نماینده خطوط هوایی سوریه به خبرگزاری تاس اعلام کرد که اولین پرواز از دمشق به سمت فرودگاه «شرمتیوو» در مسکو انجام خواهد شد.
همچنین، فرودگاه «شرمتیوو» به روایت ایرنا نیز این خبر را به تایید رسانده و اعلام کرد که این پرواز در حال انجام است.
تاسیس ارتباط هوایی مستقیم میان دمشق و مسکو در دسامبر ۲۰۲۴ به دلیل تحولات داخلی سوریه به حالت تعلیق درآمد. پیش از این، به جز خطوط هوایی سوریه، یک شرکت هواپیمایی دیگر به نام فلای شام نیز پروازهایی به مسکو ارائه میداد.
از سرگیری پروازها بین مسکو و دمشق در حالی صورت میگیرد که وزارت خارجه سوریه روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که پس از ۱۸ ماه مذاکرات جدی، بالاخره وضعیت دو پایگاه روسی در حمیمیم و طرطوس تعیین شده و فرایند سازماندهی مجدد حضور نیروهای مسکو آغاز خواهد شد.
بر اساس اطلاعات مدیریت رسانهای وزارت خارجه سوریه، بر اساس یک توافقنامه، فرایند سازماندهی مجدد حضور روسیه در سواحل سوریه شروع خواهد شد و دولت مسئولیت مدیریت تأسیسات غیرنظامی، به ویژه فرودگاه حمیمیم و چهارمین اسکله تجاری در بندر طرطوس را بر عهده میگیرد و به تدریج آنها را در سیستم مدیریت غیرنظامی ادغام خواهد کرد.
پایگاه دریایی طرطوس در سوریه به عنوان پایگاه دریایی روسیه در دریای مدیترانه عمل میکند، در حالی که پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه نیز میزبان نیروهای هوایی روسی در این منطقه است.
احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه، بهمن ماه سال گذشته به منظور بحث درباره مسائل دو جانبه، از جمله تعیین وضعیت دو پایگاه مذکور، با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیدار کرد.
315
