«کاوشگر پارکر» نزدیکتر از همیشه به خورشید
۱۳:۲۵ – ۰۳ دی ۱۴۰۳
وبگاه فیز گزارش داد، کاوشگر خورشیدی پارکر در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد تا از نزدیک خورشید را بررسی کند. از آن زمان به بعد، به صورت مستقیم از تاج خورشیدی (جو بیرونی خورشید که در طی یک خورشیدگرفتگی کامل مشاهدهشدنی است) عبور کرده است.
دستاورد مهم بعدی این کاوشگر قرار گرفتن در نزدیکترین فاصله به خورشید است. براساس برنامهریزی صورتگرفته، قرار است پارکر روز سهشنبه (فردا) از فاصله ۶ میلیون کیلومتری (۳.۸ میلیون مایلی) از سطح خورشید و از جو داغ آن گذر کند.
جو وستلیک (Joe Westlake)، از کارکنان ناسا، توضیح داد: در آن لحظه، اگر خورشید در یک طرف یک زمین فوتبال و زمین در طرف دیگر آن قرار داشت، کاوشگر پارکر در خط ۴ یارد (۳.۶۵ متر) قرار میگرفت.
طراحیکنندگان این مأموریت، تا چند روز پس از انجام آن، از پارکر بیاطلاع خواهند ماند؛ زیرا این فضاپیما از محدوده ارتباطی خارج خواهد شد.
براساس برنامهریزیهای صورتگرفته، پارکر در مقایسه با قبل، بیش از هفت برابر نزدیکتر به خورشید قرار خواهد گرفت و سرعت آن در نزدیکترین فاصله به خورشید، ۶۹۰ هزار کیلومتر در ساعت (۴۳۰هزار مایل در ساعت) خواهد بود. پارکر سریعترین فضاپیمایی است که تا کنون ساخته شده است. این کاوشگر مجهز به یک سپر حرارتی و قادر است در برابر دمای سوزان تا هزار و ۳۷۱ درجه سانتیگراد (۲ هزار و پانصد درجه فارنهایت) مقاومت کند.
کاوشگر پارکر به دور زدن در اطراف خورشید در این فاصله حداقل تا سپتامبر (شهریور، مهر) ادامه خواهد داد. دانشمندان امیدوارند از این راه بهتر بفهمند چرا تاج خورشیدی صدها برابر گرمتر از سطح خورشید است و عامل ایجاد باد خورشیدی (جریان مافوق صوت ذرات باردار که دائماً از خورشید به فضا ساطع میشود) چیست.
پرتوهای گرمایش خورشید، حیات را در زمین ممکن میکند؛ اما طوفانهای شدید خورشیدی میتوانند به طور موقت در ارتباطات رادیویی و برق را اختلال ایجاد کنند. خورشید در حال حاضر در حداکثر چرخه ۱۱ ساله خود قرار دارد و شفقهای رنگارنگ را در مکانهای غیرمنتظره ایجاد میکند.
وست لیک گفت: خورشید هم نزدیکترین و هم صمیمیترین همسایه ما است؛ اما گاهی اوقات کمی عصبانی میشود.
منبع: ایرنا