جمعه 6 شهریور 1405

پزشکیان در ملاقات با نخست وزیر قطر: ایران خواهان درگیری نیست؛ تحقق تفاهم‌نامه‌ها از طریق دیپلماسی قابل دستیابی است

طبق گزارش‌های خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان در بعدازظهر روز پنجشنبه پنجم شهریور 1405، در دیداری با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، به حوادث ناخوشایند اخیر اشاره کرده و بیان داشت: حوادثی روی داد که قابل پذیرش نبود، اما همچنان معتقدیم که ایران و قطر دو کشور دوست و برادر بوده و می‌توان اختلافات به‌وجود آمده را از طریق تفاهم برطرف کرد.

بر اساس خبر مهر، رئیس‌جمهور بیان کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد ناامنی در منطقه هستند و افزود: مقرر شده بود که ایران و قطر اقدامات مشترک بسیاری را انجام دهند، اما جنگ مانع از تحقق توافقات و گسترش روابط دو کشور گردید. هدف رژیم صهیونیستی جلوگیری از برقراری روابط دوستانه میان ملت‌های مسلمان است. ما قدردان تلا‌ش‌های دولت قطر و امیر این کشور برای میانجی‌گری و برقراری صلح و آرامش هستیم و این فعالیت‌ها برای جمهوری اسلامی ایران بسیار ارزشمند تلقی می‌شود.

پزشکیان تأکید کرد که ایران در پی جنگ و گسترش درگیری‌ها نیست و تصریح کرد: این جنگ به ایران تحمیل شده و تداوم آن به زیان کشور، منطقه و جهان خواهد بود. منطق ایجاب می‌کند که اجرای تفاهم‌نامه‌ها به روال قبلی ادامه یابد و مشکلات از راه گفتگو حل‌وفصل شوند، نه آنکه کشورهای منطقه برای حل مسائل به جنگ و چنگ و دندان نشان دادن متوسل گردند. اختلافات موجود بین کشورهای منطقه شایسته ملت‌های مسلمان نیست.

رئیس‌جمهور همچنین به تلاش‌های برخی جریان‌ها در آمریکا، رژیم صهیونیستی و حتی درون ایران که به دنبال جلوگیری از ایجاد توافقات هستند، اشاره کرد و گفت: مقامات آمریکایی باید صداهایی که در جهت جلوگیری از بازگشت آرامش به منطقه تلاش می‌کنند، نادیده بگیرند. منافع عده‌ای در تشدید جنگ نهفته است، اما جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که صلح و امنیت به نفع ایران، منطقه و جهان است.

پزشکیان به حملات آمریکا به ایران اشاره کرده و آن را مغایر با اصول حقوق بین‌الملل دانست و اظهار داشت: آمریکایی‌ها به‌طور ناجوانمردانه رهبران، فرماندهان، دانش‌آموزان و مردم ایران را مورد هدف قرار دادند؛ اقدامی که هیچ‌گونه توجیهی در چارچوب قوانین بین‌المللی ندارد. ایران نه به دنبال جنگ است و نه خواهد بود، ولی هرگز زیر بار زورگویی نخواهد رفت. طرف‌های مقابل باید تمامی حقوق ملت ایران را در عرصه‌های گوناگون و در چارچوب قوانین بین‌المللی به رسمیت بشناسند؛ جمهوری اسلامی ایران چیزی فراتر از حقوق قانونی خود طلب نمی‌کند.

رئیس‌جمهور با قدردانی از تلاش‌های قطر، پاکستان، عمان و دیگر کشورهایی که در راستای برقراری صلح و امنیت فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: در هفته وحدت و ولادت پیامبر رحمت و مهربانی، مسلمانان باید بار دیگر به وحدت بپردازند، زیرا پیشرفت، امنیت و عزت جهان اسلام در گرو انسجام مسلمانان است. ابراز امیدواری می‌کنم که شیخ تمیم، امیر قطر سفری به ایران داشته باشد که این سفر می‌تواند بسیاری از ابهامات و سوءتفاهمات را برطرف کند. ایران همچنین از کمک قطر در زمینه خلبانان قدردانی خواهد کرد.

در ادامه این دیدار، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، بیان داشت که دکتر پزشکیان در نزد امیر قطر جایگاه خاصی برخوردار است و افزود: شیخ تمیم رئیس‌جمهور ایران را به‌عنوان برادر می‌بیند. با وجود تمام اتفاقات رخ داده، احترام عمیق و واقعی میان دو کشور همچنان برقرار است. قطر در پی بازگشت ثبات به منطقه است و متوجه تلاش‌های ایران برای تأمین امنیت و آرامش می‌باشد. امیدواریم با تداوم این رویه، مشکلات پیش‌رو حل‌وفصل گردد.

نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر با تأکید بر نیاز کشورش به برخورداری ملت ایران از امنیت، پیشرفت و رفاه، تصریح کرد: مردم ایران همانند ملت قطر برادران دینی یکدیگر هستند. جنگ از درون منطقه آغاز نشده و از بیرون به آن تحمیل شده، اما هزینه‌های آن بر دوش همه کشورهای منطقه است. وضعیت کنونی مسئولیتی مشترک بر دوش ملت‌های منطقه گذاشته است تا امنیت، توسعه و پیشرفت را برای همه به ارمغان آورند.

شیخ محمد قطر را برادری پرصلابت برای جمهوری اسلامی ایران توصیف کرده و اظهار داشت: قطر با جدیت در پی بازگشت به انسانیت، امنیت و آرامش خواهد بود. تلاش‌های ارزنده‌ای از سوی پاکستان و عمان در حال انجام است و قطر نیز بر لزوم اجرای تفاهمات تأکید می‌کند. تهدید و زورگویی راهکار نیست و باید از طریق دیپلماسی، عقلانیت و منطق، ثبات، امنیت و آرامش اقتصادی را به منطقه بازگرداند.

نخست‌وزیر قطر همچنین به تماس‌های مداوم با سیدعباس عراقچی اشاره کرده و گفت: رایزنی‌ها با وزیر امور خارجه ایران ادامه دارد تا فضایی مناسب برای بازگرداندن ثبات به وجود آید. قطر نمی‌خواهد که ملت ایران با مشکلات مواجه گردد و کشورهای منطقه صرفاً نظاره‌گر اوضاع باشند. هر کمکی که ممکن باشد برای کاهش مشکلات ملت برادر ایران انجام خواهیم داد.

وزیر امور خارجه قطر درباره ظرفیت‌های همکاری دو کشور تأکید کرده و تصریح کرد: در حال گفت‌وگو با وزیران دولت ایران بر سر اجرای تفاهمات و توسعه همکاری‌ها هستیم و قطر برای افزایش زمینه‌های همکاری با جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد. در حوزه‌های برق و انرژی نیز مذاکراتی با وزرای مسئول انجام شده است و آمادگی کامل برای همکاری با ایران وجود دارد. ظرفیت‌های بیشتری نیز برای توسعه همکاری‌های دوجانبه در آینده در انتظار دو کشور قرار دارد.

نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر بر ضرورت تلاش‌های جامع برای دستیابی به راه‌حل‌های عملی از طریق دیپلماسی تأکید کردند و گفتند: روزهای آتی پرکار و پرتنش خواهد بود و تیم قطری از فردا فعالیت‌های خود را آغاز خواهد کرد. امیدواریم که این تلاش‌ها به نتایج مثبتی منجر گردد و با بازگشت به فضای دیپلماسی، راه‌حل‌های عملی مورد بحث و بررسی قرار گیرد. یقین داریم که رئیس‌جمهور ایران از این تلاش‌ها و فعالیت‌های دیپلماتیک پشتیبانی خواهد کرد. همچنین در موضوع خلبانان نیز درهای قطر به روی ایران گشوده بوده و مسائل مربوط به برادران ایرانی به‌طور صادقانه پیگیری خواهد شد.

۲۹۲۲۱

آخرین اخبار

تشدید فشارهای اقتصادی امریکا علیه ایران، به رویارویی نظامی منجر می شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از تابناک، سایت تحلیلی...

رهبر راست افراطی فرانسه: ما اصلا ترس نداریم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از رویترز، مارین لوپن،...

وال استریت ژورنال: ترامپ مکرر اظهار کرده که تمایلی به بازگشت به توافق اسلام‌آباد ندارد

طبق گزارش خبرآنلاین، روزنامه موسوم به محافظه‌کار وال استریت...

مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس تمدید شد

در سامانه «سپند» تا ۱۵ شهریور...

ارتش اسرائیل ادعا کرد که ۲ نفر از اعضای گردان‌های القسام را ترور کرده است

طبق گزارش خبرآنلاین، نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در اعلامیه‌ای...

حکم اخراج ۶ دانشجوی دانشگاه شریف صادر شد

به گزارش آفتاب نیوز، محمود بهمن‌آبادی معاون...

بیرانوند: عده‌ای انتظار دارند که این روزها مرا با سر کچل ببینند

چند روز پیش از بازی حساس تراکتور و پرسپولیس...

فاجعه سیل نپال و تبت؛ ۱۴۰۰ کشته و مفقودی تاکنون + فیلم و عکس

به گزارش آفتاب نیوز، پس از فروپاشی یخچال‌های...

۲۴ هزار کلاس درس در دو سال به فضای آموزشی کشور اضافه شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیمایی صراف ظهر پنجشنبه...

ویدیو/ عادتی ساده که از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

پژوهشگران انگلیسی دریافتند ساعت شام‌خوردن می‌تواند به اندازه خودِ...

کشف محموله ۵۴۵ کیلویی تریاک در اتوبان آزادگان/ پلمب کارگاه شامپوی تقلبی در تهران

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پایتخت امروز از چند عملیات مهم...

اظهارات گروسی درباره شرایط گفتگوها و برنامه هسته‌ای ایران

به نقل از خبرآنلاین، گروسی در مصاحبه‌ای مشترک با...

قیمت انواع خودرو امروز ۵ شهریور ۱۴۰۵/ دناپلاس ۹۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول

به گزارش خبرگزاریپ، قیمت خودرو امروز پنجشنبه ۵ شهریور...

بیل گیتس درباره آینده هوش مصنوعی هشدار داد: از آنچه ممکن است اتفاق بیفتد می‌ترسم

بیل گیتس، میلیاردر و بنیان‌گذار مایکروسافت، درباره خطرات فزاینده...

نگاهی به علل عدم رسیدن ایران و آمریکا به صلح

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صادق خرازی، چهره سیاسی اصلاح‌طلب،...

منظور از SE در اپل واچ چیست؟ راز نامی که اپل هیچ‌وقت کامل توضیح نمی‌دهد

اپل هیچ‌گاه به‌صورت رسمی و مستقیم درباره معنای عبارت...

عینک‌های هوشمند وارد مرحله جدیدی می‌شوند؛ از تماس و عکاسی تا پایش سلامت

عینک‌های هوشمند که فعالیت خود را با قابلیت‌هایی مانند...

تبلیغات متنی