آموزش‌های کارآفرینی و مهارت‌آموزی به ۲۰ هزار دانش‌آموز از مناطق محروم ارائه می‌شود

مدیرعامل موسسه آموزش، مهارت و پرورش علوی که وابسته به بنیاد مستضعفان است، اعلام کرد که قریب به ۲۰ هزار دانش‌آموز تحت برنامه‌های آموزش کارآفرینی و مهارت‌آموزی قرار خواهند گرفت. او همچنین خاطرنشان کرد که نزدیک به ۱۰۰ منطقه در کشور در فهرست دریافت این برنامه‌های آموزشی قرار خواهند گرفت و اولویت در این طرح به مناطقی اختصاص دارد که در زمینه مهارت‌آموزی و کارآفرینی از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.

محمد بطحایی ، تصریح کرد که برنامه‌های بنیاد علوی برای سال ۱۴۰۳ در راستای ترویج عدالت آموزشی تدوین شده‌اند و به همین خاطر در سه محور اصلی، تقریباً ۴۰۰ هزار دانش‌آموز و خانواده‌های آنان در مناطق هدف زیر چتر این برنامه‌ها قرار خواهند گرفت تا عدالت آموزشی به عمل درآید.

وی افزود: هدف اصلی برنامه اول، تقویت بنیه علمی و تحصیلی دانش‌آموزان در مناطق محروم است. از آنجایی که دانش‌آموزان در مناطق کم‌برخوردار فاصله بیشتری با همتایان خود در مناطق مرفه دارند، عدالت آموزشی زیر سؤال می‌رود. در این راستا، برنامه‌ها که شامل حدود ۷ پروژه مختلف است، به ارتقای سطح تحصیلی و آموزشی این دانش‌آموزان توجه ویژه‌ای خواهد داشت.

مدیرعامل موسسه آموزش، مهارت و پرورش علوی اعلام کرد که این برنامه‌ها آماده‌سازی دانش‌آموزان برای آزمون‌ها شامل امتحانات نهایی، آزمون‌های مدرسه و شیوه‌ای به نام یادگیری عمیق را شامل می‌شود. بخش دوم به مهارت‌آموزی و کارآفرینی اختصاص دارد که به طور ویژه برای دانش‌آموزان مناطق کم برخوردار مقطع متوسطه اول برنامه‌ریزی شده است.

بطحایی با اشاره به همکاری وزارت آموزش و پرورش گفت: حدود ۲۰ هزار دانش‌آموز در این برنامه‌های کارآفرینی و مهارت‌آموزی مشارکت خواهند داشت. با توجه به اینکه در پایان پایه نهم، دانش‌آموزان انتخاب رشته انجام می‌دهند، هدایت تحصیلی آنها نیز صورت خواهد گرفت. لذا این طرح به صورت آزمایشی در ۷ استان کشور پیاده‌سازی خواهد شد. مراحل مقدماتی، آموزش معلمان و تجهیز مدارس آغاز شده و دانش‌آموزان با یک برنامه تقریباً ۸۰ ساعته در طول سال تحصیلی با برخی مهارت‌ها آشنا خواهند شد تا بتوانند از شرایط محیطی خود بهره‌برداری کرده و زمین‌های لازم برای کارآفرینی را فراهم نمایند.

وی اضافه کرد که بر اساس معیارهای خاص، استان‌ها و مناطقی که ضعیف‌ترین وضعیت را دارند، شناسایی شده‌اند و نوید داد که حدود ۱۰۰ منطقه در کشور تحت پوشش این برنامه‌های آموزشی قرار خواهند گرفت. از این میان، مناطقی که در زمینه مهارت‌آموزی و کارآفرینی به وضعیت بحرانی رسیده‌اند، اولویت بیشتری در این برنامه‌ها خواهند داشت. به علاوه، بر اساس نیازهایی که از طرف آموزش و پرورش به عنوان مرجع تخصصی اعلام شده، پیشنهاد اجرای چنین برنامه‌ای در مناطقی با شرایط نامناسب‌تر ارائه شده است.

مدیرعامل موسسه آموزش، مهارت و پرورش علوی در ادامه گفت که بخش سوم این برنامه شامل ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی است که در تعدادی از مناطق تا پایان آبان ماه شروع خواهد شد. با اینکه این برنامه‌ها در سال اول به صورت منسجم در بنیاد اجرا می‌شود، بنیاد مستضعفان اعتبار خوبی برای آن پیش‌بینی کرده و در کنار این برنامه‌ها، به هوشمندسازی تجهیزات مدارس نیز توجه خواهد شد؛ چراکه بخشی از این برنامه‌ها نیاز به فناوری‌های هوشمند دارند.

بطحایی اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود برای عملیاتی شدن بخشی از این برنامه‌ها، حدود ۳۰۰ مدرسه به تجهیزات هوشمندسازی مجهز گردند و با این اقدام، این مدارس می‌توانند به عنوان مجریان برنامه‌های بنیاد علوی به فعالیت خود ادامه دهند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا