سه‌شنبه 3 شهریور 1405

واکنش وزیر اقتصاد به تحریم‌های جدید آمریکا / برنامه آفندی دولت روی میز است / منتظر حمله ما هم باشند

سیدعلی مدنی زاده شامگاه دوشنبه به مناسبت هفته دولت در گفت و گویی تلویزیونی در واکنش به اظهارات اخیر وزیر خزانه داری آمریکا اظهار داشت: دولت برنامه دو ساله ای برای امور اقتصادی کشور دارد و همه موارد در این برنامه دیده شده است.

ایرنا نوشت: وی با بیان اینکه دشمنان ملت ایران تلاش زیادی کردند تا در مقاطع مختلف عزم مردم ایران و مسئولان کشور را امتحان کنند، افزود: دولت از مدت‌ها قبل برای این شرایط برنامه‌ریزی کرده بود و برنامه دوساله‌ای را در دستور کار داشت که بر اساس آن، برای مواجهه با این اتفاقات آمادگی کامل ایجاد شده بود.

مدنی زاده ادامه داد: دشمنان تلاش بسیاری داشتند تا از طریق اقدامات نظامی، موجودیت کشور را زیر سؤال ببرند، ایران را تجزیه کنند، نظام سیاسی کشور را از بین ببرند و مردم را به خاک و خون بکشند؛ با ایستادگی نیروهای نظامی، مردم و مسئولان و همچنین تلاش در میدان دیپلماسی، این توطئه با شکست مواجه شد.

وی یادآور شد: جنگ آسیب هایی ایجاد کرد و فولاد و پتروشیمی کشور مورد حمله قرار گرفتند، کسی نمی تواند منکر این موارد شود که آسیب‌هایی را به اقتصاد وارد کرد، اما در مدت کوتاهی تلاش شد واحدهای آسیب‌دیده به مسیر فعالیت بازگردند، فرآیند بازسازی آغاز شود و کمبودهای ایجادشده در بازار جبران شود.

وزیر اقتصاد دوره محاصره دریایی را در راستای جنگ نظامی برشمرد و گفت: محصره هم تحریم دیگری علیه ملت ایران بود و بنابراین این تحریم ها جدید نیست که الان می خواهند شریان‌های اقتصادی کشور را قطع کنند، شریان ها را خیلی وقت است که تلاش کردند قطع کنند.

مدنی زاده با تاکید بر اینکه دنیای تک قطبی تمام شده است و طرفداران این نظریه موفق نخواهند شد، اظهار داشت: این تحریم ها برای ما جدید نیست؛ جریان مالی دنیا به این صورت نیست که بتوانند ادعا کنند شریان های اقتصادی و تجاری ایران را قطع کنند.

وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه توافقنامه‌ای که امضا شد سند پیروزی و سربلندی ایران بود، اعلام تحریم های جدید را جدید ندانست و گفت: در دوره قبل هم تلاش کردند چنین اقداماتی را انجام دهند اما شکست خوردند؛ ما جنگ تمام عیاری داشتیم و در میدان اقتصاد و دیپلماسی آنها را شکست دادیم

وی در عین حال گفت: البته ما درک می‌کنیم که به مردم آسیب زیادی وارد شد زیرا به دلیل مجموعه اقداماتی که از سال گذشته دشمنان آغاز کرده اند، تورم زیادی بر کشور تحمیل شده است و اینطور نیست که بگوییم هیچ آثاری نداشته است.

عضو کابینه دولت چهاردهم تاکید کرد: ما کاملا خود را هم درد مردم می‌دانیم؛ می‌فهمیم تورم، فشار ارز و کمبود یعنی چه؛ ولی تمام تلاش دولت این بوده که جلوی اقدامات مذبوحانه دشمن که می‌خواست جریان مالی و اقتصادی کشور را متوقف کند را بگیرد.

دولت برای مقابله با فشارهای اقتصادی برنامه‌ریزی کرده است

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه ما برنامه‌های خود را از قبل تدوین کرده‌ایم و درباره آن‌ها نیز گفت‌وگوهای لازم انجام شده است، درباره اعلام وزیر خزانه داری آمریکا مبنی بر تماس رئیس جمهور این کشور با سران کشورها برای همراهی با تحریم های جدید اظهار داشت: موضوع شریان‌های اقتصادی به‌گونه‌ای نیست که با یکی، دو گفت‌وگو بتوان به نتایج موردنظر دست یافت.

مدنی زاده ادامه داد: البته طرف مقابل تلاش می‌کند فشار وارد کند و ما نیز منکر این موضوع نیستیم اما دولت با پشتوانه ملت ایران ایستاده است. همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها برنامه دارند؛ از وزارتخانه‌های اقتصادی گرفته تا بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر نهادهای مرتبط.

وی با اشاره به اینکه جلسات هماهنگی به طور مستمر برگزار می شود و برای سناریوهای مختلف برنامه‌ریزی شده است، افزود: اگر بخواهند در حوزه مالی و روابط مالی کشور آسیب ایجاد کنند، می دانیم چه اقداماتی باید انجام دهیم؛ یا اگر در مسیر تجارت و ورود کالا محدودیت ایجاد کنند، چه راهکارهایی در پیش بگیریم.

مدنی زاده با یادآوری اینکه آمریکایی ها در همین مدت هم در مواردی که تلاش کردند مسیرهای دریایی ما را محدود کنند، به سراغ مسیرهای جایگزین رفتیم. اظهار داشت: هر جا نیز قصد داشتند صادرات نفت را متوقف کنند یا کسری بودجه به کشور تحمیل کنند، اقدامات متعددی برای مقابله با آن انجام شد.

وی افزود: در حوزه بازار پول و ارز نیز فشارهایی وارد می‌کنند و ممکن است بخشی از مردم را تحت تأثیر هیجانات قرار دهند؛ اما این به معنای دستیابی آنان به نتیجه‌ای که دنبال می‌کنند، نیست.

کاهش ماندگاری کالا در گمرکات به هشت روز

وزیر اقتصاد با برشمردن اقدامات انجام شده برای بهبود شرایط اقتصادی کشور اظهار داشت: شرایط اقتصاد کشور در دو سال گذشته تابع وضعیت نظامی و امنیتی حاکم بر کشور و دچار تلاطمات زیادی بود؛ در این شرایط اولویت تمام دولت بخصوص وزارتخانه‌های اقتصادی، مدیریت شرایط برونی بر اقتصاد کشور بود به طوری که وزارت اقتصاد در کنار سازمان برنامه بودجه و بانک مرکزی برنامه‌هایی داشتند تا با این شرایط مقابله کنند.

وی با بیان اینکه تلاش وزارت اقتصاد در وهله اول این بوده تا آثار سوء اقتصادی که شرایط موجود به کشور تحمیل می‌کند را دفع کند، افزود: وزارت اقتصاد به نوعی مسئولیت تامین مالی دولت، دارایی‌های دولت و همچنین برنامه‌ریزی و سیاست گذاری برای کل اقتصاد و هماهنگی بین دستگاه‌های اقتصادی را بر عهده دارد بنابراین اولویت ما این بود که در عین اینکه با مردم کسبه اصناف و فعالان اقتصادی هماهنگ باشیم، بتوانیم همزمان تامین مالی دولت را هم بر عهده داشته باشیم، تامین کالای خارجی از طریق گمرکات انجام شود و از طریق شبکه بانکی از فعالیت‌های تولیدی پشتیبانی کنیم

مدنی زاده خاطر نشان کرد: وقتی وزیر اقتصاد شدم توقف کالا در گمرکات تا ۱۰ ماه طول می‌کشید اما در حال حاضر متوسط ماندگاری کالا در گمرکات ۸ روز است و ظرف چند ماه آینده به سه روز کاهش خواهد یافت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با یادآوری اینکه نیمی از درآمدهای دولت از طریق مالیات تأمین می‌شود، افزود: سال گذشته بیش از ۹۰ درصد تعهدات مالیاتی محقق شد؛ این در حالی بود که کشور شرایط جنگی را نیز پشت سر گذاشت.

وی افزود: در حوزه نظام بانکی نیز تعهدات قابل توجهی در زمینه تسهیلات تکلیفی مسکن، فرزندآوری و ازدواج داشتیم که براساس ضوابط بانک مرکزی پرداخت شد. علاوه بر آن، بخش دیگری از منابع بانکی به تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت اختصاص یافت.

اختصاص ۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای حفظ اشتغال 

وزیر اقتصاد به شرایط اقتصادی پیش آمده ناشی از جنگ تحمیلی اخیر اشاره کرد و گفت: بیش از ۳ هزار بنگاه اقتصادی که در جریان جنگ به‌صورت مستقیم آسیب دیده‌اند، به بانک‌ها معرفی شدند و بنگاه‌هایی که خسارت غیرمستقیم دیده‌اند نیز به‌تازگی برای حمایت در دستور کار قرار گرفته‌اند.

مدنی زاده ادامه داد: حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای حفظ اشتغال اختصاص داده‌ایم که این فرآیند از ابتدای سال آغاز شده است. براساس آخرین آمار، با اجرای این برنامه‌ها از بیکاری حدود ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان جلوگیری شده و این حمایت‌ها همچنان ادامه دارد.

وی افزود: هدف ما این است که از یک سو منابع دولت تأمین شود و از سوی دیگر، با استفاده از ابزارهای مالی و بانکی، از بازسازی بنگاه‌های اقتصادی، حفظ تولید و اشتغال کشور حمایت کنیم.

کاهش تورم ماهانه در مرداد ماه هم ادامه داشت

وزیر اقتصاد گفت: یک برنامه فشرده هفت محوری با همکاری سازمان برنامه بودجه و بانک مرکزی به ریاست رئیس جمهور در شورای اقتصادی دولت تهیه و تصویب شده است که نخستین محور آن برنامه کنترل تورم از طریق اجرای برنامه‌های پولی، ارزی و بانکی است؛ بر اساس اعلام رئیس کل بانک مرکزی از ماه گذشته تورم ماهانه نصف شده بود در این ماه هم همین اتفاق را نشان می‌دهد و آن روند فزاینده‌ای که شکل گرفته بود با سیاست‌هایی که در پیش گرفته‌ایم در حال کنترل است.

مدنی زاده با بیان اینکه از هیاهویی که برای ابر تورم درست کرده بودند عبور کرده‌ایم، اظهار داشت: کاهش تورم به معنی کاهش قیمت‌ها نیست بلکه سرعت آن کنترل شده است به این صورت که روند آن را کنترل می‌کنیم و به تدریج به جریان قبلی برمی‌گردانیم.

وی افزود: در اینکه کالاها گران شده و به مردم فشار وارد می‌آید و سفره معیشتی آنها کوچکتر شده شکی نیست؛ به واسطه فشاری که بر صنعت نفت و گاز کشور وارد آورده‌اند در کوتاه مدت آثار تورمی ایجاد می‌کند ولی با اعمال سیاست‌های پولی ارزی و بانکی از سوی دولت، در تلاشیم تا با این موضوع مقابله کنیم.

مقابله با فشارهای اقتصادی و حمایت از معیشت مردم در دستور کار دولت است

وزیر اقتصاد با بیان اینکه بخش قابل‌توجهی از مشکلات موجود، به شرایط پیش از جنگ باز می گردد، هرچند نمی‌توان مسائل اقتصادی امروز را ساده‌انگارانه و با منطق «دو دوتا، چهارتا» تحلیل کرد؛ گفت: برای نمونه، در مقطعی تلاش کردند از ورود دارو به کشور جلوگیری کنند. ما در نهایت مسیرهای جایگزین را پیدا کردیم، اما طبیعی بود که در آن دوره، قیمت دارو افزایش پیدا کند.

مدنی زاده با تاکید بر اینکه دشمنان در حال اجرای یک عملیات تروریستی علیه ایران هستند؛ همان‌طور که پیش‌تر عملیات تروریستی نظامی انجام دادند و مردم عزیز و کودکان ما را به شهادت رساندند، افزود: اکنون نیز در حوزه اقتصادی و معیشتی، بیماران، بیماران سرطانی، کودکان و حتی شیرخشک مورد نیاز نوزادان را هدف قرار داده‌اند و تلاش می‌کنند مسیر تأمین آن‌ها را مسدود کنند.

وی با بیان اینکه ما در داخل کشور از مردم حمایت می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم این اقدامات به نتیجه برسد، گفت: اما نمی‌توان منکر شد که در طرف مقابل، یک عملیات تروریستی در جریان است. جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان به دنبال جنگ نیست، نبوده و نخواهد بود؛ اما اگر مورد حمله قرار بگیرد، چه در عرصه نظامی و چه در حوزه اقتصادی، حتماً مقابله خواهد کرد.

وی اظهار داشت: در عرصه دیپلماسی نیز، همان‌طور که در دوران جنگ و پس از آن برای استیفای حقوق ملت ایران تلاش کردیم و با دستیابی به توافق‌نامه توانستیم بخشی از حقوق خود را احقاق کنیم، امروز نیز با همان رویکرد حرکت می‌کنیم. در مواضع خود محکم ایستاده‌ایم و از اقتصاد کشور نیز با جدیت دفاع خواهیم کرد.

برنامه هفت محوری دولت برای مقابله با تورم

وزیر امور اقتصادی و دارایی از  برنامه هفت‌محوری دولت برای مقابله با تورم خبر داد که یکی از محورهای آن، استفاده از سیاست‌های پولی و بانکی است و در این رابطه توضیح داد: همچنین در راستای حمایت از تولید و اشتغال، برنامه‌های متعددی در نظر گرفته شده است؛ از جمله اجرای پروژه‌های مختلف سرمایه‌گذاری، تأمین مالی طرح‌های سرمایه‌گذاری و تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی.

مدنی زاده تاکید کرد: تمام مجموعه بانک‌هایی که زیرمجموعه وزارتخانه هستند و حدود ۷۰ درصد نظام بانکی کشور را تشکیل می‌دهند، در این مسیر بسیج شده‌اند تا از تولید حمایت کنند؛ البته این حمایت نباید به ایجاد تورم منجر شود.

وی به موضوع بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: در بازار سرمایه نیز با اصلاحات تدریجی، آرام و بدون هیاهو، زیرساخت‌های بازار را تقویت کردیم. خوشبختانه بازار سرمایه اکنون رشد قابل‌توجهی داشته و دولت از این ظرفیت برای تأمین مالی تولید استفاده می‌کند. همین امروز دوستان گزارشی ارائه کردند که بر اساس آن، بنگاه‌های اقتصادی کشور تنها از طریق انتشار اوراق بدهی در بازار سرمایه، حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان تأمین مالی کرده‌اند.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: دولت تلاش می‌کند تأمین مالی را انجام دهد. اصلاحات جدی در این بازار صورت گرفته انجام دهد. اصلاحات جدی در این بازار صورت گرفته و علاوه بر کاهش مؤثر نرخ سود اوراق، هزینه تأمین مالی دولت نیز کاهش یافته است. همچنین تلاش شده است کسری بودجه از مسیرهایی مانند انتشار اوراق، گواهی نفت و طرح «افرا» ــ همان طرح اعتبار ملی که پیش‌تر درباره آن توضیح داده شد ــ مدیریت و جبران شود.

وی با بیان اینکه حمایت از خانوارها و تقویت معیشت مردم، محور دیگری از برنامه‌های دولت است، اظهار داشت: دولت پیش‌تر وعده داده بود که در صورت افزایش قیمت کالاهای موجود در سبد کالابرگ، از مردم حمایت کند و همچنان بر اجرای این برنامه تأکید دارد. البته در ماه‌های ابتدایی سال، به‌دلیل کاهش درآمدهای نفتی، به‌ویژه در پی آسیب‌دیدن زیرساخت‌های مرتبط با گاز، منابعی که طبق قانون بودجه برای تأمین کالابرگ در نظر گرفته شده بود، تحت تأثیر قرار گرفت. با این حال، منابع مورد نیاز از مسیرهای دیگری تأمین شد تا اجرای طرح کالابرگ ادامه پیدا کند.

مدنی زاده افزود: ان‌شاءالله از نیمه دوم سال، برای بخشی از اقشار جامعه، افزایش حمایت‌ها را اعمال خواهیم کرد. رئیس‌جمهور نیز در سخنان خود بر این موضوع تأکید کرده‌اند و دولت در حال نهایی‌کردن برنامه اجرایی آن است. همین امروز نیز چندین ساعت جلسه برای جمع‌بندی این موضوع و مسائل مرتبط با بودجه برگزار کردیم.

برنامه آفندی دولت علیه دشمن در حوزه اقتصاد

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره تحولات اخیر در بازار ارز گفت: طبیعتاً التهاب اخیر در بازار ناشی از فضای رسانه‌ای است اما با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در پیش گرفته و رئیس کل بانک مرکزی نیز به آنها اشاره کردند، این شرایط کنترل خواهد شد و تلاش می‌کنیم بازار ارز به روند طبیعی خودش بازگردد.

مدنی زاده تاکید کرد: دشمنان می خواهند یک حمله تروریستی اقتصادی علیه ما داشته باشند، ما هم ابزارهای خودمان را داریم و قواعد این بازی را بلدیم. این‌بار دیگر فکر نکنند که رویکرد ما پدافندی است و فقط دفاع خواهیم کرد؛ منتظر حمله از طرف ما هم باشند.

وی افزود: دنیای تک‌قطبی دیگر گذشته است؛ همان‌طور که دیدید، دو کشور بزرگ دنیا این تحریم‌های جدید و برنامه جدید را نپذیرفتند و حاضر نشدند زیر بار آن بروند. ما تقریباً اطمینان داریم که بسیاری دیگر از کشورها نیز، یا به‌صورت رسمی و یا غیررسمی، این اقدامات را نخواهند پذیرفت.

کنترل تورم، حفظ اشتغال و تأمین کالاهای اساسی، اولویت نخست اقتصادی کشور است

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه تیم اقتصادی دولت موظف است اوضاع اقتصادی را مدیریت کرده و شرایط سخت ایجاد شده برای مردم را بهبود بخشد، گفت: در همین راستا برنامه اول دولت کنترل تورم با جلوگیری از روند فزاینده قیمت‌ها ناشی از موج شوک موجود است.

مدنی زاده  با اشاره به وضعیت جنگی (جنگ نظامی، محاصره، جنگ اقتصادی) افزود: در چنین فضایی برخی اطلاعات و تاکتیک‌ها نباید فاش شود و برخی افراد در رسانه‌ها از سکوت دولت سوء استفاده می‌کنند و به تخریب دولت دامن می‌زنند.

وی با تاکید بر اینکه دولت اقتصاد را رها نکرده و محکم پشت مردم و اقتصاد ایستاده است، افزود: هدف اصلی بازگرداندن تورم است با این امید که با اراده الهی این امر محقق شود. برای جلوگیری از اثر منفی این بحران بر تجارت و اشتغال تلاش شده است و بدین ترتیب وزارت اقتصاد با پرداخت تسهیلات سرمایه درگردش می کوشد تا از اشتغال موجود صیانت کند.

مدنی زاده با بیان اینکه دولت با بیمه بیکاری سعی می کند تا افرادی را که تعدیل می شوند را پوشش دهد، گفت: هدف کالابرگ‌ نیز پوشش معیشت مردم است؛ اولویت دولت معیشت مردم و جلوگیری از خالی بودن قفسه‌ها است تا مردم احساس کمبود نکنند و بنابراین هر یک از وزرا ملزم شده اند اقدامات لازم را برای رفع کمبودها در بازار انجام دهند.

برنامه ای برای حذف کالابرگ نداریم/ فراهم سازی سرمایه گذاری مردم با بازدهی ارزی

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به بار مالی سنگین ناشی از اجرای طرح کالابرگ، موضوع افزایش رقم کالابرگ را به معنی افزایش آن برای همه دهک ها ندانست و افزود: لزوما افزایش برای همه نیست بلکه به اندازه تامین منابع است.

مدنی زاده با بیان اینکه برای اقشار و دهک‌های پایین، برنامه‌های حمایتی و معیشتی خواهیم داشت، چرا که آنها بیشتر در معرض آسیب هستند، خاطر نشان کرد: ما باید تلاش کنیم، اولا اشتغال را حفظ کنیم و دوما حمایت‌های معیشتی لازم را از دهک‌های پایین داشته باشیم. برای دهک‌های میانی، طرح «اعتبار ملی» کمک می‌کند مردم بتوانند این دوره را با فشار کمتری پشت سر بگذارند.

وزیر اقتصاد افزود: برای دهک‌های بالاتر که توان تأمین معیشت خود را دارند و احیاناً پس‌اندازهایی نیز دارند، محل ها و ظرفیت هایی را فراهم کرده‌ایم تا به جای اینکه با این پس‌اندازها به سمت خرید طلا و ارز بروند و در نتیجه موجب افزایش نرخ ارز و طلا و مصیبت بر دهک‌های پایین شوند، منابع خود را در مسیر تولید و اقتصاد کشور سرمایه‌گذاری کنند.

مدنی زاده خاطر نشان کرد: این ظرفیت‌ها را هم در بازار سرمایه و در داخل سیستم بانکی ایجاد کرده‌ایم تا مردم بتوانند به‌راحتی این کار را انجام دهند و پس‌انداز خود را با بازگشت سرمایه خیلی خوب ‌و حتی با بازدهی ارزی، سرمایه‌گذاری کنند. نمونه آن، همان صندوق ارزی است که راه‌اندازی شد و با یک سقف مشخص آغاز به کار کرده و قرار است و به‌تدریج سقف آن افزایش پیدا کند.

وی همچنین با بیان اینکه بنگاه‌هایی که می‌توانند درآمد ارزی داشته باشند، می‌توانند از این منابع و پس‌اندازها استفاده کنند، افزود: همچنین در بحث اوراق گواهی نفت نیز مردم می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند و از محل نفت آتی، به تعبیری اصطلاحا سود ارزی به دست بیاورند و پس‌انداز خود را در راستای اقتصاد کشور، بازسازی و نوسازی کشور به کار بگیرند.

هیچ اختلاف نظری بین تیم اقتصادی دولت وجود ندارد

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه بین اعضای تیم اقتصادی دولت هماهنگی کامل وجود دارد و همگی هم راستای یکدیگر حرکت می‌کنند واقعا هیچ اختلاف نظری بین اعضای این تیم نیست، گفت: برای اینکه در یک موضوع به جمع‌بندی برسیم با کمترین چالش مواجهیم که آنها بعضاً چالش‌های اجرایی هستند.

 وی افزود: مسائل کشور یک به یک در حال شناسایی است و به ستاد اقتصادی دولت ارجاع می‌شود در جلسات ستاد اقتصادی با حضور رئیس جمهور و معاون‌اول وی، به جمع‌بندی می‌رسیم.

مدنی زاده ادامه داد: یک هماهنگی کامل نیز بین تیم اقتصادی دولت و روسای کمیسیون‌های اقتصادی دولت وجود دارد؛ جلسات منظمی در این خصوص تشکیل می‌شود امروز نیز جلسه‌ای داشتیم و به هماهنگی کامل درباره مسائل اقتصادی کشور رسیدیم؛ در طی این مدت کمیسیون اقتصادی مجلس حمایت همه جانبه از تیم اقتصادی دولت داشت.

جزئیات برنامه هفت‌محوری دولت برای مهار تورم، بازسازی و تأمین انرژی

وزیر اقتصاد گفت: برای شرایطی که مسیرهای تأمین کالا از جنوب با محدودیت مواجه شده، از قبل برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته و مسیرهای جایگزین، از جمله تقویت تولید داخل و استفاده از ظرفیت‌های دیگر، پیش‌بینی شده است. با توجه به شرایط جنگ اقتصادی، امکان بیان جزئیات این برنامه‌ها در مقطع فعلی وجود ندارد.

مدنی زاده افزود: دولت برنامه هفت‌محوری را دنبال می‌کند که کنترل تورم، رفع موانع تولید و حفظ اشتغال، حمایت از معیشت خانوارها و مدیریت کسری بودجه از مهم‌ترین محورهای آن است. در همین راستا، بسته‌های اجرایی جدیدی نیز به تصویب رسیده که به‌زودی وارد مرحله اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری و بازسازی نیز از محورهای اصلی آن برنامه است، ادامه داد: با توجه به خسارت‌های واردشده، رویکرد دولت صرفاً بازسازی نیست، بلکه نوسازی زیرساخت‌ها را نیز دنبال می‌کند. در قالب طرح ۲۰، وزارت اقتصاد ۲۰ پروژه بزرگ ملی و راهبردی با ظرفیت بالای ارزآوری و درآمدزایی شناسایی شده است تا از طریق بازار سرمایه، شبکه بانکی و جذب منابع مردمی تأمین مالی شوند.

مدنی زاده با یادآوری اینکه بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده، بیمارستان‌ها و مدارس نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: محور دیگر برنامه دولت به حوزه انرژی اختصاص دارد؛ بخشی از ظرفیت‌های تولید داخلی در جریان جنگ آسیب دیده و ناترازی انرژی نیز از گذشته وجود داشته است. با این حال، وزارت نفت، وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دیگر دستگاه‌ها با هماهنگی کامل، اقدامات مؤثری برای جبران کمبودها انجام داده‌اند؛ به‌گونه‌ای که شرایط تأمین انرژی در تابستان امسال، نسبت به تابستان دو سال گذشته، قابل مقایسه نیست.

نوسازی نیروگاه‌ها و مشارکت مردم؛ ۲ پیشران جبران ناترازی انرژی است

وزیر اقتصاد گفت: توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و نوسازی نیروگاه‌های موجود، از برنامه‌های اصلی دولت برای جبران ناترازی در صنعت برق است. هم‌زمان، با فراهم‌کردن زمینه اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌ها، تلاش شده است توسعه این صنعت به جای اتکا به تزریق مستمر منابع دولتی، از مسیر جذب سرمایه و مشارکت بخش خصوصی دنبال شود.

مدنی زاده افزود: این رویکرد در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی، نتایج قابل‌توجهی داشته است. دولت به جای تأمین مستقیم همه منابع، با ایجاد سازوکارهای اقتصادی و جذاب‌کردن سرمایه‌گذاری، زمینه ورود منابع جدید به این بخش را فراهم کرده است. در حوزه تأمین سوخت صنایع نیز اقدامات مهمی انجام شده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، همکاری مردم در مدیریت مصرف انرژی نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است. در حالی که مصرف انرژی در برخی بخش‌ها در سال‌های گذشته سالانه بین ۶ تا ۷ درصد افزایش می‌یافت، امسال نه‌تنها رشد مصرف متوقف شده، بلکه در برخی حوزه‌ها کاهش نیز ثبت شده است؛ موضوعی که حاصل همراهی مردم در صرفه‌جویی است.

وی با بیان اینکه دولت با یک برنامه هفت‌محوری، در پی رفع ناترازی‌های انباشته‌شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی و انرژی است، افزود: بخشی از این ناترازی‌ها ریشه در سال‌های گذشته دارد و بخشی نیز در پی آسیب‌های اخیر تشدید شده است.

مدنی زاده اظهار داشت: اکنون نیز انتظار می‌رود همان‌گونه که مردم در مدیریت مصرف انرژی همراهی کردند، در مسیر سرمایه‌گذاری و بازسازی اقتصاد کشور نیز نقش‌آفرینی کنند تا با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، روند جبران کمبودها و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی شتاب بگیرد.

هر فردی که یک سنت مالیات به دولت تروریستی آمریکا می‌دهد در خون مردم ایران شریک است

وزیر اقتصاد گفت: مردم دنیا دیگر مثل گذشته نیستند و تغییر کرده‌اند؛ در جنگ غزه دیدیم که جوانان غربی چهره دیگری از خود نشان دادند؛ بسیاری از مردم دنیا حتی آمریکا انسان‌های آزاده‌ای هستند به خصوص در میان جوانان؛ الان هر کس حتی یک سنت مالیات به دولت تروریستی آمریکا می‌دهد در خون مردم شریک است هرکس یک سنت از اوراق قرضه آمریکا را می‌خرد در خون مردم ایران شریک است

مدنی زاده افزود: کودکانی که در میناب به شهادت رسیدند که وقتی آدم به یاد آنها می‌افتد نمی‌تواند جلوی اشک خود را بگیرد، این‌ها در خون کودکان شهید، شریکند یقین بدانند که نتیجه اعمالشان را خواهند دید. امیرالمومنین می‌فرماید حکومت‌ها با فر می‌مانند ولی با ظلم نه، مردم دنیا بیدار شدند در خیلی از کشورها درباره پیروزی ایران در این جنگ صحبت می‌شود همانطور که رهبر شهید گفتند قویترین ارتش دنیا می‌تواند سیلی بخورد.

بسته تسهیل تجارت و رفع موانع تولید در آستانه تصویب قرار دارد

وزیر اقتصاد همچنین گفت: رویکرد دولت، تبدیل تهدیدها و شرایط نامطلوب به فرصت اصلاح و تقویت اقتصاد است. هر جا که ضعف یا گلوگاهی شناسایی شده، همان نقطه در کانون برنامه‌های اصلاحی قرار گرفته است.

مدنی زاده افزود: یکی از مهم‌ترین حوزه‌های اصلاح، تسهیل صدور مجوزها، کاهش موانع تولید و روان‌سازی تجارت است. در این زمینه، مجموعه‌ای از اقدامات با همکاری دستگاه‌های اقتصادی دولت، وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و به‌ویژه سازمان توسعه تجارت انجام شده است.

وی ادامه داد: بسته تسهیل تجارت و رفع موانع تولید، مراحل کارشناسی و تصویب پیش از طرح در هیأت دولت را پشت سر گذاشته و با تصویب نهایی دولت، می‌تواند تحولی جدی در روند تجارت کشور و فعالیت بنگاه‌های تولیدی ایجاد کند.

مقررات مزاحم کنار گذاشته شد/ سازمان سرمایه‌گذاری ایران متولی رفع موانع

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه مقررات مزاحم شناسایی و در دوره جنگ کنار گذاشته شدند که این کار سبب تسهیل امور شد، گفت: این موارد به معاون اول رییس جمهور ارایه و ایشان گفتند اگر این مقررات در دوره جنگ توانسته مشکلات را حل کند و موانع تولید را کنار بزند، چرا نباید دائمی شود؟ بر همین اساس، به تیم دولت دستور داد برنامه‌ای برای دائمی کردن این اقدامات تدوین شود.

مدنی زاده در عین حال با یادآوری اینکه در فرآیند مقررات‌زدایی، یک کار سنگین کارشناسی و هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف انجام شده و این موضوع در دولت قرار دارد تا به تصویب برسد، گفت: در حوزه رفع موانع سرمایه‌گذاری نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده که هفته آینده در حضور رئیس‌جمهور از این اقدامات رونمایی خواهیم کرد.

وزیر اقتصاد توضیح داد: اقدامات بسیار جالبی توسط سازمان سرمایه‌گذاری برای رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه‌گذاری انجام شده است. یکی از کارهای مهمی که در این مدت صورت گرفت، تبدیل «سازمان سرمایه‌گذاری خارجی» به «سازمان سرمایه‌گذاری ایران» بود؛ سازمانی که به‌عنوان تنها متولی حوزه سرمایه‌گذاری، وظیفه دارد موانع سرمایه‌گذاری در کشور را شناسایی و برای رفع آنها اقدام کند.

وی یادآور شد: در کشور مقررات بسیار زیادی وجود دارد که به‌عنوان مانع، فرآیند سرمایه‌گذاری را دشوار و کند کرده است. این موانع شناسایی شده و برنامه‌ریزی برای رفع آنها در حال انجام است.

قرار است منابع رسوبی بانک‌ها در شرکت‌های تابعه آنها شناسایی و فروخته شود

وزیر اقتصاد گفت: به آژانس‌های جذب سرمایه‌گذاری مجوزهایی داده شده که این آژانس‌ها شرکت‌هایی هستند که کارشان آوردن سرمایه‌گذار است؛ ما مجموعه‌ای از پروژه‌های سرمایه‌گذاری کشور را مشخص کرده‌ایم سایت مربوطه با نام Investiran.ir رونمایی خواهد شد در این سایت پروژه‌های سرمایه‌گذاری در کشور به تفکیک استان‌ها مشخص شده است؛ کار آژانس‌های سرمایه‌گذاری این است که سرمایه‌گذار خارجی را به کشور بیاورند و به این پروژه‌ها متصل کنند

مدنی زاده ادامه داد: قرار است پنجره واحد سرمایه‌گذاری را رونمایی کنیم در این پنجره واحد، سازمان سرمایه‌گذاری خارجی تمام مجوزهای لازم برای فردی که د سرمایه‌گذاری در پروژه را دارد اخذ می‌کند.

وی افزود: در حوزه تامین مالی برنامه‌ای در دست تدوین است تا سرمایه‌گذاران به سیستم بانکی یا بازار سرمایه متصل و تامین مالی هم از ریالی، ارزی یا اوراق بدهی شوند. برنامه ما این است که سرمایه‌گذاری بانک‌ها در شرکت‌های زیر مجموعه خود با توجه به قانون برنامه هفتم مبنی بر منع نگاهداری بانک‌ها، یک به یک شناسایی، فروش و واگذار شوند سپس منابع حاصل از آن در پروژه‌های استراتژیک کشور استفاده شود

آخرین اخبار

کوستا: اتحادیه اروپا به افزایش تحریم‌ها علیه روسیه ادامه می‌دهد

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آنتونیو کوستا در رویداد جشن...

هراس رژیم صهیونیستی از تهدیدات در مثلث مرزی

به گزارش خب آنلاین، بر اساس گزارش «کانال هفت»...

پای سبد معیشت به ترمیم مزد باز شد/ کارگران چه پیشنهادی دارند؟

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به...

تقسیم اموال متوفی میان وراث مشمول مالیات می شود؟ / جزئیات بخشامه جدید

به گزارش خبرآنلاین، سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه‌ای...

رکورد استقبال از «خانه‌ریز» در مردادماه؛ ۱۵ هزار خانه‌ریز در ۳ روز به فروش رسید

طرح سرمایه‌گذاری ملکی «خانه ریز» در مردادماه با استقبال...

مورینیو در شرایط خصوصی چه نکاتی را به وینیسیوس منتقل کرد؟

طبق گزارش‌های منتشر شده از منابع خبری اسپانیایی، ژوزه...

هواشناسی: کاهش دمای هوای تهران از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

رونمایی شیائومی از تراشه جدید برای محصولات هوشمند

معرفی تراشه Xring O۳ یک سال پس از آن...

کشف محموله ۲۰ میلیاردی مرغ قاچاق/ انهدام باند سرقت ۷ کیلویی شمش طلا

مرکزاطلاع رسانی پلیس تهران از چند عملیات مهم پلیس...

شانس زنده ماندن میکروب‌های زمینی روی ماه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یافته‌ای...

برنهام به کی‌یف در اولین سفر برون‌مرزی خود سفر کرد

به نقل از خبرآنلاین، دفتر نخست‌وزیری بریتانیا اعلام کرد...

تراشه‌ای که با کمک هوش مصنوعی می‌تواند حافظه آسیب‌دیدگان مغزی را تقویت کند

پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا موفق به توسعه یک...

قادری: خریداران خودروهای خارجی به خروج خودروهای فرسوده از چرخه مصرف مکلف شوند

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه خودروهای...

ماجرای حمایت ۲میلیونی از مادران و کودکان

گرانی سه باره قیمت پوشک طی یک سال، سرنخ...

آیا ساختار دولت دگرگون خواهد شد؟/ رئیس دفتر پزشکیان توضیحاتی ارائه داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن حاجی‌میرزایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور...

قلب تپنده گلکسی S27 اولترا مشخص شد؛ قدرتی فراتر از تصور!

کوالکام با انتشار نخستین تیزر رسمی، نسل جدید تراشه‌های...

خبر مهم وزیر نفت از کشف میدان گازی جدید در کشور/درباره قیمت بنزین تصمیم نهایی نگرفتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن پاک‌نژاد ، وزیر نفت...

برگزاری حراج شمش طلا ؛ فقط این افراد می توانند شرکت کنند

به گزارش خبرآنلاین، صنعتگران حوزه طلا تا ساعت ۲۴ دوشنبه...

سناتور آمریکایی: ضرورت خاتمه دادن به جنگ غیرقانونی با ایران

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سناتور دموکرات کریس ون هولن...

دیدار ولی‌عهد بحرین و رئیس سازمان اطلاعات نظامی پاکستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سلمان بن حمد آل خلیفه»...

تبلیغات متنی