نحوه مصرف سیر برای جلوگیری از سرماخوردگی

آفتاب‌‌نیوز :

سایر کاربرد‌های احتمالی سیر شامل کاهش فشار خون، پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و پیشگیری از سرطان است. سیر برای هزاران سال در درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته است، که به دوران مصر باستان باز می‌گردد. در سال ۱۸۵۸، شیمیدان فرانسوی لوئی پاستور، که کشف کرد میکروب‌ها باعث بیماری می‌شوند، توانایی سیر در مقابله با باکتری‌ها را یادآوری کرد.

سیر بسیار قابل تطبیق است؛ شما می‌توانید آن را خام، پخته یا به‌صورت مکمل مصرف کنید. اما تا چه حد سیر در تأثیرات سلامتی مؤثر است؟ تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و نشان داده‌اند که سیر خواص امیدوارکننده‌ای دارد، اما مزایای آن هنوز به‌طور کامل ثابت نشده است.

۱. تقویت سیستم ایمنی بدن

سیر دارای مجموعه‌ای از مواد مغذی از جمله پتاسیم، فسفر، روی و گوگرد است. این مواد مغذی ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند و از بیماری‌های عفونی جلوگیری کنند. سیر می‌تواند سلول‌های مهم سیستم ایمنی مانند ماکروفاژها، لنفوسیت ها، سلول‌های کشنده طبیعی و ائوزینوفیل‌ها را فعال کند.

اگرچه هنوز کاملاً مشخص نیست کدام ترکیبات مسئول این پاسخ‌های ایمنی هستند، تحقیقات همچنان ادامه دارد. عصاره سیر کهنه ممکن است به‌ویژه در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر باشد. این عصاره با برش دادن و خیساندن سیر در مایع به مدت ۲۰ ماه تهیه می‌شود که باعث افزایش برخی ترکیبات از جمله پروتئینی به نام لکتین می‌شود.

گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهند لکتین ممکن است برای بدن مضر باشد و در صورت مصرف خام یا به مقدار زیاد باعث سوء هاضمه شود، اما تحقیقات دیگر نشان می‌دهند که ممکن است این پروتئین برای سلامت سیستم ایمنی مفید باشد.

۲. پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا

سیر ممکن است به جلوگیری از ویروس‌های شایع که باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوند کمک کند. یک مطالعه از ۱۴۶ نفر نشان داد که گروهی از ۷۳ نفر که به مدت ۱۲ هفته کپسول سیر مصرف کرده بودند ۲۴ سرماخوردگی داشتند، در حالی که گروه دیگری که سیر مصرف نکرده بودند، ۶۵ سرماخوردگی داشتند. با این حال، این مطالعه به‌تنهایی نمی‌تواند اثربخشی سیر را تأیید کند.

سیر خواص ضد میکروبی دارد که باعث کشتن باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌شود، عمدتاً به دلیل ترکیباتی مانند آلیسین و آجون. این ترکیبات حاوی گوگرد هستند که به سیر بوی خاص و طعم آن می‌دهند. برخی از انواع ترکیبات گوگردی در سیر ممکن است آنچه که در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند، باشند.

۳. کاهش شدت علائم

عصاره سیر کهنه ممکن است به ویژه به کوتاه‌تر کردن مدت زمان یا کاهش شدت سرماخوردگی کمک کند. این نوع سیر دارای آنتی اکسیدان‌های فعال بیشتری است که از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنند، در مقایسه با سیر تازه. یک مطالعه بالینی ۹۰ روزه نشان داد افرادی که عصاره سیر مصرف کرده بودند، علائم کمتری داشتند و به میزان کمتری از کار و مدرسه غیبت داشتند.

۴. بهترین شکل مصرف سیر: خام، خرد شده، پودر شده یا مکمل‌ها؟

هیچ داده‌ای قطعی وجود ندارد که نشان دهد کدام فرم از سیر برای سرماخوردگی بهتر است. سیر خام و سیر پودر شده (که در پخت و پز و مکمل‌ها استفاده می‌شود) هر دو حاوی آلیسین هستند. برخی دیگر از ترکیبات ممکن است در فرآیند تولید حفظ یا از بین بروند. اگر سیر خام را خرد، له یا برش دهید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند، آلیسین و دیگر ترکیبات مفید بیشتری تولید خواهد کرد.

پخت سیر خام می‌تواند آلیسین آن را از بین ببرد. اگر می‌توانید، سیر را در انتهای پخت غذا اضافه کنید تا میزان حرارتی که به آن وارد می‌شود کاهش یابد. سیر پودر شده معمولا آلیسین را حفظ می‌کند، زیرا در فرآیند خشک سازی سیر در دمای پایین تهیه می‌شود.

تحقیقات در این زمینه مختلط است و مشخص نیست کدام فرم سیر بهترین جذب آلیسین را دارد (یعنی به‌اندازه کافی در بدن جذب و استفاده می‌شود). یک مطالعه در مورد غذا‌ها و مکمل‌های سیر نشان داد که بیوآوری آلیسین در میان انواع مختلف فرآورده‌ها متفاوت است. قبل از مصرف مکمل‌های سیر، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است با دارو‌هایی مانند رقیق کننده‌های خون تداخل داشته باشند و در موارد نادر ممکن است باعث سردرد یا سایر عوارض جانبی شوند.

۵. مقدار مناسب مصرف سیر در روز

هیچ دستورالعمل خاصی برای مقدار مصرف سیر وجود ندارد، اما یک حبه سیر معمولاً به‌عنوان یک وعده در نظر گرفته می‌شود. اگر تمایل دارید سیر خام بخورید، می‌توانید یک یا دو حبه در روز مصرف کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا