از اصول و قواعد مهم انبارداری بیشتر بدانید!
انبارداری روی تمامی جنبههای کسبوکار شما از تأمین مواد اولیه و مدیریت مؤثر موجودی گرفته تا تحویل به موقع سفارشها به مشتریان تأثیر میذاره. نکات ریز و درشت زیادی برای مدیریت موفق یک انبار وجود داره. اگر به دنبال مدیریت موفق انبار فروشگاه خودتون هستید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با فوت و فن انبارداری آشنا بشید.
انبارداری چیست؟
انبارداری به فرآیند نگهداری کالاها در انبار، قبل از مرحلۀ فروش یا توزیع گفته میشه. انبارداری مواردی مانند ردیابی مکان کالاها، شناسایی مدت نگهداری کالاها در انبار و اطلاع از میزان کافی موجودی رو آسون میکنه.
سیستم مدیریت انبار (WMS) چیست؟
سیستم مدیریت انبار (WMS) نوعی نرمافزاره که ابزارهای لازم برای مدیریت انبار، پیشبینی تقاضای کالاها، نظارت بر تاریخ انقضا محصولات و… رو در اختیار شما میذاره و باعث صرفهجویی در زمان انبارداری و حذف فرآیندهای دستی میشه.
ترفندهای انبارداری که باید بدانید
هیچ مدل یکسانی برای مدیریت موفق تمامی انبارها وجود نداره. بااینحال، ما در ادامه شما رو با ترفندهایی آشنا میکنیم که باعث مدیریت موفق انبار شما میشن.
ترفند 1: انبارتان را سازماندهی کنید
سازماندهی کلید موفقیت هر انباری محسوب میشه. یک انبار سازماندهیشده، کارآمدتره و بازدهی بیشتری داره. سازماندهی در درازمدت باعث صرفهجویی در وقت و هزینه شما میشه. چند راه برای سازماندهی انبار شما وجود داره:
- به همه کالاها برچسب بزنید
برچسبگذاری در هر انباری ضروریه. تمام قفسهها، و سطلها را باید با ذکر محتوای آنها برچسبگذاری کنید. این امر به کارکنان شما کمک میکنه تا به راحتی کالاها رو پیدا کنند و از گمشدن اقلام جلوگیری میکنه.
- یک سیستم بارکدینگ اجرا کنید
سیستم بارکدینگ راه عالی دیگهای برای سازماندهی انبار شماست. با اسکن کردن اقلام در هنگام ورود و خروج از انبار، میتونید سطح موجودی رو پیگیری کنید و اطمینان حاصل کنید که هر کالایی همیشه در جای خودش قرار داره.
- روی یک سیستم مدیریت انبار مناسب سرمایهگذاری کنید
سیستم مدیریت انبار (WMS) نرمافزاریه که به شما در مدیریت کارآمدتر انبارتان کمک میکنه. یک WMS خوب به شما کمک میکنه تا موجودی رو ردیابی کنید، فرآیند بستهبندی کالاهاتون رو بهینه کنید و حتی گزارشهایی رو برای کمک به بهبود عملیات انبارداری خودتون تهیه کنید.
ترفند 2: انبارتان را تمیز نگه دارید
هر روز زمانی رو برای جارو کردن طبقات، تخلیه زبالهها و مرتب نگه داشتن انبار اختصاص بدین. همچنین باید یک برنامه منظم تمیزکاری برای کارهایی مانند نظافت کامل، تمیز کردن کفها و گردگیری قفسهها تنظیم کنید.
ترفند3: ایمنی را جدی بگیرید
ایمنی رو باید همیشه در هر کاری اولویت قرار بدین. بازرسیهای ایمنی منظم برای شناسایی خطرات احتمالی انجام بدین و یک برنامه ایمنی برای کاهش هر گونه خطری تنظیم کنید. حتماً در اطراف انبار تابلوها و پلاکاردهایی نصب کنید تا رعایت نکات ایمنی رو به کارکنان یادآوری کنند.
ترفند 4: انبارتان را کارآمد نگه دارید
از روشهای زیر میتونید برای کارامد نگه داشتن انبارتون استفاده کنید:
- تاجای ممکن فرآیندها را خودکار کنید.
اتوماسیون باعث سرعت بخشیدن به فرآیندهای کاری شما میشه. برای مثال، میتونید از بارکد برای خودکارسازی مدیریت موجودی خودتون استفاده کنید یا روی یک نرم افزار WMS سرمایهگذاری کنید.
- چیدمان انبار خود را ساده نگه دارید.
چیدمان انبار شما تاثیر زیادی در کارایی اون داره. چیدمان قفسهها رو به گونهای طراحی کنید که پیداکردن کالاها آسون باشه.
- از تکنولوژی به نفع خود استفاده کنید
فناوری میتونه به شما در تسهیل فرآیندها کمک کنه. برای مثال، میتونید از تگهای RFID برای ردیابی سطوح موجودی استفاده کنید یا همونطور که قبلا گفتیم از سیستم مدیریت انبار بهره بگیرید.
آشنایی با 5 اصل طلایی انبارداری
مدیریت انبار 5 اصل طلایی داره که کسبوکارهای نیازمند به ذخیرۀ موجودی باید از اون آگاه باشند:
- همواره سطوح کافی از موجودی برای پاسخگویی به تقاضاها داشته باشید.
- اطمینان حاصل کنید که نیروی کار کارآمد و موثری دارید.
- تجهیزات جابجایی مناسب برای انتقال و جمعآوری موجودی را داشته باشید.
- برای جریان کارآمد محصولات، چیدمان انبار درستی داشته باشید.
- نرم افزار مدیریت انبار خوب و معتبر برای پیگیری دقیق عملیات کسبوکار خود داشته باشید.
رعایت اصول فوق به شما کمک میکنه، انبارتان رو به راحتی مدیریت کنید. نرم افزارهای حسابداری رایگان بسیاری در بازار وجود دارند که به صاحبین کسبوکارها در این راه کمک میکنند.
چگونه در انبارهای بزرگ، راحت و بی دردسر انبارداری کنیم؟
اگر انبار بزرگی دارید، باید به کاری کنید تا کارکنانتان تا اقلام رو سریعتر پیدا کنند. سعی کنید راهروهای انبار خودتون رو برچسبگذاری کنید. قسمت حملونقل رو سازماندهی کنید. در نهایت، یک خط مشی برای دریافت اقلام از تولیدکنندهها و یک چکلیست برای انجام بازرسیهای کیفیت داشته باشید. چک لیست کنترل کیفیت تضمین میکنه که اقلامی که در انبار نگهداری میکنید، با استانداردهای کیفی شما مطابقت دارند و به شما کمک میکنه مشتریانتون رو راضی نگه دارید.
نقش نرم افزارهای حسابداری در انبارداری چیست؟
نرم افزار حسابداری مجهز به ویژگی انبارداری به شما این امکان رو میده تا همه چیز رو در انبار خودتون، از موجودی گرفته تا نیروی انسانی مدیریت کنید. استقرار یک سیستم حسابداری جامع باعث تحویل سریع سفارشات به مشتریان و افزایش رضایت اونا میشه. اما یک سیستم ناکارآمد منجر به استهلاک محصول، ذخیره بیش از حد، تاخیر در پردازش سفارشات و هزینههای اضافی میشه.
پرسنل یک رستوران در حال چک کردن موجودی بخش لوازم آشپزخانه رستوران
انبارداری در حوزه رستورانداری هم اهمیت زیادی داره. بهترین نرم افزار حسابداری رستوران نرمافزاریه که مجهز به ویژگیهای مدیریت موجودی مثل هشدار نقطه سفارشه، این ویژگی به داشتن سطح حداقلی از موجودی کمک میکنه و تأثیر زیادی روی رشد کسبوکار شما میذاره. علاوه بر این بسیاری از صاحبان رستورانها سیستم مدیریت انبار درستی ندارند. اگر این وضعیت برای مدت طولانی ادامه پیدا کنه، اونها نمیدونند چه محصولاتی پرتقاضا هستند و وضعیت فعلی موجودی کالاها چه طوری هست؛ بنابراین خرید نرم افزار حسابداری رستوران برای مدیریت انبار رستورانها ضروری است.
جمع بندی
مدیریت موثر انبار برای تحویل به موقع محصولات و در عین حال پایین نگه داشتن هزینههای عملیاتی و افزایش سودآوری ضروریه. انتخاب یک نرم افزار فروشگاهی معتبر، به صرفهجویی در هزینهها و پاسخگویی به تقاضای مشتریان شما کمک میکنه.
پاسخ به سؤالات متداول در خصوص اصول انبارداری
مدیریت انبار چیست؟
مدیریت انبار به فرآیندها و عملیات روزانه انبارداری اطلاق میشود که شامل مدیریت موجودی، سازماندهی انبار، بستهبندی سفارشات، مدیریت نیروی کار و هماهنگی حملونقل است.
هدف مدیریت انبار چیست؟
هدف مدیریت انبار رفع پیچیدگی، بهبود کارایی و کاهش هزینههای مربوط به مدیریت انبار است.
مراحل فرآیند انبارداری چیست؟
فرایند انبارداری شش مرحله دارد:
- دریافت موجودی جدید
- تهیه لیست از موجودی جدید
- ذخیره موجودی
- جداکردن موجودی برای پردازش سفارشات پس از خرید مشتری
- بسته بندی سفارشات
- ارسال به مشتریان