دوشنبه 4 آبان 1405

کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور چه هستند؟

احد وظیفه در خصوص وضعیت دما و بارش در ماه خرداد بیان داشت: خرداد به طور معمول ماهی پربارشی برای ایران محسوب نمی‌شود و پیش‌بینی می‌شود بارش‌ها در این ماه در حدود میانگین نرمال باقی بمانند. به ویژه در نیمه دوم این ماه، بارش‌ها کمتر خواهد بود. همچنین دما در این ماه به‌طور متوسط بین یک تا دو درجه سلسیوس بالاتر از حد نرمال در نظر گرفته می‌شود و تابستانی گرم‌تر از حد نرمال نیز در انتظار داریم.

وی به بارش‌های خوبی که در ماه‌های گذشته اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: بارندگی‌های فصلی در فروردین و اردیبهشت به خوبی انجام شده و میانگین بارش‌ها حدود ۶۰ درصد بیشتر از حد نرمال بود، که این امر تا حد زیادی توانسته است کمبود بارش‌های پاییز و نیمه اول زمستان را نجات دهد. به طور کلی، ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت به ویژه اردیبهشت‌ماه، از نظر بارش بسیار موفق بودند و بارش‌های قابل توجهی فراتر از نرمال ثبت شد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: چالش ما به‌ویژه در استان‌هایی است که یا بارش‌های اندکی دارند یا تحت تأثیر بارش‌های کشورهای همسایه قرار می‌گیرند، البته بارش‌های اخیر وضعیت را بهبود بخشیده است.

وی با اشاره به اینکه دامنه‌های جنوبی البرز از شمال غرب تا شمال شرق به صورت نسبی با کمبود بارش مواجه‌اند، که شامل تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی می‌شود، بیان کرد: استان‌های تهران، سمنان و قزوین از نظر کم‌بارشی در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارند، به طوری که بارش‌ها در استان‌های قزوین و سمنان تا ۴۰ درصد و در استان تهران حدود ۳۶ درصد کمتر از نرمال گزارش شده است. همچنین با توجه به اشتراک حوضه آبی، استان البرز نیز به جمع کم‌بارش‌ترین استان‌ها افزوده می‌شود.

وظیفه بیان کرد که وضعیت بارش در استان‌های قم و مرکزی نیز چندان امیدوارکننده نیست.

وی در ادامه به توزیع مناسب بارش‌های بهاری اشاره کرد و اظهار داشت: سایر استان‌ها به خصوص آنهایی که در غرب و شمال غرب کشور واقع شده‌اند، از نظر بارش شرایط خوبی دارند و بارندگی‌ها در این مناطق معمولاً در حد یا فراتر از نرمال است. بنابراین، انتظار می‌رود که سالی پرمحصول از نظر کشاورزی داشته باشیم.

وظیفه نهایتاً درباره وضعیت دمای اردیبهشت ماه تصریح کرد: میانگین دما در ماه گذشته در محدوده نرمال تا بالاتر از نرمال قرار داشت و هیچ بی‌هنجاری دمایی شدیدی را تجربه نکردیم.

آخرین اخبار

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

«مقابله با نفوذ بیگانگان» در جلسه امروز مجلس به کجا رسید؟

بررسی طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در جلسه علنی...

خطر وقوع سیلاب در ۸ استان

سازمان هواشناسی هشدار داد؛...

مسمومیت با دارو‌های بدون نسخه!

هشدار درباره دسترسی آسان...

مسمومیت با داروهای بدون نسخه / هشدار درباره دسترسی آسان به داروها

فلوشیپ سم‌شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به...

درختان پر بار انار در باغ‌های بهشهر

شرق مازندران یکی از قطب‌های مهم تولید انار در...

۳ سال دوندگی برای حکم هیئت علمی؛ به نام نخبه به کام سفارش‌شده‌ها!

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه پرونده ویژه نخبگان...

تبلیغات متنی