در این تلاش نوآورانه، محققان سوئیسی دریافتند که به منظور بهبود یک مدل هوش مصنوعی موجود، نیازی به تلاش مضاعف نیست تا آن را قادر سازند که از کپچای گوگل عبور کند.

این فرآیند شامل بهبود مدل YOLO به منظور شناسایی اشیایی نظیر خودروها، پل‌ها و چراغ‌های راهنمایی است که به طور معمول در reCAPTCHAv2 مورد استفاده قرار می‌گیرند. سپس، این الگوریتم بر روی هزاران تصویر از همین نوع اشیاء آموزش داده شد.

نتایج این آزمایش نشان داد که مدل نیازمند دقت صد درصدی نیست، چرا که reCAPTCHAv2 نیز به مانند سایر کپچاها امکان چندین تلاش را فراهم می‌کند و این امر به هوش مصنوعی این اجازه را می‌دهد تا آزمون کپچا را در هر بار به موفقیت پشت سر بگذارد.

محققان دریافتند حتی اگر مدل جدید در ابتدا ناکام بماند، در آزمون‌های بعدی موفق خواهد بود.

آنها همچنین اشاره کردند که برای آموزش حل این پازل به مدل تنها به ۱۳ دسته از اشیاء نیاز است.

آزمایش‌های بیشتری که بر روی این مدل انجام شد، نشان داد که قادر به فریب کپچاهای پیچیده‌تری که ویژگی‌های نظیر ردیابی ماوس یا تاریخچه مرورگر را در خود دارند، نیز می‌باشد.

این پژوهش قطعاً به تحقیقات آینده‌ای منجر خواهد شد که به طراحی کپچاهایی خواهد پرداخت که قادر به مقاومت در برابر الگوریتم‌های هوش مصنوعی باشند.

آخرین اخبار

کرملین: احتمال تماس تلفنی اعلام‌نشده بین پوتین و ترامپ وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور...

کمبود متخصص و پوشش ناکافی بیمه؛ دو مانع درمان اختلالات خواب در ایران

نتایج یک مطالعه منتشرشده در «Journal of Clinical Sleep...

غذا خوردن در ساعات پایانی شب با افزایش خطر کبد چرب مرتبط است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتایج...

پول ندارم، درمان نمی‌کنم!

گرانی‌های بی سابقه و...

قیمت سکه امروز ۱۹ مهر ۱۴۰۵/ ربع‌سکه نزدیک به ۹ میلیون تومان عقب رفت + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

گزارش نگران‌کننده از سامسونگ؛ فروش گوشی‌های گلکسی ظاهراً سودی ندارد

سامسونگ به دلیل افزایش شدید قیمت حافظه‌های مورد استفاده...

آمارهایی از آسیب‌پذیری کودکان بعد از طلاقِ والدین‌شان

طلاق به عنوان مسئله اجتماعی، آسیب‌های چندبعدی برای فرزندان...

انفجار در فرودگاه های «جده» و «ملک فهد» در دمام عربستان سعودی

به گزارش خبرآنلاین، رسانه های عربی به نقل از...

بازار لوازم خانگی با گرانی روبه روست، نه گران‌فروشی!/ کمبودی نداریم

نایب‌رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اعلام افزایش حدود ۸۰...

موبایل چرا دوباره گران شد؟

به گزارش خبرآنلاین روزنامه همشهری نوشت: محمدرضا...

قابلیت جذاب پیکسل واچ ۵ به نسل قبلی رسید؛ طراحی واچ‌فیس با کمک جمینای

گوگل در حال انتشار به‌روزرسانی جدیدی برای ساعت هوشمند...

چرا ترامپ هم‌زمان مایکروسافت را تنبیه و تقدیر کرد؟

دولت ترامپ در یک روز، مایکروسافت را از برنامه...

توهمات بی پایان؛ ترامپ ادعاهای ضد ایرانی خود را همچنان تکرار می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ روز شنبه به وقت...

رئال مادرید ۱ – ویارئال ۰/ از گلزنی دیومانده تا اخراج عجیب و غریب وینیسیوس!

در دیداری از هفته هشتم لالیگا اسپانیا، رئال مادرید...

دلداری لندن به زلنسکی پس از اظهارات تند ترامپ/برنهام: تحریم روسیه را تشدید می‌کنیم

به گزارش خبرآنلاین، دفتر نخست‌وزیری انگلیس امروز شنبه با...

دوحه: مهار تنش و گشودن راه برای تلاش‌های دیپلماتیک، اولویت ماست

به گزارش خبرآنلاین، وزارت خارجه قطر امروز شنبه در...

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۱۸ مهر ۱۴۰۵ / گوشت گوساله و گوسفندی کیلویی چند شد؟ + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار گوشت قرمز در نخستین...

مجلات نمایه‌شده SCIE و ESCI در ارزشیابی مقالات دارای اعتبار ISI هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت،...

تبلیغات متنی