پنج‌شنبه 23 مهر 1405

آیا پزشکیان و جلیلی در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد؟ شروع تبلیغات از چه تاریخی خواهد بود؟

آیا چهارده‌امین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم خواهد رفت؟

با اعلام نتایج رسمی انتخابات تا پیش از ظهر امروز -شنبه ۹ تیرماه- شواهد و نشانه‌ها حاکی از آن است که این انتخابات احتمالاً به دور دوم کشیده خواهد شد. این موضوع در قانون اساسی مورد اشاره قرار گرفته و در اصل ۱۱۷ آن آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود، اما اگر در دور نخست هیچ یک از نامزدها نتوانند چنین اکثریتی را کسب کنند، روز جمعه هفته بعد مجدداً رای‌گیری انجام می‌شود. در دور دوم، تنها دو نفر از نامزدهایی که در دور نخست، آرای بیشتری به دست آورده‌اند، شرکت خواهند کرد، ولی اگر برخی از نامزدهای موفق از ادامه رقابت انصراف دهند، از میان باقی‌مانده‌ها، دو نفر که در دور نخست آرای بیشتری کسب کرده‌اند برای رقابت دوباره معرفی خواهند شد.» به موجب این اصل، رئیس جمهور باید با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان به انتخاب برسد.

زمان برگزاری دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری

همچنین طبق ماده ۱۲ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور با کسب اکثریت مطلق آرا انتخاب خواهد شد. اکثریت مطلق به این معنی است که فرد منتخب باید بیش از ۵۰ درصد کل آرای مأخوذه را به خود اختصاص دهد؛ در اینجا معیار، فقط آرای صحیح نیست، بلکه کل آرای مأخوذه مدنظر می‌باشد. با این حال، در صورتی که هیچ یک از نامزدهای ریاست‌جمهوری موفق به کسب اکثریت مطلق نشوند، انتخابات به مرحله دوم خواهد رفت.

طبق ماده ۱۳ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری: اگر در مرحله اول هیچکدام از داوطلبان اکثریت مطلق را کسب نکنند، مرحله دوم انتخابات برگزار می‌شود، به این ترتیب که دو نامزدی که در مرحله اول بیشترین آرا را دریافت کرده‌اند، در دور دوم شرکت می‌کنند.

بر اساس ماده ۱۴ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری: انتخابات مرحله دوم در روز جمعه هفته بعد برگزار خواهد شد؛ بنابراین، اگر هیچ یک از نامزدها در این دور موفق به کسب اکثریت مطلق نشوند، دور دوم انتخابات در تاریخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

همچنین طبق ماده ۱۵ قانون مذکور، در هر مرحله از انتخابات ریاست‌جمهوری اگر به هر دلیلی فقط یک نامزد باقی بماند، بلافاصله دستور برگزاری مجدد انتخابات صادر خواهد شد.

تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم ریاست جمهوری از چه تاریخی شروع می‌شود؟

بر اساس ماده ۶۷ قانون فوق، فعالیت‌های انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی مرحله اول آغاز شده و تا ۲۴ ساعت پیش از شروع رأی‌گیری مرحله دوم ادامه خواهد داشت.

آیا چهارده‌امین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم خواهد رفت؟

اعلام نتایج اولیه انتخابات نشان‌دهنده احتمال کشیده شدن این دوره به مرحله دوم است. در صورت وقوع این پدیده، این اتفاق برای دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود که انتخابات ریاست جمهوری به دو مرحله تقسیم می‌شود.

این بار اول در نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۸۴ بود. در مرحله اول آن انتخابات، مرحوم هاشمی رفسنجانی با ۲۱ درصد آرا و محمود احمدی نژاد با ۱۹.۵ درصد آرا به دور دوم راه یافته و در نهایت، در سوم تیر آن سال، احمدی‌نژاد به عنوان پیروز انتخابات شناخته شد. همچنین محمدباقر قالیباف در آن انتخابات حاضر بود و سایرین شامل علی لاریجانی، محسن مهرعلیزاده، مهدی کروبی و مصطفی معین نیز در آن زمان در صحنه انتخابات به رقابت پرداختند.

آخرین اخبار

حمله به ایران پیش یا پس از انتخابات آمریکا؟ / ترامپ در دوراهی جنگ و دیپلماسی

به گزارش خبرآنلاین،  در پی اعزام نیروهای جدید به...

چالش‌های تحصیل دانش‌آموزان نابینا؛ چرا کتاب صوتی جایگزین خوبی برای بریل نیست؟

چالش دسترسی دانش‌آموزان نابینا به کتاب‌های درسی در دوره...

چهار موضوع اصلی بشر در چین به روایت سید محمد خاتمی/ رئیس دولت اصلاحات چگونه از رئیس‌جمهور چین یاد کرد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین درباره اوضاع...

پس از ۹ سال انتظار؛ رودستر جدید تسلا بالاخره رونمایی می‌شود

شرکت تسلا سرانجام تاریخ رونمایی از خودروی رودستر نسل...

چرا گاهی نام‌ها را به یاد نمی‌آوریم؟

فراموش کردن نام افراد، محل گذاشتن وسایل یا موضوعی...

جهش ۲۴ دلاری نفت سنگین ایران

دنیای‌اقتصاد: قیمت نفت خام سنگین ایران در سپتامبر۲۰۲۶...

حمله مجدد یمن به فرودگاه ریاض

به گزارش خبرآنلاین، یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن...

قیمت سکه امروز ۲۲ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به کانال ۲۶۸ میلیون تومان نزدیک شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

فرود اضطراری پرواز تهران-استانبول در تبریز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر: ...

جزییات تازه از رفع مسدودی گوشی تلفن همراه مسدود شده

به گزارش خبرآنلاین،فرشید شمشیری، عضو پیشین کمیسیون موبایل اتاق...

واکنش سفارت ایران به طرح اتهامات علیه کشورمان در مساله حجاب از سوی یک نهاد آذربایجانی

به گزارش خبرآنلاین، سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان...

۶ محقق پژوهشگاه رویان در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه رویان...

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران جایزه سازمان جهانی بهداشت را دریافت کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم...

استند لمسی چیست؟ بررسی انواع، کاربردها و مزایا

اگر بخواهیم به این سؤال که استند لمسی چیست...

هیچ متهمی را نباید بلاوجه بازداشت کرد

به گزارش آفتاب نیوز، به نقل...

هزینه جلسات روانشناسی در سال ۱۴۰۵ در آذربایجان شرقی چقدر شده است؟

وقتی صحبت از هزینه جلسات روانشناسی میشود، اولین چیزی...

چرا پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی ایرانیان مقیم خارج متوقف شد؟

با ادامه انتقادات مربوط به منشا ارز و ابهامات...

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تداوم شرایط جنگی / رشد اقتصادی جهان به چه رقمی می‌رسد؟

 به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، رویترز نوشت: صندوق بین‌المللی پول...

خدمات رایگان درمان سرطان به دهک‌های پایین در پژوهشگاه جهاد دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، دکتر...

مقابله با استارلینک ادامه همان مسیر توقیف کاست و جمع‌آوری دیش است

مواجهه با فناوری‌های ارتباطی در کشور بارها با محدودیت...

سوزش چشم هنگام کار با گوشی؛ علت چیست و چطور آن را برطرف کنیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

تبلیغات متنی