خبرهایی از حاتمیکیا و مدیری، تکذیبِ یک لایک پرحاشیه و درگذشت یک بازیگر زن
چه ایرادی دارد امثال معین و عارف به کشور بازگردند؟، اخطار به تخریب مسجد پهلوی تهران، سرپرست تئاتر شهر، میراثدار چه شرایطی است؟، اعلام نامزدهای اولیه اسکار،یک هیأت انتخاب پربحث برای فیلم فجر، چالشهای پژوهش برای فرهنگ عامه، کدام شبکه های تلویزیونی ادغام یا منحل می شوند؟ و … از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش ایسنا، در نخستین روز از هفته گذشته روابط عمومی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبری درباره تائید یا اصطلاحا پسندیده شدن (لایک) پست (ویدئوی) یک خانم خواننده توسط نادره رضایی _ معاون امور هنری که در فضای مجازی منتشر شده است را تکذیب کرد.
چه ایرادی دارد امثال معین و عارف به کشور بازگردند؟
یک هنرمند موسیقی میگوید: «هنرمندان خوب زیادی خارج از کشور داریم که امیدوارم فضا برای بازگشت آنها فراهم شود؛ مانند معین و عارف که تا به حال کار سیاسی هم نخواندهاند.»
اخطار به تخریب مسجد پهلوی تهران
تخریب مسجد وقفی مخبرالسلطنه هدایت، بازمانده از دوره پهلوی، از شهرداری اخطار گرفت. پروانه تخریب و نوسازی این مسجد اردیبهشتماه امسال صادر شده بود که پس از اعتراض نسبت به آن، دستور توقف این عملیات صادر شد.
این جشن ایرانی منسوخ شده است؟
مسئول پرونده جهانی «مهرگان» درباره جشن باستانی «مهرگان»، زمان دقیق برگزاری آن، دلایل کمرنگ و یا به نوعی متوقف شدن برگزاری این جشن در ایران، خردهآیینها و سفره این جشن توضیح داد.
رونمایی از دندان ۱۸۰هزار ساله و نویافتههای باستانشناسی ایران
تازهترین یافتههای باستانشناسی ایران برای نخستینبار در موزه ملی ایران رونمایی شد. قدیمیترین اثر به نمایش گذاشتهشده دندانی با قدمت بیش از ۱۸۰ هزار سال است که از غار قلعه کرد استان قزوین به دست آمده است.
سینمایی که شبانه تخریب شد چه سرنوشتی پیدا میکند؟
سینما نور، نخستین سینمای مدرن کرمان با قدمتی بیش از ۷۰ سال، شبانه با اراده مالکان تخریب شد. هرچند میراث فرهنگی کرمان، تخریب را متوقف کرد اما خطر هنوز بیخ گوش این سینما است.
تغییری که پیشبینی میشد اما نه به این زودی
با رفتن حمید نیلی از اداره کل هنرهای نمایشی، اتابک نادری که امروز به عنوان سرپرست جدید این اداره حکم گرفت، پانزدهمین مدیری است که مدیریت تئاتر کشور را عهدهدار میشود.
سرپرست تئاتر شهر، میراثدار چه شرایطی است؟
حسن جودکی که به عنوان سرپرست مجموعه تئاتر شهر حکم گرفت، فردی است که سابقه حضورش در این مجموعه به بیش از دو دهه باز میگردد. او در طول این سالها تجربیات گوناگونی در تئاتر به دست آورده اما نکته اینجاست که صِرف داشتن تجربه، چقدر به کار او میآید و او برای سرپرستی مهمترین مجموعه تئاتری کشور با چه وضعیتی رو به رو است.
نامزدهای اولیه اسکار اعلام شد/ انیمیشن ایرانی در میان آثار
فهرست کوتاه نامزدهای نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار در ۱۰ شاخه اعلام شد و انیمیشن کوتاه و ایرانی «در سایه سرو» به جمع ۱۵ نامزد اولیه شاخه بهترین انیمیشن کوتاه راه یافت.
یک هیأت انتخاب پربحث برای فیلم فجر با نگاهی به رکورداران ۴۳ دوره
معرفی اعضای هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر در حالی با واکنشهای مثبت و منفی همراه بوده که هنوز مشخص نیست چه فیلمهایی متقاضی حضور در این رویداد شدهاند و اگر اسامی این متقاضیان هم اعلام شود، شاید بتوان در آینده قضاوت منطقیتری درباره عملکرد هیأت انتخاب چهل و سوم فجر داشت.
بازگشت حاتمیکیا به فجر پس از ۵ سال
ابراهیم حاتمیکیا با سپری کردن آخرین روزهای فیلمبرداری فیلم جدیدش، پس از پنج سال بار دیگر به جشنواره فیلم فجر میآید.
چالشهای پژوهش برای فرهنگ عامه؛ از کمبود بودجه تا پروژههای سفارشی!
یک پژوهشگر فرهنگ عامه به مزایا و معایب پژوهشهای مستقل و دولتی پیرامون فرهنگ عامه اشاره کرد و حمایت ناکافی مالی را چالش مشترک این نوع پژوهشها دانست و گفت: به لحاظ تخصیص بودجه، از دیرباز شکاف و فاصله عمیقی میان پژوهشهای کیفی و کمّی وجود داشته و دارد از طرفی پژوهشگران مستقل نیز اغلب با هزینههای هنگفت شخصی، اثری را به گنجینه فرهنگ عامه میافزایند اما در توزیع و فروش، دست آنها خالی میماند و هیچ نهاد فرهنگی از آنها حمایت مادی نمیکند و همین باعث کاهش انگیزه آنها میشود.
«خانههای خلاق» چقدر به صنایع فرهنگی کمک کردهاند؟
فعالیت خانههای خلاق و نوآور از سال ۱۳۹۸ آغاز شد و اگرچه کارکرد اولیه این مراکز این بود که تکمیلکننده چرخه اقتصادی صنایع خلاق و کمک به بازارسازی کسبوکارهای نوپا باشند، اما مواردی از جمله تمرکز بر افزایش تعداد خانههای خلاق، سوق یافتن خانههای خلاق به سمت دولتی شدن و… باعث شد از توجه به بازدهی و سهم خانههای خلاق در زنجیرە ارزش صنایع خلاق غفلت شود و در حال حاضر این خانهها تا حد قابل توجهی از اهداف فرهنگی خود فاصله گیرند و به سمت اهداف فناورانه سوق پیدا کنند.
تاریخ به روایت سریالها
توجه تلویزیون به تولید و پخش سریالهای تاریخی قابل توجه است؛ به نحوی که در یک اتفاق جالب توجه در هفتههای اخیر، شبکههای یک، دو و سه سیما همزمان به پخش روتین سه مجموعه تاریخی اقدام کردند و از اتمام تصویربرداری سریال تاریخی «رویای نیمه شب» نیز خبر داده شد.
کدام شبکه های تلویزیونی ادغام یا منحل می شوند؟
معاون سیما درباره اخبار و حواشی مرتبط با احتمال ادغام برخی از شبکههای تلویزیونی و صحت چنین تصمیمی تصریح کرد: همواره تمام شبکههای تلویزیونی ما از نظر مخاطب و کیفیت بررسی میشوند و نتیجه این بررسیها در ادغام، انحلال یا تأسیس شبکهها نقش دارد. اینطور نیست که بررسیها فقط برای ادغام و انحلال باشد. طبیعی هم هست که اگر شبکهای کیفیت کافی و مخاطب درخور توجهی نداشته باشد و قابل ارتقا هم نباشد، با هدف همافزایی بیشتر، تغییر و تحولاتی داشته باشد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
وقتی خطر یک نفوذی دفع شد
ماجراهای عجیب اتاقک نگهبانی در قبرستان
هزینه میلیون دلاری صدام برای یک طرح محرمانه مهندسی
خبرهایی از بازگشت مهران مدیری به تلویزیون
درگذشت یک بازیگر زن
«یلدا» اشتباه است؟
اظهارات دبیر مجمع تقریب مذاهب درباره حجاب و وفاق ملی
انتهای پیام