هلند دو فروند دیگر جت اف-۱۶ به اوکراین ارسال کرد

هلند به تازگی دو فروند از اف-۱۶ های اهدایی خود را برای آموزش خلبانان اوکراینی به یک پایگاه هوایی در رومانی ارسال کرد.
، وزیر دفاع هلند، «روبن برکلمانز»، در روز پنجشنبه اعلام کرد که کشورش دو فروند از مجموع ۲۴ فروند جنگندهای که قرار بود به کییف داده شود، را به یک پایگاه هوایی در رومانی ارسال کرده است تا خلبانان اوکراینی آموزش لازم را ببینند.
در این کنفرانس خبری، وزیر دفاع هلند افزود که مرحله پایانی تحویل در پایگاه هوایی شماره ۸۶ انجام شده و مربیان غربی در اینجا به خلبانان کییف در زمینه نحوه استفاده از این هواپیماهای ساخت ایالات متحده آموزش میدهند.
به طور کلی، تا کنون ۱۸ فروند هواپیمای اف-۱۶ از سوی هلند به اوکراین منتقل شده است.
هلند بخشی از ائتلاف موسوم به اف-۱۶ به شمار میرود که با هدف ارائه هواپیماهای جنگی با استاندارد ناتو برای استفاده اوکراین در نبردهایش با روسیه، تأسیس شده است. این کشور در واقع با اهدا کردن این هواپیماها به آموزش نیروهای اوکراینی موافقت کرده است که در غیر این صورت به نیروی هوایی ملی کشور تعلق نمیگرفتند.
براساس گزارش راشا تودی، هلند متعهد به اهدای ۲۴ فروند اف-۱۶ به ناوگان نظامی اوکراین شده بود که طبق اطلاعات دریافت شده، تحویل آنها از اکتبر آغاز گردیده است. انتظار میرود که بار کامل این هواپیماها در مدت چند ماه آینده تحویل داده شود.
با این حال، هنوز مشخص نیست که تأثیر اف-۱۶ هایی که از سوی ایالات متحده از اواخر ژوئیه یا اوایل اوت به اوکراین ارسال شدهاند بر روند جنگ چه بوده است. پیشتر، کییف گزارش کرده بود که یکی از این هواپیماها در یک عملیات جنگی به علت آنچه مقامات اوکراینی خطای خلبان خواندند، از دست رفته است.
در مصاحبهای که «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، روز دوشنبه با پیبیاس نیوز داشت، بیان کرد که سیستمهای تسلیحاتی خاص غربی نمیتوانند تغییری در نتیجه جنگ برای کییف ایجاد کنند.
او در ادامه گفت: ما تانکها را فراهم کردیم، اف-۱۶ ها را تحویل دادیم و سیستم HIMARS را ارائه دادهایم. آیا از زمان ارائه تانکها به اوکراین، در میدان جنگ تفاوت بارزی احساس کردهایم؟ به همین ترتیب درباره اف-۱۶ ها، آیا تغییر قابل ملاحظهای را مشاهده کردهایم؟
این مقام آمریکایی افزود که راهحل مشکلات کنونی کییف در میدان نبرد، اعزام نیروهای بیشتر به خط مقدم است.
علاوه بر هلند، دانمارک، بلژیک و نروژ نیز اعلام کردهاند که قصد دارند جنگندههای اف-۱۶ را به اوکراین تحویل دهند. از سوی دیگر، مسکو بر این باور است که هیچ مقدار سلاح غربی نمیتواند نتایج درگیری را دستخوش تغییر کند و اعلام میکند که ایالات متحده و متحدانش میخواهند «تا آخرین اوکراینی» به جنگ با روسیه ادامه دهند.