سه‌شنبه 12 آبان 1405

میزان ۱۲ درصدی سهم مپنا از ظرفیت تولید برق در کشور

مدیرعامل مپنا بیان کرد: گروه مپنا به عنوان صاحب و بهره‌بردار نزدیک به ۱۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور، با وجود بار مطالبات فراوان از دولت، به هر شکل ممکن در تلاش برای تأمین مالی جهت توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی کشور بوده‌است و اکنون دیگر قادر به سرمایه‌گذاری بیشتر نیست.

، محمد اولیا در پیامی به مناسبت سی و یکمین سالروز تأسیس مپنا با عنوان “نتایج دیروز، چالش‌های امروز و مسیر فردا”، اظهار داشت: “بیست و پنجم مرداد ماه سالروز تأسیس شرکت مپنا است. در سی‌ویکمین سالگرد تأسیس، گروه مپنا به بررسی گذشته می‌پردازد، راه طولانی پیموده‌شده را مد نظر قرار می‌دهد و با تکیه بر تجارب سال‌های گذشته، آینده‌ای جدید را ترسیم می‌کند. امروز، مپنا به عنوان نامی شناخته‌شده، از تلاش و فکر افرادی سرچشمه می‌گیرد که تمامی کوشش‌شان بر این بوده تا به داشته‌های پیشینیان خود بیفزایند و آن را به نسل بعد منتقل نمایند تا ارزشی ماندگار برای نسل‌های آینده به وجود آید.

این سالروز بهانه‌ای برای قدردانی از همه ذی‌نفعانی است که در سه دهه گذشته در این گروه و در عرصه‌های بین‌المللی و داخلی نقش برجسته‌ای داشته‌اند. افرادی که با تأکید بر باور به خدا و اعتماد به توانمندی‌های بومی، مپنا را به سمبل خودباوری ملی و نهادی تأثیرگذار در صنایع انرژی و حمل‌ونقل کشور بدل کرده‌اند، به گونه‌ای که مشتریان داخلی و خارجی و همچنین دولت‌های مختلف می‌توانند به محصولات، خدمات و پروژه‌های گروه مپنا تکیه کنند.

در گستره کسب و کارهای گروه مپنا، یک شبکه وسیع از تأمین‌کنندگان داخلی و واحدهای کوچک و بزرگ صنعتی که در زمینه ساخت تجهیزات، اجرای پروژه‌ها و همچنین پژوهش و توسعه فعالیت می‌کنند، در کنار این گروه به طور مؤثر عمل می‌نمایند؛ هرچند شرایط سخت نقدینگی و بار مطالبات انباشته مالی از دولت و بخش خصوصی، فشار مضاعفی را به این جامعه گسترده علمی و صنعتی وارد کرده است.

با کمک همین شبکه همکاری، گروه مپنا تاکنون موفق به تولید حدود ۳۵۰ واحد توربین از انواع مختلف شده است که در زمان راه‌اندازی و دوره عمر خود، وابستگی مهمی به حمایت کارخانه‌های داخلی دارند. اما آنچه می‌تواند در شرایط اجتماعی و زیست محیطی بارزتر باشد، این است که این گروه با ایفا کردن نقش هوشمندانه در بهبود واحدها و تبدیل نیروگاه‌های سیکل ساده به سیکل ترکیبی (هم به عنوان سرمایه‌گذار و هم سازنده)، قدم‌های مؤثری در بهینه‌سازی مصرف سوخت و افزایش راندمان شبکه همراه با افزایش ظرفیت تولید برداشته‌است. به طور مشابه، گروه مپنا با تکیه بر تخصص‌های متخصصان خود، در کاهش شدید مصرف آب در تولید برق و انجام پروژه‌های بزرگ تصفیه و بازچرخانی آب، فعالیت قابل توجهی در کاهش مشکلات آبی کشور داشته و متعهد به گسترش این ایفای نقش می‌باشد.

در دیگر کسب و کارهای ما از جمله نفت، گاز و حمل و نقل نیز همین رویکرد حاکم بوده و گروه مپنا تمام توانایی‌های خود را برای مشارکت فعال در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور به کار گرفته‌است. همچنین، حضور در بازارهای رقابتی جهانی و صادرات محصولات و خدمات تاکنون منجر به احداث ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه و صادرات تجهیزات و خدمات برای این گروه شده‌است.

اما امروز بزرگ‌ترین چالشی که با آن مواجه هستیم، نه توسعه فناوری و نه اجرای پروژه‌های پیچیده، بلکه مانع عمده تأمین مالی است که مسیر تولید و اجرای پروژه‌ها را به شدت دشوار کرده است. گروه مپنا به عنوان صاحب و بهره‌بردار نزدیک به ۱۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور، باوجود بار سنگین مطالبات از دولت، تمام تلاش خود را برای تأمین مالی به کار برده است تا ظرفیت نیروگاهی کشور توسعه یابد و در این راستا دیگر امکان سرمایه‌گذاری بیشتر برایشان وجود ندارد. با این حال، مپنا آمادگی دارد تا توسعه ظرفیت‌های جدید نیروگاهی، به ویژه در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، را با استفاده از وصول مطالبات معوق خود محقق سازد.

عدم سرمایه‌گذاری کافی در سال‌های گذشته به دلیل ناکارامدی اقتصاد برق به تدریج ناترازی بین تولید و مصرف برق را به وجود آورده است و حتی اگر تأمین مالی از محل مطالبات گذشته نیز صورت گیرد، گروه مپنا طرح‌های مختلفی از روش‌های قدیمی و جدید برای توسعه ظرفیت برق کشور (شامل پروژه‌های مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر، بهینه‌سازی مصرف انرژی و پیک‌سایی) را به منظور رفع ناترازی برق در تابستان آینده و سال‌های بعدی آماده کرده است. واضح است که هر راهکار داخلی یا خارجی برای این موضوع نیازمند حل مسائل بنیادی اقتصاد برق نیز می‌باشد.

اما از سال گذشته با توجه به محدودیت‌های موجود و به منظور افزایش چابکی و تاب‌آوری و همچنین گسترش کسب و کارهای وابسته، گروه مپنا تغییرات ساختاری را آغاز کرده که قسمتی از آن به تنوع و تقویت بیشتر در زمینه تأمین مالی و تعامل با بازار سرمایه و سهامداران و بخش عمده‌ای دیگر به توسعه کسب و کارهای جدید از جمله آب، انرژی‌های تجدیدپذیر، بهینه‌سازی انرژی و همچنین انتقال و توزیع برق اختصاص دارد. تأثیرات این تغییرات و توسعه‌‎ها در قالب محصولات جدید و پروژه‌های تجاری مرتبط، از سال آینده به وضوح قابل مشاهده خواهد بود و مپنا را به عنوان یک مجموعه اقتصادی چندرشته‌ای پیشرو و به عنوان یک دارایی ارزشمند ملی، بیش از پیش در اذهان خواهد نشاند.

تمامی موفقیت‌های مپنا در سایه همکاری و همدلی همکاران گرانقدر این گروه محقق شده و این روند ادامه خواهد داشت.اگرچه دستاوردهای کنونی مپنا بسیار ارزشمند است، اما ما به این باور راسخ رسیده‌ایم که برای حفظ این موقعیت در جهانی که به سرعت در حال تغییرات عمده، به ویژه در حوزه فناوری است، نیاز به نوآوری و تلاش مضاعف داریم.”

آخرین اخبار

قیمت سکه امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ ربع‌سکه ۷۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت خورد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

خشم شهریار مغانلو از جواد نکونام/ نتیجه تصمیم غیرمنتظره سرمربی تراکتور

در جریان بازی تساوی‌آمیز تراکتور ایران و نفتچی فرغانه...

تأثیر شگفت‌انگیز بادام‌زمینی بر حافظه و عملکرد مغز!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آیا...

جزییات دیدار وزیر خارجه با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ترکمنستان

به گزارش خبرآنلاین، طرفین در این ملاقات با اشاره...

قیمت دستگاه لیزر؛ راهنمای خرید با محاسبه بازگشت سرمایه

خرید دستگاه لیزر موهای زائد زمانی توجیه اقتصادی...

پیام مکتوب ولی‌عهد عربستان به رئیس جمهور چین

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از خبرگزاری عربستان (واس)،...

اعتبار هست، نقدینگی چطور؟

تأمین مالی تولید همواره یکی از محورهای سیاست‌گذاری پولی...

تجارت دریایی با وجود محدودیت‌ها برقرار است

دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران گفت: با...

استقلال و تراکتور، برنامه لیگ برتر را تغییر دادند

دو دیدار از هفته سیزدهم رقابتهای لیگ برتر فوتبال...

هشتمین نمایشگاه تستا ۱۴۰۵ دی‌ماه در ایران‌مال برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه شورای...

قیمت سکه ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ سکه ۲۶۴ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

قیمت دلار ، یورو و انواع ارزها ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ دلار به قیمت ۲۷۳ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا،...

سه اپراتور هوش مصنوعی داخلی در انتظار دریافت مجوز

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تشریح آخرین...

اینستاگرام تا نتفلیکس؛ همه یک تکه از یوتیوب می‌خواهند

غول‌های فناوری و شرکت‌های بزرگ هالیوودی در رقابتی تنگاتنگ...

شورای نگهبان به مصوبه «مهریه ۱۴ سکه‌ای» چه ایراداتی گرفت؟

مجلس برای کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به ۱۴سکه...

کلاس درس را از محیط خسته کننده خارج کنید

استفاده از فناوری‌های دیجیتال در آموزش،کلاس درس را از...

جنگ جهانی استعدادها؛ کشورها چگونه برای جذب و حفظ نخبگان می‌جنگند؟

خبرگزاری مهر، گروه فناوری: در حالی که رقابت جهانی...

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

پایان عصر ابهام؛ شطرنج اتمی در ساعت صفر جنگ

دنیای اقتصاد: آنچه امروز در آسمان و پایگاه‌های...

تبلیغات متنی