پیش نیازهای جمهوری اسلامی ایران برای برقراری روابط با دولت جدید سوریه

وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که تا زمانی که رهبری جدید سوریه نتواند امنیت این کشور را تامین کند، تهران تمایلی به برقراری ارتباط با این حاکمان ندارد.
سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران که در روزهای پنجشنبه و جمعه به مسکو رفته و با مقامات ارشد روسیه شامل «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور و «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه این کشور دیدار داشته، در سخنانش شرط ایران برای برقراری تعاملات با رهبران جدید سوریه را مطرح کرد.
وی در گفت وگویی با شبکه راشا تودی، بیان داشت: ایران با دولت فعلی سوریه کوئی ارتباطی ندارد. ما هیچ تماسی با آن ها برقرار نکرده ایم و عجله ای برای این کار نیز نداریم. در عین حال، اقدامات معارضی علیه آنان از سوی ما در نظر گرفته نشده است.
عراقچی در ادامه اضافه کرد: ما منتظر هستیم که آن ها مسئولیت های خود را در راستای تضمین امنیت، ثبات و تشکیل یک دولت قانونی و فراگیر در سوریه که نقش تمام گروه های قومی را شامل شود، به انجام برسانند.
بر اساس اظهارات وزیر امور خارجه ایران، مساله سوریه در مذاکرات با لاوروف در سفر به مسکو مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: ایران و روسیه به شدت نگران وضعیت کنونی سوریه هستند و هر دو طرف درصدد تأمین ثبات و امنیت در این منطقه می باشند.