عذرخواهی از مردم/شرایط دورکاری/رایزنیها برای بازگشایی سفارتخانههای ایران و سوریه/تاثیر روابط ایران و مصر
سخنگوی دولت با اشاره به موضوع تامین انرژی، بیان کرد: باز هم از مردم و صنعتگران عذرخواهی میکنیم به جهت سختیهایی که برای آنان ایجاد شد و امیدواریم با کمک هم بتوانیم از وضعیت کنونی عبور کنیم.
به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی خود که در محل برگزاری «بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال» برگزار شد، با تقدیر از مردم برای مشارکت در پویش «دو درجه کمتر»، اظهار کرد: این پویش را رئیسجمهوری آغاز کرد و با عذرخواهی از سوی او همراه بود البته عذرخواهی پیش از این نیز برخی روسای جمهوری نسبت به موارد دیگری داشتند. دکتر پزشکیان هم در زمینه تامین انرژی از مردم عذرخواهی کردند.
عذرخواهی از مردم و صنعتگران
وی ادامه داد: باز هم از مردم عذرخواهی میکنیم به جهت سختیهایی که برای آنان ایجاد شد و همینطور از صنعتگران به جهت مشکلاتی که برای آنان ایجاد شد و امیدواریم با کمک هم بتوانیم از وضعیت کنونی عبور کنیم.
سخنگوی دولت همچنین با بیان اینکه تا نوروز ۱۴۰۴ از ۱۵۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی بهرهبرداری میشود، گفت: با اجرای این طرح که در و قسمتی از آن رفع گلوگاههایی در نظر گرفته شده که در مسیر وجود دارد، بیش از ۵۰۰ کیلومتر مسیر بزرگراهی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
دولت تلاش میکند توان خرید مردم کمتر نشود
وی با اشاره به برگزاری مرتب جلسات تنظیم بازار، تاکید کرد: تلاش دولت بر این است تا کمک کند افزایش قیمتها متناسب با توان خرید مردم باشد. دولت تلاش میکند تا توان خرید مردم کمتر نشود و نیز در صورت نیاز باتوجه به شرایطی که وجود داره بستههای حمایتی متناسب با شرایط را نیز در نظر بگیرد.
اتفاق دردناکی است که در تابستان و زمستان مردم را به صرفهجویی دعوت میکنیم
مهاجرانی با بیان اینکه اتفاق دردناکی است که در تابستان و زمستان مردم را به صرفهجویی دعوت میکنیم، اظهار کرد: بخشی از حوزه سیاستگذاری در این لایه است که ما وسایلی را باید تولید کنیم که کممصرف باشند. این نکته بسیار حائز اهمیت است و واقعاً باید از همراهی مردم صمیمانه تشکر میکنم. در عین حال طبق آماری وزارت نیرو و شرکت ملی گاز حدود ۵۰ درصد مشترکان در سطح معمول مصرف هستند و تعدادی هستند که بیش از حد مصرف میکنند.
دولت به شدت در تلاش است جلوی خاموشیها را بگیرد
شایسته نیست خاموشی داشته باشیم
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت به شدت در تلاش است جلوی خاموشیها را بگیرد. اصلا برای ایران ما که دارای این میزان ذخایر نفت و گاز است شایسته نیست خاموشی داشته باشیم ولی گفتن واقعیتها کمک میکند ما باهم بتوانیم از شرایطی که در آن هستیم عبور کنیم.
مهاجرانی یادآور شد: رساندن سوخت مایع یا گازوئیل دوبرابر شده و به ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. امیدواریم با افزایش گازرسانی و واردات گازی از کشورهای دیگر که وزرا در حال پیگیری آن هستند، همانطور که چند روز اخیر شاهد کاهش خاموشیها و جلوگیری از آسیب به صنعت بودیم در ادامه هم همین روند دنبال شود.
وی ادامه داد: ما حتماً باید صنعت را تقویت کنیم اگر انتظار داریم همانطور که رهبری تاکید کردند تولید تقویت شود، باید انرژی تولید تامین شود. وقتی برق صنعت در تابستان قطع میشود و در زمستان گازش قطع میشود، آسیب جدی به صنعت وارد میشود.
سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد: خاموشیها توانسته ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق صرفهجویی کند و با تامین سوختی که اکنون حاصلشده شاهدیم که خاموشیها کمتر شده است.
مهاجرانی افزود: برای اینکه در تابستان شاهد مشکل دیگری نباشیم هم ۱۴ ابرپروژه در وزارت نیرو طراحی شده است. همچنین با دستوری که رئیسجمهوری در زمینه تمرکز دولت بر انرژیهای نو، صادر کرده است. تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را در نظر داریم و امیدواریم به سمت تولید انرژیهای پاک حرکت کنیم.
بهبود وضعیت معیشت جزو مطالبات بهحق مردم است
وی با بیان اینکه بهبود وضعیت معیشت جزو مطالبات بهحق مردم است، اظهار کرد: در پیشنویس بودجه که دولت به مجلس ارائه کرده است، افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان با ضریب ۲۸ درصدی برای جوانی جمعیت و بخشودگی دو برابری مالیاتی را لحاظ کردیم تا به معیشت مردم کمک کنیم.
مهاجرانی در بخش دیگری از این نشست به حضور رئیسجمهوری در اجلاس دی ۸ در کشور مصر اشاره و تاکید کرد: این اجلاس فرصتی پدید آورد برای اینکه رئیسجمهوری بتواند با روسای سایر کشورهای اسلامی در حال توسعه، گفتوگو داشته باشد و در مسیر دیپلماسی که همیشه یکی از موضوعات جدی ما هست گام موثری را بردارد.
ایران و مصر میتوانند در برقراری صلح در منطقه اثر بیشتری بگذارند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری درباره دیدار اخیر رئیسجمهوری با همتای مصری خود در قاهره، تاکید کرد: محور این دیدار گسترش تعاملات بین ایران و مصر است و دو کشور میتوانند در برقراری صلح در منطقه اثر بیشتری بگذارند و امنیت و ثبات در منطقه، به نفع همه خواهد بود.
در حال رایزنیهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانههای ایران و سوریه هستیم
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتشار برخی اخبار در زمینه برنامه دولت برای بازگشایی سفارت ایران در سوریه، گفت: برای ما اهمیت دارد حکومتی مبتنی بر آرای مردم و حفظ تمامیت سرزمینی سوریه وجود داشته باشد. جلوگیری از رشد و گسترش تروریسم برای ما و منطقه مهم است تا سوریه و سایر کشورهای پیرامونی آسیب نبینند. درباره سفارتخانه نیز رویکرد ما دیپلماتیک است و هم ما و آنان آمادگی داریم و درحال رایزنیهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانههای دو کشور هستیم.
مهاجرانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سرانجام و آثار درخواست دولت از مردم برای صرفهجویی در مصرف انرژی، یادآور شد: در این پویش حدود ۵ درصد کاهش مصرف گاز و ۳ درصد کاهش مصرف برق را داشتیم؛ مردم همراهی خوبی داشتند و نیاز داریم میزان صرفهجویی به ۱۰ درصد برسد.
اقتصاد ما سالهاست مردم را رنج داده است
وی در پاسخ به پرسشی درباره نگرانیهای مردم از وضعیت اقتصادی و سیاستهای ارزی اخیر دولت، گفت: مردم بهطور طبیعی حق دارند نگران باشند. وقتی دردی وجود دارد، نباید به فردی که درد دارد بگوییم که هیچ دردی احساس نکند. درد، نشانهای از وجود یک مشکل است و اقتصاد ما سالهاست که مردم را رنج داده است. ما تردیدی در این موضوع نداریم و از همراهی مردم قدردانی میکنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به قوانین بالادستی مانند قانون برنامه هفتم که کاهش تنوع ارزها را پیشبینی کرده است، گفت: دولت به همراه بانک مرکزی تلاش کرده است تا با یکپارچهسازی ارزها و کاهش فاصله آنها، به ثبات ارزی کشور کمک کند. این اقدام یکی از اولویتهای دولت است که نه تنها به حذف رانت و فساد میانجامد، بلکه از تولید نیز حمایت میکند.
وی تاکید کرد: یکی از آثار مثبت این سیاست، حمایت از تولید داخلی است. کالاهایی که پیشتر با ارز ارزان وارد کشور میشدند، حالا با تغییرات ارزی، امکان صادرات برای کالاهای ایرانی فراهم شده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره توجه به قانون توسعه هفتم و رویکرد حداقل مداخله دولت در بازار و اینکه در این خصوص چه اقداماتی انجام داده تا کشور بتواند به سمت ثبات اقتصادی برود گفت: برنامه ملی تولید و اشتغال، برنامه ملی حمایت از اقشار آسیبپذیر، برنامه ملی رفع ناترازیها، برنامه ملی کاهش تورم وبرنامههای ملی طرحهای پیشران به عنوان بستههای عملیاتی ملی با دستور رئیس جمهور تشکیل شده و با کمک کارشناسان دانشگاهی جلسات به صورت خیلی مشخص و مرتب در حال انجام است. امیدواریم که شاهد وضعیت بهتری در طول یک مدت زمان معناداری باشیم.
مهاجرانی یادآور شد: در فاصله زمانی انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم و تحویل دولت به رئیسجمهور به دلیل فشار و بحرانی که کشور تجربه کرد مردم ایران همدلی در مشکلات داشتند و این در کنترل شرایط و ثبات بازار موثر بود.
وی درباره تغییرات و اصلاحات مرتبط با وضعیت ارز در کشور اظهار کرد: تغییر وضعیت ارز و اصلاحات مربوطه از جمله مسائلی است که طبق قانون برنامه هفتم باید انجام میشد. این موضوع جزو اولویتهای دولت برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور است. طبیعی است که مجلس نگرانیهایی در این خصوص داشته باشد و این نگرانیها را از طریق سوالات و پیگیریها مطرح کند. ما از این تعامل و نگرانیها خوشحالیم و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
اصلاحات اقتصادی بهعنوان یک نیاز اساسی در کشور انجام میشود
مهاجرانی افزود: این اصلاحات اقتصادی به عنوان یک نیاز اساسی در کشور انجام میشود. اگر هدف ما جلوگیری از رانت و فساد است، باید اصلاحات را از جایی آغاز کنیم و یکی از مهمترین بخشها در این مسیر، اصلاح وضعیت ارز است. بدون این اصلاحات، نمیتوانیم به بهبود شرایط اقتصادی کشور دست یابیم.
سخنگوی دولت گفت: در کنار این تغییرات، برنامههایی برای افزایش شفافیت و تقویت زیرساختهای اقتصادی نیز در نظر گرفته شده است تا این اصلاحات در بلندمدت به نتیجه مطلوب برسد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتقال آب رودخانه ارس برای مصرف شُرب، گفت: هرگونه برداشت از رودخانههایی مثل ارس، طبق قراردادهای موجود و بر اساس حقآبه جمهوری اسلامی ایران انجام خواهد شد. انتقال آب شرب با رعایت استانداردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت نیرو و سازمان استاندارد صورت خواهد گرفت.
سخنگوی دولت گفت: نظارت بر کیفیت آب شرب به صورت فرادستگاهی و با همکاری وزارت بهداشت، وزارت نیرو، محیط زیست و مجلس انجام خواهد شد. آب شرب تحویل شده به مردم، استانداردهای لازم را خواهد داشت و هیچگونه آلودگی در آن وجود نخواهد داشت.
مهاجرانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ترک فعل در زمینه وضعیت فعلی انرژی در کشور، اظهار کرد: واژه ترک فعل به معنای عدم انجام وظیفه در مواقع خاص است که باید توسط دستگاههای ذیربط مورد بررسی قرار گیرد. طبق اظهار وزیر نفت در شهریور امسال، میزان ذخایر سوخت مایع گازوئیل حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته کاهش یافته بود. با وجود تذکر شورای عالی امنیت ملی برای پر کردن ذخایر سوخت، ذخیرهسازی گازوئیل در ماههای گرم سال به اندازه لازم انجام نشد.
وی افزود: مصرف گاز خانگی به دلیل افزایش تعداد انشعابات جدید که حدود ۹۰۰ هزار انشعاب است، افزایش داشته است اما برای کاهش هدررفت انرژی در کشور، سیاستهای حمایتی باید به سمت تولید کالاهایی که مصرف انرژی کمتری دارند، معطوف شود.
سخنگوی دولت گفت: به دلیل افزایش مصرف گاز خانگی و کاهش ذخایر گازوئیل، تأمین سوخت نیروگاهها با مشکل مواجه شد که کاهش توان تولید برق را در پی داشت.
مهاجرانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ایجاد ثبات اقتصادی در کشور، تاکید کرد: دولتها طبق قانون اساسی باید نقش حاکمیتی و سیاستگذاری خود را ایفا کنند تا شاهد ثبات اقتصادی باشیم. در بحرانها همدلی و همسویی بیشتری دیده میشود و کمکهای همهجانبهای برای ثبات کشور صورت میگیرد. اقتصاد علمی است که باید با اصول علم اقتصاد مدیریت شود و نمیتوان آن را با روشهای نادرست کنترل کرد.
وی یادآور شد: سه اقدام اساسی در دستور کار دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی است. اقدامات بانک مرکزی در بازار مبادله ارزی برای مدیریت تقاضای القایی و بهبود وضعیت ارزی کشور آغاز شده است و رئیسجمهور هم برای ایجاد پنج بسته عملیاتی ملی دستورات لازم را صادر کردهاند و این بستهها با همکاری کارشناسان دانشگاهی در حال پیگیری است.
آلودگی در برنجهای وارداتی وجود ندارد
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ورود برنج تقلبی به کشور، تصریح کرد: طبق گزارش وزارت جهاد کشاورزی، اختلاط برنجهای گرانقیمت و ارزانقیمت در برخی محمولهها مشاهده شده است. برخی اخبار غیرمعتبر اعلام کردهاند که این برنجها فاسد یا آلوده هستند، اما وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرده که هیچگونه آلودگی در این برنجها وجود ندارد.
وی ادامه داد: تنها موضوع اختلاط برنجهای با قیمتهای مختلف بوده که باعث ایجاد این اشتباه شده است و احتمال دارد این برنجها مسترد یا با نرخ متعادل و براساس قیمت ترکیبی به فروش برسند.
مهاجرانی یادآور شد: گزارشهای سازمان غذا و دارو و استاندارد نشان میدهند برنجها کاملاً سالم و بدون آلودگی هستند و تنها مسئله، کیفیت پخت و نحوه دمکشی این برنجها است.
سخنگوی دولت درباره پیگیریهای دولت در زمینه قاچاق کالا و ارز و اقدامات صورتگرفته برای بهبود وضعیت ذخیرهسازی سوخت و مواد ضروری، اظهار کرد: طبق دستور رئیسجمهوری، نماینده ویژه او در حوزه قاچاق کالا و ارز و وزارتخانههای مربوطه موظف شد تا بررسی دقیقتری از موضوع گم شدن ۲۰ میلیون لیتر سوخت انجام دهند و گزارش شفافی ارائه کنند.
وی ادامه داد: این اقدام برای نظمبخشی به موضوع و شفافسازی در خصوص اعداد و ارقام مطرح شده است. برخی از ارقام اعلام شده درباره قاچاق کالا ممکن است دقیق نباشند و برای مثال اختلاف ۵۰ درصدی در برآوردهای موجود دیده میشود و بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تفاوت وجود دارد که نشاندهنده نبود دقت در این اعداد است.
مهاجرانی تاکید کرد: رئیسجمهوری به عنوان رئیس دستگاه اجرایی کشور دغدغه این موضوع را دارد و دستور رسیدگی به آن را صادر کرده است.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در ماههای اخیر برای بهبود ذخیرهسازی سوخت و کالاها، افزود: این اقدام از اول شهریور آغاز شد. با توجه به شروع فصل سرد در بخشهای شمالی کشور، بهویژه در استانهای آذربایجان، ذخیرهسازی سوخت به اندازه ماههای تیر، مرداد و خرداد ممکن نبوده است. اما همچنان این موضوع با جدیت پیگیری میشود.
در مراکز اداری و دولتی، ساعت کاری به ۸ تا ۱۴ کاهش یافت
مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره اجرای دورکاری، اظهار کرد: دورکاری از سال ۸۹ به تصویب هیئت وزیران رسید و از آن زمان آغاز شد. دورکاری نیاز به زیرساختهای ویژهای دارد که تا حد زیادی با کمک دولت الکترونیک و خدمات برخط فراهم شده است. در مراکز اداری و دولتی، ساعت کاری به ۸ تا ۱۴ کاهش یافت و مابقی ساعتها به صورت دورکاری انجام خواهد شد.
دورکاری به ویژه برای مادران دارای فرزند در قانون جوانی جمعیت آمده است
وی ادامه داد: دورکاری به ویژه برای مادران دارای فرزند از جمله خواستههای مهمی است که در قانون جوانی جمعیت نیز به آن اشاره شده است. بسیاری از مادران از عدم وجود زیرساختهای کافی برای دورکاری در سازمانها گلایه دارند. در دنیا نیز دورکاری تا حدی معقول و متناسب با استانداردها وجود دارد و نباید تمام کارها به صورت دورکار انجام شود، اما میتوان از ظرفیت خدمات برخط استفاده کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره سیاستهای ارزی گفت: ما باید در زیرساختهای اقتصادی اصلاحات انجام دهیم و یکی از اساسیترین این موارد، اصلاحات حوزه ارزی است، سیاست دولت این است برای پرداخت یارانهها در کالاهای اساسی هر آنچه که برای رفاه مردم لازم باشد در اختیارشان قرار دهیم.
مهاجرانی در پاسخ به پرتکرارترین پرسش مردمی که به مسئله ترمیم معدل در آموزش و پرورش مرتبط است، گفت: شورای آموزش و پرورش کارگروهی در این زمینه برای تصمیم گیری مشخص کرده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای دولت برای بکارگیری هوش مصنوعی، تاکید کرد: اساسنامه سازمان هوش مصنوعی به تصویب خواهد رسید و کار خود را دنبال خواهد کرد و متولی برنامههای کلان ملی خواهد بود. پیوستهای فرهنگی و اجتماعی هم خواهد داشت تا بتوانیم در بستر یکپارچه از فناوریهای نوین استفاده کنیم.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آلودگی هوا، گفت: در مورد وضعیت آلودگی هوا، درست است که میزان آلایندهها بالا رفته ولی یکی از دلایل اصلی آن تحریمهاست. تحریمها تنها مختص مسائل نظامی نیست و شامل مسائل انرژی نیز میشود و تحریمهای انرژی باعث آسیبهایی به مردم و محیط زیست شده است. وزارت نیرو و سازمان محیط زیست در حال برنامهریزی برای کاهش آلودگیها هستند.
سخنگوی دولت پس از پایان نشست خبری خود از نمایشگاه آیهیت و نمایشگاه الکامپ بازدید کرد.
انتهای پیام