استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر باید در کانون سیاست‌ها و راهبردهای حوزه انرژی کشور قرار گیرد

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت شورای عالی راهبری مرتبط با برنامه هفتم توسعه، بر این نکته تأکید کرد که مبنای فعالیت‌های دولت، اجرای صحیح و دقیق این برنامه است. وی همچنین بیان داشت: در صورت لزوم، اصلاحات لازم در حین فرآیند اجرای برنامه صورت خواهد گرفت و از زمانی که احکام و آیین‌نامه‌های مرتبط با این شورا تأسیس و تأیید شوند، وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی موظف‌اند هر چه سریع‌تر مصوبات مربوط به برنامه هفتم توسعه را به مرحله اجرا درآورند.

محمدرضا عارف در جلسه امروز (دوشنبه) شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه، به بررسی راهکارهای بهینه‌سازی و مدیریت استراتژیک انرژی تعیین شده در این برنامه پرداخت. او خاطرنشان کرد که با وجود تعداد زیاد سازمان‌ها در کشور، در دهه‌های اخیر موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی به‌طور جدی پیگیری نشده است و شاهد اتلاف انرژی در بخش‌های مختلف، از جمله مصارف خانگی و صنعتی می‌باشیم. بنابراین، نیاز است که سیاست‌های بهینه‌سازی و مدیریت مصرف انرژی، به ویژه بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر و نو، در راس‌ برنامه‌های استراتژیک و سیاست‌های بخش انرژی کشور قرار گیرد.

در این جلسه که با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، پیشنهاداتی درباره انتخاب ناظران مالی و اجرایی طبق ماده ۱۱۸ قانون برنامه هفتم توسعه مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس، از ۳۶ دستگاه دولتی و اجرایی، ناظران مالی در ۳۲ دستگاه و وزارتخانه با نام ذیحسابان مشخص شدند و در چهار دستگاه باقی‌مانده، ناظران مالی اجرای برنامه هفتم توسعه بر اساس پیشنهاد و معرفی وزیر اقتصاد تعیین خواهند شد.

علاوه بر این، طبق آئین‌نامه برنامه هفتم توسعه، در هر یک از جلسات شورای عالی راهبری این برنامه، یک فصل از برنامه با تأکید بر تکالیف قانونی به مدت ۵ سال آینده و گزارش اولویت‌ها و اقدامات جاری ارائه می‌شود. در این جلسه، اولویت‌بندی احکام و موضوعات مربوط به فصل انرژی، شامل اهداف کمی مشخص وزارت نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی، احکام اولویت‌دار وزارتخانه‌های نفت و نیرو، وضعیت آئین‌نامه‌های اجرایی مرتبط با وزارتخانه‌های یاد شده و سازمان انرژی اتمی، تکالیف سامانه‌ای، گزارش اقدامات انجام شده توسط نهادهای اجرایی، چالش‌های پیش‌روی اجرای برنامه هفتم توسعه و پیشنهادات مختلف مطرح گردید.

در بخش دیگری از این جلسه که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای نفت، نیرو، علوم، تحقیقات و فناوری، دبیر هیئت دولت، رؤسای سازمان‌های انرژی اتمی و امور اداری و استخدامی، سخنگوی دولت و دیگر مسئولان مربوطه برگزار شد، مباحثی درباره راهکارهای بهینه‌سازی و مدیریت استراتژیک انرژی در چارچوب برنامه هفتم توسعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا