دوشنبه 4 آبان 1405

سرنوشت شگفت‌انگیز پسرک ژاپنی در جزیره‌ای ناشناخته


ماسافومی ناکازاکی، پسرکی تنها در جریان جنگ جهانی دوم با یک موج بلند سونامی به جزیره‌ای ناشناخته برده می‌شود. در آن جزیره با پرنده‌ای که درنای آرزوهاست و یک خرچنگ آشنا می‌شود. او تا رسیدن پدرش، پاروزن یکدست، روزهایی پرماجرا را پشت سر می‌گذارد و به مفاهیم عمیقی از خودشناسی دست پیدا می‌کند.

این خلاصه‌ای است از داستان نمایش «هایکوی پارو زن یک دست» که به زودی اجرای خود را در مجموعه تئاتر شهر آغاز می‌کند.

این اثر نمایشی که نوشته و کار ماندانا عبقری است، سال ۹۹ در هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک که به صورت مجازی برگزار شد، شرکت کرد و قرار است از روز ۲۷ بهمن ماه در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برود.

ماندانا عبقری، نویسنده و کارگردان این اثر نمایشی در آستانه اجرای آن در گفتگو با ایسنا، توضیحاتی درباره این نمایش ارایه می‌دهد و تاکید می‌کند که هیچ اتفاقی با تعطیلی هنر، به سمت درستی پیش نمی‌رود.

این کارگردان درباره موضوع انتخابی‌اش برای اجرای این نمایش می‌گوید: برایم مهم بود که نگاه عمیقی به آسیب‌شناسی جنگ و تاثیر آن بر کودکان داشته باشم و از آنجاکه قهرمان نمایش ما یک پسربچه است، شیوه عروسکی را برای اجرای این نمایش انتخاب کردم زیرا عروسک اولین همراه و همزاد انسان است.

او ادامه می‌دهد: در نمایش ما تنهایی شخصیت کودک باعث رشد او می‌شود و همین برایم جذاب بود. ضمن اینکه دوست داشتم تلنگری به فرهنگ عامه ژاپن هم بزنیم زیرا در کشور خودمان آشنایی چندانی با آن نداریم.

عبقری که برای اجرای نمایشش شیوه عروسکی تاب تیبل و سایه را به صورت ترکیبی استفاده می‌کند، درباره گروه سنی تماشاگران این نمایش توضیح می‌دهد: هرچند شخصیت اصلی نمایش ما یک پسربچه است ولی مخاطبان نمایش ما نوجوان رو به بزرگسال است. زیرا نمایش ما درباره مفاهیم عمیق خودشناسی است که مناسب گروه سنی کودک نیست.

این کارگردان اضافه می‌کند: آدم‌ها وقتی بزرگ می‌شوند، از دنیای خیال‌انگیز عروسک‌ها فاصله می‌گیرند و چه خوب که دوباره آنان را به دنیای جادویی عروسک‌ها برگردانیم چراکه این جادو همیشه در زندگی انسان‌ها جاری است و نمایش عروسکی می‌تواند مخاطب بزرگسال را با دنیای کودکی‌اش پیوند بدهد.

عبقری درباره ابزارهای تبلیغاتی نمایشش توضیح می‌دهد: در تلاش هستیم از همه روش‌های سنتی و مجازی استفاده کنیم به هر حال هم پایان سال است و هم جوی که درباره تئاتر وجود دارد، به گونه‌ای است که تعدادی از دوستان و همکاران‌مان با اجرای تئاتر مخالفت می‌کنند. بنابراین جذب تماشاگر با سختی‌هایی همراه است ولی شخصا معتقدم تنها چیزی که نباید در هیچ زمانی متوقف شود، هنر است. زیرا تئاتر، گردهمایی اندیشه است و ضروری است  که در هر شرایطی اندیشه خود را به کمک ابزارهایی مانند تئاتر پویا کنیم.

او خاطرنشان می‌کند: هیچ اتفاقی با تعطیلی فرهنگ و هنر به سمت درستی پیش نمی‌رود. گروه ما هم با همین نگاه در تمام این مدت مشغول کار بوده است.

عروسک‌گردانان این نمایش  ماندانا عبقری، علیرضا دهقانی، محمدرضا لطفی، زهرا مسیب نهاوندی، صدف صمدی و فاطمه سیف روی صحنه می رود.

نمایش «هایکوی پارو زن یک دست» از ۲۷ بهمن هر شب راس ساعت ۱۹ و سی و به مدت ۴۲ دقیقه در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.



منبع

آخرین اخبار

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

خطر وقوع سیلاب در ۸ استان

سازمان هواشناسی هشدار داد؛...

مسمومیت با دارو‌های بدون نسخه!

هشدار درباره دسترسی آسان...

مسمومیت با داروهای بدون نسخه / هشدار درباره دسترسی آسان به داروها

فلوشیپ سم‌شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به...

درختان پر بار انار در باغ‌های بهشهر

شرق مازندران یکی از قطب‌های مهم تولید انار در...

۳ سال دوندگی برای حکم هیئت علمی؛ به نام نخبه به کام سفارش‌شده‌ها!

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه پرونده ویژه نخبگان...

روزنامه اصلاح طلب: خروج از NPT پاس گل به امریکاست

به گزارش خبرآنلاین روزنامه آرمان ملی نوشت:...

یک منبع مطلع به تسنیم: خبر پیشنهاد ایران به آمریکا دروغ است

به گزارش خبرآنلاین، یک منبع مطلع به خبرنگار تسنیم...

چرا آمریکا با تحریم قضات به جنگ با دیوان لاهه رفته است؟

یک حقوقدان بین‌المللی با هشدار درباره پیامدهای اقدامات آمریکا...

سودهای میلیون دلاری به قیمت جان مردم!

ماجرای ممنوعیت پرواز هواپیماهای MD از شکست توربین موتور...

تبلیغات متنی