دوشنبه 2 شهریور 1405

از آماده‌سازی چند نمایش تا شرکت مرضیه برومند در مراسم آغازین یک تئاتر

محمودرضا رحیمی با نمایش «روزی روزگاری سمنگان» پس از هفت سال غیبت از عرصه تئاتر به صحنه برگشته و در کنار آن، اثر «ستوان آینیشمور» نوشته مارتین مک دونا و نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» نیز به حضار معرفی شدند.

طبق گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پروژه، محمودرضا رحیمی که نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر است، بعد از شش سال عدم فعالیت در صحنه تئاتر، تصمیم به کارگردانی «روزی روزگاری سمنگان» گرفته است.

این نمایش نوشته نازنین گودرزیان و محمودرضا رحیمی، تصویری از دوران جنگ و بمباران تهران را به تصویر می‌کشد که در آن برخی شخصیت‌ها واقعی و گروهی دیگر تخیلی هستند.

رحیمی از بنیان‌گذاران گروه تئاتر نیوشا از سال ۱۳۷۳ است و آخرین اثر کارگردانی‌اش نمایش «دایره گچی قفقازی» تألیف برتولت برشت بوده که در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به اجرا درآمده است.

آثاری چون «آ سید کاظم»، «مرکب‌خوانی و ارکستر مردگان»، «چند کاپریس برای ویولون» و «تقاطع ۲۰۰۲» نیز از دیگر کارهای مطرح این هنرمند به شمار می‌آیند.

رحیمی اشاره کرده است که «روزی روزگاری سمنگان» نشانه‌ای از بازگشت به فعالیت‌های کارگاهی گروه نیوشا است که تمرینات آن به مدت تقریباً یک سال و نیم به‌طور تکمیلی انجام شده است.

جزئیات بیشتر درباره این نمایش که بهمن و اسفند ۱۴۰۲ در مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه خواهد رفت، به‌زودی اعلام خواهد شد.

«ستوان آینیشمور» در پردیس تئاتر شهرزاد

به‌علاوه، نمایش «ستوان آینیشمور» اثر مارتین مک دونا، با ترجمه زهرا جواهری، تهیه‌کنندگی فاطمه بامستی و طراحی و کارگردانی شکوفه چرخی از ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد به اجرا درخواهد آمد.

خلاصه داستان این اثر به شرح زیر است: «بیایید تو. بیایید تو. دارم بابام رو می‌کشم!»
در این نمایش، بازیگرانی چون امیر عبادی، علی پیله‌ور، امیر زمانی فرد، محمد رضایی، نرگس موسوی، افق ایرجی، امیرحسین فهادان، میلاد صفوی و مهدی شاهی نقش‌آفرینی خواهند کرد.
شاید جالب باشد که شکوفه چرخی، کارگردان این اثر، پیش از این نیز نمایش‌های «پشت کلانتری، کوچه اول، تیر چراغ برق» و «خنده در طبقه بیست و سوم» را در مقام کارگردانی به اجرا گذاشته است و «ستوان آینیشمور» سومین تجربه کارگردانی او محسوب می‌شود.
چرخی در یادداشتی کوتاه درباره «ستوان آینیشمور» بیان کرده است: «گاهی برای شوکه‌کردن خود نیازمندیم مقداری بی‌پروایی به خرج دهیم و در مواجهه با خلاهای شرورانه بیدار شویم… نمایشنامه مارتین مک دونا با سرشار بودن از طنز تلخ، تحت تأثیر سبک گروه کمدی مونتی پایتون‌هاست.»
بقیه عوامل نمایش «ستوان آینیشمور» عبارتند از:
دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: فهیمه حیدری، منشی صحنه: سعیده کامرانی، طراحی صحنه: شکوفه چرخی، مدیریت صحنه: سینا کثیر و علی بیات، نور و صدا: امیر خسروجردی، طراح گریم: زهرا عادلخانی، مجری گریم: محدثه رازگردانی، طراح لباس: لیلا قزلباش و شکوفه چرخی، دستیار لباس: پیمان عبادی و مهتاب نیکبخت، طراح پوستر و بروشور: مانی محمدیان، امور رسانه‌ای: حسن لشنی، رایکا رمضانی و فرزاد جمشیددانایی، عکاسان: آیدا عظیمی و مینا محمدی قاهان، فیلمبردار: مجید افشارپور، مشاور حقوقی: راحله قلی‌زاده.
نمایش «ستوان آینیشمور» از تاریخ ۲۲ بهمن تا ۲۵ اسفند در ساعت ۱۸ در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد به اجرا خواهد درآمد و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه بلیت به وب‌سایت تیوال یا گیشه پردیس تئاتر شهرزاد به نشانی: خیابان حافظ، خیابان نوفل‌لوشاتو، بعد از سفارت ایتالیا، شماره ۷۶ – ۷۴ مراجعه کنند.
 

 

مرضیه برومند: برای تولید آثاری با موضوع دفاع ملی به نفع خود خالص‌سازی نکنیم

همچنین نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» که به نویسندگی و کارگردانی مرجان پورغلامحسین، با حضور مرضیه برومند، نویسنده، بازیگر و کارگردان سینما و تئاتر، در شامگاه جمعه، بیستم بهمن در تالار سایه تئاتر شهر آغاز شد.

مرضیه برومند پیش از شروع این اجرا گفت: «مرجان پورغلامحسین با انگیزه و با پشت سر گذاشتن چالش‌های بسیار، نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» را به جشنواره بین‌المللی نمایش‌های عروسکی تهران-مبارک و سپس برگزاری اجرای عمومی در تالار سایه می‌رساند. این کار با تغییراتی نسبت به اجرای جشنواره به صحنه خواهد آمد و به همین خاطر من هم بسیار هیجان‌زده هستم که آن را تماشا کنم.»
او اضافه کرد: «در شرایط کنونی، متأسفانه نمی‌توانیم درباره مسائل انسانی به درستی صحبت کنیم، زیرا برداشت‌های متفاوتی وجود دارد. همه کسانی که در جنگ در مقابل دشمن ایستادگی کردند، از هم‌نسلان، هم محله‌ای‌ها و دوستان من بودند. من با آن‌ها هم‌کودکی کرده‌ام. هیچ شباهتی بین آن‌ها و آن‌هایی که امروز از اسلام دم می‌زنند، وجود ندارد.»
این هنرمند ادامه داد: «این افراد برای دفاع از سرزمین‌شان رفتند. آن‌ها شخصیت‌های متفاوتی با دیدگاه‌های متنوع بودند اما در یک هدف مشترک بودند: همه برای وطن‌شان یعنی ایران جان خود را فدای کردند. بهترین‌های ما جان خود را برای آسایش مردم ایران فدای کردند تا آن‌ها با آزادی در اداره کشور مشارکت داشته باشند، اما متأسفانه آرمان‌های آن‌ها به بی‌راهه رفته و سرنوشت ما را تحت تأثیر قرار داده است. تا جایی که وقتی درباره حقانیت صحبت می‌کنیم، برخی در برابر حقیقت تاریخ ایستاده‌اند.»
برومند تأکید کرد: «همیشه به دوستان علاقه‌مند به حوزه دفاع مقدس می‌گویم که این حوزه را به خود اختصاص ندهید یا به عبارتی به نفع خودتان تفسیر نکنید. باید با نگاهی به گذشته بفهمیم که افرادی که به جنگ رفتند، برای چه کار کردند. ما چاره‌ای جز احیا کردن ارزش‌هایمان نداریم و باید بر اساس آرمان‌هایمان که برخی ممکن است سوءاستفاده کنند، ایستادگی کنیم.»
این نویسنده، بازیگر و کارگردان در پایان صحبت‌هایش خاطرنشان کرد: «از پورغلامحسین سپاسگزارم که همچنان به مسئله دفاع ملی پایبند است. من جنگ را دفاع مقدس نمی‌نامم که نتوان به آن ایراد گرفت، بلکه دفاعی که همه در آن مشارکت داشتند و جان خود را گذاردند. به روح تمامی شهدای جنگ سلام و صلوات می‌فرستم.»

مرجان پورغلامحسین نیز در پایان، نخستین اجرای این اثر را به زنده‌یاد جلیله هیبتان، طراح، عروسک‌گردان و مؤسس گروه تئاتر پوپه که سه ماه پیش درگذشت، تقدیم کرد.

نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» به نویسندگی و کارگردانی مرجان پورغلامحسین، از ۲۰ بهمن تا ۲۵ اسفند، هر شب به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹ در تالار سایه تئاتر شهر به روی صحنه خواهد رفت.

آخرین اخبار

سناتور آمریکایی: ضرورت خاتمه دادن به جنگ غیرقانونی با ایران

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سناتور دموکرات کریس ون هولن...

دیدار ولی‌عهد بحرین و رئیس سازمان اطلاعات نظامی پاکستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سلمان بن حمد آل خلیفه»...

قیمت برنج ایرانی، قند و شکر اعلام شد؛ برنج قاچاق آمریکایی در تهران توزیع شده است؟

به گزارش خبرآنلاین،رضا کنگری با بیان اینکه کمبودی در...

دلایل افزایش نرخ دلار؛ راهکار چیست؟

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر نقش افزایش تولید...

بهبود ۴۰ تا ۴۵ درصدی دقت در برآورد پارامترهای کیهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

دلایل تقطیع و تحریف سخنان قالیباف چه می‌تواند باشد؟

<p طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرشاد ابراهیم‌پور، یکی از...

سامسونگ مشکل آزاردهنده نمایشگرهای تاشو را هدف گرفت؛ روشنایی ۶۰ درصدی برمی‌گردد

سامسونگ از فناوری جدیدی برای نمایشگرهای OLED رونمایی کرده...

رصد ۱۸۴ هزار انبار کالاهای اساسی در کشور و کشف ۵۹۶۵ تن کالای احتکاری

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از رصد و پایش...

هنوز زمان زیادی تا مقایسه این پرسپولیس با تیم دهه ۶۰ باقی مانده است

ناصر ابراهیمی، یکی از مربیان باسابقه تیم پرسپولیس که...

وعده‌های پزشکیان در میانه جنگ و تحریم چقدر محقق شد؟

رئیس‌جمهوری در انتخابات ۱۴۰۳ بیش از وعده‌های عدددار، بر...

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد؛ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه...

مراکز داده قبل از ظهور هوش مصنوعی چه کاربردی داشتند؟

مراکز داده هوش مصنوعی به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات...

دو مهارت ساده که می‌تواند جان فرد در حال خفگی را نجات دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در...

واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به استناد مصوبه ستاد تنظیم...

رژیم صهیونیستی بار دیگر به هدف قرار دادن جنوب لبنان پرداخت

طبق گزارش خبرآنلاین، امروز شنبه، رژیم صهیونیستی دوباره اقدام...

تبلیغات متنی