وزارت کشاورزی: شهروندان از خوردن قارچ‌های طبیعی خودداری نمایند

ایرنا: مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد که شهروندان باید از برداشت و خوردن قارچ‌های وحشی و خودرو در طبیعت خودداری کنند، چرا که این قارچ‌ها ممکن است سمی باشند.

الهام فتاحی‌فر در خصوص خطرات ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در فصل بهار اظهار داشت: هر سال با آغاز بهار، انواع مختلفی از قارچ‌های وحشی و خودرو (از جمله سمی و غیرسمی) در زیستگاه‌های طبیعی مانند جنگل‌ها، دشت‌ها و ارتفاعات پدیدار می‌گردند. متاسفانه برخی از افراد به‌طور خودسرانه این قارچ‌ها را مصرف کرده و در نتیجه دچار مسمومیت می‌شوند.

وی تصریح کرد که دوره رویش قارچ‌های طبیعی معمولاً از اسفند تا خرداد و همچنین مهر و آبان هر سال است. با توجه به اینکه تشخیص قارچ‌های وحشی سمی و غیر سمی تنها از روی شکل ظاهری آن‌ها مانند فرم، رنگ و بو امکان‌پذیر نیست، حائز اهمیت است که هموطنان جدی بگیرند و به هشدارها توجه کنند.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: شناسایی قارچ‌های غیر سمی از سمی تنها از طریق آزمایش‌های تخصصی قابل انجام است و بنابراین ضرورت دارد که تابلوهای هشدار برای شناسایی مناطق رویش این قارچ‌ها در زیستگاه‌های طبیعی و جنگلی نصب گردد.

فتاحی‌فر به مردم توصیه کرد که منابع مصرفی قارچ‌های خود را از مراکز معتبر و به‌صورت بسته‌بندی شده یا فله‌ای خریداری کنند، چرا که آنچه در مزارع پرورشی تولید می‌شود، صرفاً شامل قارچ‌های دکمه‌ای خوراکی است.

تاکنون بیش از هزار گونه قارچ کلاهک‌دار و چتری شناسایی شده که در بین آن‌ها حدود ۵۰ گونه سمی در ایران رشد می‌کنند و چهار گونه از آن‌ها خطرناک و کشنده هستند.

براساس آمار ارائه‌شده توسط اورژانس، مسمومیت‌ها ناشی از مصرف قارچ‌های وحشی از ابتدای امسال تا ۱۹ اردیبهشت روندی رو به افزایش داشته و در این مدت ۱۴۳ نفر دچار مسمومیت شدند که متاسفانه یک نفر از آن‌ها جان خود را از دست داد.

بیشترین موارد مسمومیت در استان‌های کرمانشاه با ۵۰ نفر، آذربایجان غربی با ۲۲ نفر و لرستان با ۱۹ نفر به ثبت رسیده است.

همچنین مطابق گزارش‌ها، در سال گذشته بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید و به بازار عرضه شده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا