هوش مصنوعی چین به دنبال دستاوردهایی فراتر از چتباتها است

شرکتهای چینی نظیر دیپسیک (DeepSeek) و بایتدنس (ByteDance) با شتاب بیشتری در حال پیشرفت در عرصه رقابت با مدلهای هوش مصنوعی همچون چت جیپیتی هستند.
طبق گزارش ایسنا، در حال حاضر، چندین شرکت در چین بر مبنای این فناوری به طور فزایندهای فعالیت میکنند تا محصولات خود را فراتر از یک چتبات توسعه دهند.
به نقل از دیبیسی، هوش مصنوعی بایدو که در بیشتر موارد به خاطر موتور جستجوی خود و چتبات ارنی معروف است، روز سهشنبه اعلام کرد که پلتفرم ونکو (Wenku) که با هوش مصنوعی ادغام شده، قابلیت ایجاد سریع پاورپوینتها و دیگر اسناد را برای ۴۰ میلیون کاربر فراهم کرده و درآمد آن در مقایسه با سال گذشته ۶۰ درصد افزایش یافته است. ویژگیهای به روزرسانی شده، مانند استفاده از هوش مصنوعی به منظور تهیه ارائهای بر اساس پرونده مالی یک شرکت، هفته گذشته در دسترس کاربران قرار گرفت.
بن یان (Ben Yan)، تحلیلگر ارشد دادهها و تحلیل در گارتنر برآورد میکند که بیش از ۱۰ درصد از کسبوکارها در چین از هوش مصنوعی مولد بهرهبرداری میکنند، که این رقم در مقایسه با ۸ درصد حدود ۶ ماه پیش افزایش داشته است. او در روز چهارشنبه بیان کرد که این روند رو به افزایش خواهد بود و بالارفتن ۲ درصد اخیر در واقع بیش از یک سال زمان نیاز داشته است تا به این سطح برسد.
مدلهای هوش مصنوعی به کارکردهای مشخصی مانند جستجو و خلاصهسازی متن متمرکز هستند، در حالی که عوامل هوش مصنوعی پیشرفتهتر قادر به خودکارسازی روندهای کامل از جستجو تا رزرو میباشند. برای مثال، هوش مصنوعی جدید اُپنایآی ادعا میکند که میتواند به نیابت از کاربری چتجیپیتی، اقدام به رزرو رستوران کند.
عوامل هوش مصنوعی همچنین به زودی وارد بازار چین در مقیاس وسیع خواهند شد.
شرکت تنسنت به زودی برنامه دارد تا عوامل هوش مصنوعی را با اپلیکیشن محبوب پیامرسانی و رسانههای اجتماعی خود به نام ویچت (WeChat) ادغام کند.
توسعه اپلیکیشنهای مبتنی بر هوش مصنوعی در چین، ویژگیهایی را ایجاد میکند که با گوشیهای هوشمند داخلی سازگار است. در حالی که عملکردهای هوش مصنوعی اپل هنوز برای کاربران آیفون در چین عرضه نشدهاند.
تولیدکنندگان چینی گوشیهای هوشمند مانند آنر، شیائومی و ویوو توانستهاند از طریق بهبود کارایی مدلهای هوش مصنوعی که میتوانند بر روی دستگاهها بدون نیاز به اتصال به اینترنت و پردازش ابری عمل کنند، تجربه کاربری بهتری از قابلیتهای هوش مصنوعی فراهم آورند.
تحولات اخیر همچنین نشاندهنده تفاوت در ارزیابی نظارتی بین چین و ایالات متحده و رویه فناوری توسعه یافته به شمار میروند.
در حالی که مدلهای هوش مصنوعی در چین ملزم به اخذ گواهیهای رسمی هستند، استفاده از آنها در اپلیکیشنها به مراتب آسانتر است. در مقابل، او با یک تیم کوچک در حال کار بر روی ابزاری با قابلیت هوش مصنوعی است.
با این حال، یکی از چالشهای بزرگتر ممکن است فشار آوردن بر شرکتها برای دسترسی به دادههای اختصاصی یا استفاده تجاری از محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی باشد.
هوش مصنوعی برای کاربران جهانی
برخی از اپلیکیشنهای کاربردی هوش مصنوعی که در چین توسعه یافتهاند، در خارج از کشور نیز مورد استفاده قرار میگیرند.