یکشنبه 1 شهریور 1405

انتقادهای آشکار سیدمحمد خاتمی از نحوه رفتار گشت ارشاد با بانوان

سیدمحمد خاتمی در سخنانی تاکید کرد که کشور در مواجهه با تهدیدات جدی و چالش‌ها و بحران‌ها قراردارد و وضعیت زندگی شهروندان و ناامیدی از آینده را به عنوان بارزترین تهدید شناسایی نمود. وی افزود: حاکمیت باید با در نظر گرفتن این اقتصاد نامناسب، تورم بی‌پایان و گرانی‌های سرسام‌آور و افزایش فقر روزافزون، از فرصت‌ها بهره‌برداری کند و این دستاورد را عاملی برای برقراری ارتباطی مبتنی بر احترام با جامعه جهانی و آشتی ملی در درون کشور قرار دهد. او همچنین به لزوم رفع نارضایتی‌های اجتماعی که در کاهش مشارکت در انتخابات اخیر نمایان شده است، اشاره کرد.

رئیس دولت اصلاحات در جمع مشاورانش تاکید نمود: انتظاری که می‌رفت این بود که جمهوری اسلامی با توسل به فرصت نسبی موفقیت در درگیری‌های با اسرائیل، به ایران بهره‌برداری کند و از آن برای حل مشکلات موجود در حوزه‌های سیاست داخلی و خارجی استفاده نماید و آن را به عنوان مبنایی برای وحدت ملی و تعامل منطقی با جهان در نظر بگیرد. اما متأسفانه این اتفاق به درستی محقق نشده و در عوض، جوانان منتقد و معترض با احکام سنگینی مواجه شده و با زنان و دختران در معابر عمومی و دانشگاه‌ها به شدت برخورد می‌شود، که در نهایت چهره‌ای خشن از ایران به نمایش گذاشته می‌شود.

سیدمحمد خاتمی در ادامه گفت که اکنون در دانشگاه‌های معتبر جهانی، تظاهرات وسیعی علیه جنایات اسرائیل در غزه در حال برگزاری است، در حالی که در داخل کشور چنین اقداماتی کمتر دیده می‌شود. او افزود که رفتار نادرست در داخل ایران باعث شده تا چنین حرکاتی نتوانند بر مردم ناراضی به ویژه نسل جوان و نخبگان تأثیر مثبتی بگذارند.

اسرائیل متوجه شد که در مقابل این قدرت، توان مقابله ندارد

سیدمحمد خاتمی همچنین با نگاهی تحلیلی به عملیات موشکی ایران علیه اسرائیل، برخی از مزایای این اقدام را بیان کرد و افزود: موقعیتی پیش آمد که جامعه جهانی این واقعیت را پذیرفت که ایران یک قدرت مؤثر در خاورمیانه است و می‌تواند بر سایر کشورهای منطقه تأثیر بگذارد. همچنین اسرائیل با وجود تمامی جنایاتش، فهمید که توان درگیر شدن با چنین قدرتی را ندارد و در صورت وقوع جنگ، ایران می‌تواند آسیب‌های جدی به آن‌ها وارد کند و در عین حال از قدرت بازدارندگی مناسبی برخوردار است و می‌تواند از تهدیدات دفاع کند. علاوه بر این، طیف وسیعی از نظرات عمومی مسلمانان در سراسر جهان، به خصوص در خاورمیانه، نسبت به واکنش‌های موشکی ایران علیه اسرائیل احساس غرور و احترام نسبت به جمهوری اسلامی پیدا کردند و این در حالی بود که سیاست‌های نتانیاهو و اسرائیل تضعیف شد.

وی ادامه داد: اکنون که ایران در چنین موقعیت مثبتی قرار دارد، ضروری است که جمهوری اسلامی این پیروزی را به فرصتی برای ایجاد دیپلماسی فعال و کارآمد در سطح منطقه و جهانی تبدیل کند. در این راستا، در گفتگوها و مذاکرات با کشورهای منطقه، باید نگرانی‌ها را رفع کرده و به آن‌ها اطمینان دهد که ایران به دنبال تهدید آن‌ها نیست، بلکه خواهان مشارکت در توسعه و امنیت منطقه می‌باشد. جمهوری اسلامی همچنین باید به مذاکرات با سایر کشورهای دنیا ادامه دهد و تأکید کند که تمایلی به تنش‌آفرینی و جنگ ندارد، بلکه در پی نشان دادن قدرت پاسخگویی به تهدیدات اسرائیل و حمله به کنسولگری ایران است. در عین حال، لازم به یادآوری است که ایران همچنان از حقوق مردم غزه و فلسطینیان پشتیبانی می‌کند، اما این حمایت به معنای دخالت در سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های آن‌ها نیست و نیز بدون اشتیاق به درگیری مستقیم یا جنگ با اسرائیل، به کمک کشورهای منطقه تنها به دنبال مهار جنگ‌افروزی اسرائیل و ارتقاء امنیت و توسعه در منطقه است.

آخرین اخبار

سناتور آمریکایی: ضرورت خاتمه دادن به جنگ غیرقانونی با ایران

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سناتور دموکرات کریس ون هولن...

دیدار ولی‌عهد بحرین و رئیس سازمان اطلاعات نظامی پاکستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سلمان بن حمد آل خلیفه»...

قیمت برنج ایرانی، قند و شکر اعلام شد؛ برنج قاچاق آمریکایی در تهران توزیع شده است؟

به گزارش خبرآنلاین،رضا کنگری با بیان اینکه کمبودی در...

دلایل افزایش نرخ دلار؛ راهکار چیست؟

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر نقش افزایش تولید...

بهبود ۴۰ تا ۴۵ درصدی دقت در برآورد پارامترهای کیهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

دلایل تقطیع و تحریف سخنان قالیباف چه می‌تواند باشد؟

<p طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرشاد ابراهیم‌پور، یکی از...

سامسونگ مشکل آزاردهنده نمایشگرهای تاشو را هدف گرفت؛ روشنایی ۶۰ درصدی برمی‌گردد

سامسونگ از فناوری جدیدی برای نمایشگرهای OLED رونمایی کرده...

رصد ۱۸۴ هزار انبار کالاهای اساسی در کشور و کشف ۵۹۶۵ تن کالای احتکاری

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از رصد و پایش...

هنوز زمان زیادی تا مقایسه این پرسپولیس با تیم دهه ۶۰ باقی مانده است

ناصر ابراهیمی، یکی از مربیان باسابقه تیم پرسپولیس که...

وعده‌های پزشکیان در میانه جنگ و تحریم چقدر محقق شد؟

رئیس‌جمهوری در انتخابات ۱۴۰۳ بیش از وعده‌های عدددار، بر...

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد؛ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه...

مراکز داده قبل از ظهور هوش مصنوعی چه کاربردی داشتند؟

مراکز داده هوش مصنوعی به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات...

دو مهارت ساده که می‌تواند جان فرد در حال خفگی را نجات دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در...

واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به استناد مصوبه ستاد تنظیم...

رژیم صهیونیستی بار دیگر به هدف قرار دادن جنوب لبنان پرداخت

طبق گزارش خبرآنلاین، امروز شنبه، رژیم صهیونیستی دوباره اقدام...

تبلیغات متنی