تلفات بالای آلودگی محیط زیست در اتحادیه اروپا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «هامبورگر ابند بلات» در مطلبی به آمار بالای تلفات آلودگی محیط زیست در اتحادیه اروپا پرداخته و با اشاره به دو معضل هوای بد و سرو صدای زیاد نوشت: بر اساس نتیجه گیری گزارش جدید دیوان حسابرسی اتحادیه اروپا آلودگی محیط زیست در شهرهای اروپایی همچنان یکی از بزرگترین عوامل خطر برای سلامت شهروندان اتحادیه اروپا است.
حسابرسان این نهاد اروپایی با استناد به داده های آژانس محیط زیست اتحادیه اروپا هشدار دادند که حداقل 250 هزار نفر سالانه در سراسر اروپا به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. آلودگی صوتی درازمدت هم عامل 12 هزار مرگ زودرس و 48 هزار مورد بیماری قلبی در اتحادیه اروپا در هر سال است.
در این گزارش آمده است: اگرچه وضعیت شهرها در سال های اخیر به لطف برخی مقررات زیست محیطی بهبود یافته است، اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد. کارشناسان این دیوان در گزارش خود نوشتند: تدابیر اتخاذ شده با وجود اینکه قوانین اتحادیه اروپا سال هاست که لازم الاجرا بوده است هنوز به اندازه کافی برای محافظت از شهروندان و محیط زیست در برابر آلودگی هوا و سر و صدا مؤثر نبوده است.
این نهاد اروپایی تاکید کرد: از طرفی همه اقدامات انجام شده واقعا معقول نیستند. بازرسان به نمونه ای از راهکارهایی موسوم به «محورهای سبز» اشاره می کنند که در بسیاری از شهرها وجود دارند و در آن عابران پیاده و دوچرخه سواران بر خودروها اولویت دارند. این گزارش تصریح میکند: اگرچه این محورها برای ساکنان آن مفید هستند، اما منجر به کیفیت پایینتر هوا و صدای بیشتر در خیابانهای اطراف میشوند.
این گونه مشکلات اکثر اروپایی ها را تحت تأثیر قرار می دهد به گونه ای که حدود سه چهارم شهروندان اتحادیه اروپا در مناطق شهری زندگی می کنند و بنابراین به صورت ویژه تحت تأثیر آلودگی هوا و آلودگی صوتی قرار دارند.
این گزارش غلظت دی اکسید نیتروژن ناشی از خودروها و کامیون ها، به ویژه آنهایی که موتورهای دیزلی دارند را به عنوان یک مشکل بزرگ توصیف می کند. در سال 2022، محدودیت فعلی اتحادیه اروپا برای دی اکسید نیتروژن همچنان در 10 کشور از 27 کشور عضو فراتر رفت.
دیوان محاسبات همچنین نسبت به دست کم گرفتن خطرات سلامتی ناشی از سر و صدای زیاد هشدار داده و اعلام کرد که به عنوان مثال، این آسیب شامل اختلالات خواب، اضطراب، اختلالات شناختی و بیماری روانی می شود.
حسابرسان انتظار دارند که اتحادیه اروپا تا سال 2030 به هدف رسمی خود یعنی کاهش 30 درصدی تعداد افرادی که به طور خاص تحت تأثیر نویز ترافیکی قرار می گیرند، دست یابد. بر اساس برآوردها، این کاهش در بهترین حالت 19 درصد و در بدترین حالت با افزایش 3 درصدی روبرو خواهد بود. با این حال، وضعیت داده ها نامشخص است: در اکثر کشورهای عضو، داده های مربوط به آلودگی صوتی تنها به طور ناقص و با تاخیر جمع آوری می شود.
این نتیجه ها پس از مطالعات انجام شده در شهرهای منتخب اروپایی به به دست آمده و اعلام شده است : با این حال، شهرها برای مبارزه موثر با آلودگی هوا و سر و صدای بیش از حد با مشکلاتی مواجه هستند. به عنوان مثال، این امر به دلیل هماهنگی ضعیف مقامات، تردید در مورد اثربخشی اقدامات یا مقاومت ساکنان در برابر چنین مداخلاتی با پیچیدگی هایی همراه است.
انتهای پیام/