بارش باران شدید در ۷ استان و افت دما در ۱۴ استان

سازمان هواشناسی نسبت به احتمال بروز رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید به صورت موقت و در برخی مناطق گردوغبار در هفت استان هشدار داده و همچنین از کاهش نسبی دما در ۱۴ استان خبر داده است.

، سازمان هواشناسی با صدور یک هشدار نارنجی رنگ به تشدید فعالیت سامانه بارشی اشاره کرده و اعلام کرده است که این ناپایداری های همرفتی به ویژه در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب شدت خواهد داشت. پیش بینی می شود که در روز سه شنبه (۱۶ اردیبهشت ماه) در نیمه شمالی اردبیل و نواحی شمالی آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، و همچنین در روز چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت ماه) در شمال اردبیل، شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش ها به وقوع بپیوندند.

از پیامدهای این وضعیت جوی می توان به بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه ها، طغیانی شدن مسیل ها و آب گرفتگی معابر، خطر صاعقه، اختلال در سیستم های حمل و نقل، وزش بادهای شدید موقتی، کاهش دید افقی و آسیب به سازه های سبک و موقت و همچنین شکستن درختان و نهال های فرسوده اشاره کرد. بنابراین، سازمان هواشناسی دعوت می کند که افراد از قرارگیری و اتراق در اطراف رودخانه ها و مسیل ها پرهیز کنند، از فعالیت های کوه نوردی و جابجایی عشایر خودداری نمایند، از برپایی چادرهای مسافرتی در بستر رودخانه ها اجتناب کنند، از پرواز با هواپیماهای سبک و بالگردها بپرهیزند و همچنین دستگاه های اجرایی و امدادی می بایست آماده باش باشند و نسبت به پاک سازی دهانه پل ها، لایروبی کانال ها و عدم توقف در نزدیک درختان و دیوارهای فرسوده و ساختمان های ناتمام توجه داشته باشند.

کاهش نسبی دما در ۱۴ استان از فردا

سازمان هواشناسی با انتشار هشدار زردرنگ از نفوذ زبانه های سامانه پرفشار و دماهای نسبتا پایین خبر داد و بیان کرد: وقوع تنش دمایی به ویژه در شب و ساعات اولیه صبح چهارشنبه در استان های کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام، غرب و جنوب اصفهان، شمال فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری و ارتفاعات استان های تهران، البرز و مازندران پیش بینی می شود و همچنین در روز پنج شنبه نیز در ارتفاعات استان های تهران، البرز، مازندران، گلستان و سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی این شرایط تداوم خواهد داشت که احتمال خسارت به محصولات کشاورزی را به همراه دارد.

سازمان هواشناسی از کشاورزان می خواهد که از کودهای پتاسه و کودهای میکرو کامل در مزارع صیفی جات استفاده کنند، پوشش گلخانه ها را کنترل کرده و دریچه ها را ببندند تا از نفوذ سرما جلوگیری شود، از هرس درختان باغی خودداری نمایند و به تامین سوخت، سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی و تنظیم دما و رطوبت و تهویه در گلخانه ها و دامداری ها با توجه به کاهش دما توجه کنند.

از دیگر توصیه های این سازمان می توان به محافظت از تأسیسات و سیستم های آبیاری تحت فشار با توجه به کاهش دما، استفاده از کودهای حاوی اسید آمینه و پتاسه و ترکیبات بور و روی در بالای تاج درختان برای بهبود مقاومت درختان به سرما، و حفظ رطوبت در مزارع و باغات از طریق آبیاری خارج از نوبت و استفاده از جیره غذایی غنی برای دام و طیور اشاره کرد.

در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی، پیش بینی می شود که این پدیده جوی منجر به بروز اثرات منفی و خسارت های محتمل گردد. هشدار نارنجی به منظور آماده باش دستگاه های مسئول برای مقابله با خطرات ناشی از این پدیده صادر می شود. در عوض، هشدار زردرنگ بیانگر وقوع پدیده ای جوی است که ممکن است بر سفرها و کارهای روزمره تاثیرگذار باشد. این هشدار به هدف افزایش آگاهی مردم منتشر می شود تا آن ها بتوانند برای مواجهه با شرایط جوی غیر عادی که نسبت به حالت معمول شدت بیشتری دارد، آمادگی لازم را کسب کنند. مسئولان نیز با این هشدارها مطلع می شوند تا در صورت نیاز اقدامات لازم را اتخاذ نمایند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا