کاهش آنتن دهی در زمان قطعی برق به دلایل پیچیدهای وابسته است و نمیتوان به سادگی آن را به باتری نسبت داد / به کارگیری فیلترشکن موجب افزایش مصرف برق میشود؛ زیرا حجم ترافیک بینالملل را با آن افزایش میدهید / تجهیزات مورد استفاده فرسوده هستند / جذب سرمایهگذاری خارجی یک روند پیچیده است که به دلیل تحریمها و شرایط اف.ای. تی. اف، در حال حاضر امکانپذیر نیست

قطع برق تأثیر قابل توجهی بر روی عملکرد سیستمهای آنتندهی دارد، زیرا در این شرایط باتریهای مربوط به این سیستمها دچار اختلال میشوند. به تازگی اعلام شده است که این فناوریها به سرمایهگذاری نیاز دارند، اما تحریمها و نیاز به میزان بالای سرمایه، مانع این پیشرفت شده است.
سادینا ابایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران، درباره دلایل عدم آنتندهی مناسب در زمان قطعی برق به «انتخاب» گفت: در پسِ کاهش سیگنالها یک فرایند پیچیده نهفته است و نمیتوان به سادگی مشکل را به کمبود باتری نسبت داد. هرچند باتریها تأثیرگذار هستند، اما ساختار شبکه نیز نقش اساسی دارد. ترکیب زیرساخت شبکه و ضعف باتریها در زمان قطع برق منجر به کاهش کیفیت آنتندهی میگردد. تجهیزات فعلی فرسودهاند که این خود یکی از عوامل اساسی کندی دسترسی به خدمات شبکه است. نکتهای که در اینجا مطرح است، مشکل اساسی کمبود برق است. هنگام طراحی شبکه، باتریهایی به کار میروند که در زمان قطع و وصل برق به مشکل میخورند.
وی در ارتباط با عدم تمایل به سرمایهگذاری در سیستمهای آنتندهی توضیح داد: یکی از دلایل این که هیچگونه سرمایهگذاری بر روی باتریها صورت نمیگیرد، عدم تضمین بازگشت سرمایه است. سرمایهگذاران به دنبال نفع اقتصادی هستند و اگر چنین انتظاری برآورده نشود، انگیزهای برای وارد شدن به این حوزه نخواهند داشت. با خزانه خالی چگونه میتوان از دولت انتظار سرمایهگذاری داشت؟ در شرایط کسری بودجه، نباید انتظار ورود سرمایهگذاری جدید از سوی دولت داشته باشیم. دولت امکان سرمایهگذاری را ندارد و بخش خصوصی نیز فضای کافی برای این کار در اختیار ندارد. همچنین جذب سرمایهگذاری از خارج کشور نیز به واسطه پیچیدگیهای تحریم و مسائل مرتبط با اف. ای. تی. اف، در حال حاضر ممکن نیست. سرمایهگذاران خارجی به دقت مشاهده میکنند که چرا سرمایهگذاران داخلی به این حوزه روی نمیآورند.
وی درباره عواقب ادامهدار ضعف آنتندهی تاکید کرد: با گذر زمان، شبکه با مشکلات جدیتری روبرو خواهد شد. اگر کاربران تجربه مناسبی از اینترنت نداشته باشند، موجب سردرگمی میشود. در حال حاضر، خدمات دولتی که مردم دریافت میکنند نیز دچار افت کیفیت شده است. در هر کجا که وارد میشویم، با قطع برق و آنتندهی ضعیف مواجه میشویم و این امر دسترسی مردم به اینترنت را تحت تأثیر قرار داده است. آسیبهای جدی به زیرساختهای شبکه در بلندمدت وارد میشود. همچنین استفاده از وی. پی. ان میتواند شدت مشکل قطعی برق را تشدید کند، زیرا این کار به مصرف بالاتر انرژی منجر میشود. شما با استفاده از فیلترشکن، ترافیک بینالمللی را افزایش میدهید.
آبایی درباره راهکارهای ممکن برای گذر از بحران ضعف آنتندهی گفت: راهکار پیش رو، تقویت شبکه، بی. تی. اس و بهبود فرآیند آنتندهی است. این اقدامات نیز نیازمند سرمایهگذاری هستند. باید در این حوزه به دنبال حل مشکلات باشید. در کشورهای پیشرفته، ترکیبی از فناوریهای مختلف برای حفظ اتصال برق و آنتندهی به کار میرود. ما برای هر اقدامی به سرمایه و دانش روز نیاز داریم که تحریمها در این مسیر مانع ایجاد کردهاند. مشکلات داخلی نیز بر این مسئله تأثیرگذار است و قوانین دست و پا گیر مانع از سرمایهگذاری مؤثر میشود.