سه‌شنبه 21 مهر 1405

شروع سومین دوره طرح رصد اشتغال در کشور/هدف گذاری برای ۱۰۰ هزار بازرسی میدانی

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که سومین دوره طرح پایش اشتغال کشور به طور همزمان در تمامی نقاط کشور آغاز شده و در این مرحله، ۱۰۰ هزار نظارت میدانی به عنوان هدف مشخص شده است.

نظام جامع پایش اشتغال کشور برای نخستین بار به منظور جلوگیری از هدررفت منابع و انحراف در تسهیلات مربوط به اشتغال و کارآفرینی در دولت پیشین به اجرا درآمد. این برنامه شامل سه مرحله نظارت، شامل نظارت پیامکی، تلفنی و حضوری است تا آمار شفاف و دقیقی از وضعیت اشتغال استخراج گردد. به عبارتی، پس از ثبت آمار اشتغال جدید در سامانه ملی رصد اشتغال، مراحل صحت سنجی تلفنی و میدانی و نظارت های سطح بالاتر انجام می شود تا اطلاعات واقعی اشتغال به دست آید.

در راستای اجرای این طرح، «مرکز تماس طرح پایش اشتغال کشور» به منظور نظارت بر اجرای طرح های اشتغالزایی و با همکاری یکی از اپراتورهای تلفن همراه به فعالیت پرداخت. این مرکز به هدایت سیاست ها و برنامه های اشتغال تحت نظر دبیرخانه شورای عالی اشتغال پرداخته و مسؤول هماهنگی میان سطوح مختلف نظارتی، شامل پیامکی، تلفنی و میدانی، و همچنین نظارت عملیاتی بر اجرای برنامه زیست بوم ملی اشتغال است.

معاون وزیر کار اعلام کرد که در سومین دوره اجرای طرح پایش اشتغال، بخشی از اختیارات از جمله واحدهای نظارتی و نحوه تخصیص طرح به مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار شده است. در همین راستا، سید مالک حسینی ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، خبر از آغاز سومین دوره طرح پایش اشتغال کشور در تمامی نقاط کشور داد و گفت: در این مرحله، هدفگذاری روی ۱۰۰ هزار نظارت میدانی صورت گرفته است. بدون شک، نظارت و پایش مستمر، پیش نیاز افزایش بهره وری در حوزه تسهیلات اشتغالزایی به شمار می رود و الگوهای پایش اشتغال در کشور هر روز کامل تر و به داده های دقیق تر نزدیک تر می شود.

به گفته ایشان، در این دوره، بخش قابل توجهی از اختیارات از جمله واحدهای نظارتی و روش تخصیص طرح به مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار شده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار بر این باور است که نتایج حاصل از نظارت صحیح، پایه و اساس سیاست گذاری در حوزه اشتغال کشور به شمار می رود و در این مرحله ۱۱۷ واحد نظارتی و عمدتا مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در سطح سراسر کشور فعال هستند.

حسینی همچنین از تدوین دستورالعمل فرایند «سوت زنی» در زمینه نظارت بر تسهیلات اشتغال کشور خبرداد و تصریح کرد: با اطلاع رسانی عمومی و تدوین فرایند نظارت مردمی، می توان از انحراف و اتلاف منابع مالی در این حوزه جلوگیری کرد.

وی همچنین به اهمیت ثبت صحیح اطلاعات در سامانه رصد اشاره کرد و بیان داشت: سامانه رصد، پایه و اساس فرایند پایش اشتغال در کشور است که به طور مستمر و آنلاین به روزرسانی می شود.

به گفته کارشناسان، در گذشته، نظارت بر فرآیند طرح های اشتغال به هنگام اعطای وام و تسهیلات صورت نمی گرفت و نتیجه آن، انحراف منابع در هزینه ها بود. اما با راه اندازی مرکز تماس طرح پایش، نظارت در سه لایه بر طرح های اشتغال انجام می شود تا اشتغال واقعی ایجاد شود.

یکی از اهداف اجرای طرح نظارت بر سامانه رصد ملی اشتغال، بررسی میزان صحت سنجی اشتغال ثبت شده توسط سازمان ها و تهیه گزارش های لازم به منظور اعتبارسنجی و صحت سنجی آنها است.

در این طرح نظارتی، ناظرین با توجه به مشخصات کامل افراد اشتغال یافته جدید به محل کار آنها مراجعه می کنند و با استفاده از نرم افزارهای آنلاین نسبت به راستی آزمایی و انطباق وضعیت موجود با داده های سامانه اقدام می نمایند.

بر اساس الگوی زیست بوم ملی اشتغال، مبحث اشتغال به تولید مرتبط است و تولید و اشتغال دو روی یک سکه محسوب می شوند و ارتباط مستقیمی میان تولید و اشتغال وجود دارد. در این رویکرد، هدف واقعی اشتغال زایی به جای صرف تسهیلات دهی است و به همین دلیل از سامانه های هوشمند برای ثبت و نظارت استفاده می شود.

سامانه ملی رصد اشتغال به منظور جمع آوری اطلاعات دقیق از ورودی و خروجی های بازار کار و میزان اشتغال ایجادی در راستای برنامه دولت قبلی مبنی بر ایجاد سالانه یک میلیون شغل راه اندازی شده، تا از این طریق، عملکرد دستگاه های اجرایی در زمینه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصت های شغلی موجود مشخص گردد.

یکی از ویژگی های این سامانه این است که بستری برای شفاف سازی آمارهای اشتغال در هر استان فراهم می کند و فرصت های شغلی موجود به طور روزانه در آن تحت نظر قرار می گیرند تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، استفاده بهینه از نتایج آمارگیری در فرآیند برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها محقق شود.

سامانه رصد اشتغال ی برای ساماندهی وضعیت اشتغال است و افراد جویای کار می توانند با ثبت نام در این سامانه نسبت به اعلام درخواست خود برای دریافت مشاغل مناسب اقدام کنند.

روند نظارت بر فرصت های شغلی در سامانه رصد اشتغال بر اساس سه فرایند نظارت پیامکی، تماس تلفنی و حضوری بنا شده است. در مرحله نظارت میدانی بر اشتغال ایجاد شده توسط وزارت کار، علاوه بر بازدید حضوری از طرح های اشتغال، اطلاعات دقیق فرد و خدمات دریافت شده و ثبت شده، تطبیق داده می شوند. اطلاعات سامانه به طور مستمر رصد و بررسی و نسبت به نظارت بر طرح ها با دقت بیشتری انجام می شود تا هیچ موضوعی به عنوان اشتغال ثبت نگردد.

آخرین اخبار

رییس سازمان انرژی اتمی ایران: ظرفیت علمی و فناورانه ایرانیان بی‌انتهاست

به گزارش خبرآنلاین، محمد اسلامی در آیین گرامیداشت روز...

عقب‌نشینی نفت در اوج التهاب / برنت به کانال ۱۰۵ دلار رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهای معاملات آتی نفت خام...

ترامپ: دوست دارم برای سومین دوره رئیس‌جمهور آمریکا شوم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

پرسپولیسی‌ها این بار سراغ الغرافه رفتند؛ ماجرای آسانی همچنان ادامه دارد!

برد استقلال مقابل الغرافه در قطر، علاوه بر ثبت...

تبلیغات آنلاین؛ بازار ۳۲ همتی که پس از هر بحران زنده شد

سال ۱۴۰۴ برای بازار تبلیغات دیجیتال ایران سالی نبود...

کشت شاهدانه صنعتی و شقایق ایرانی با شرایط تحت کنترل مجاز شد

مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر،...

آیا استارلینک موبایل می‌تواند جایگزین اپراتورهای تلفن همراه در آمریکا شود؟

اسپیس‌ایکس (SpaceX) برنامه دارد سرویس استارلینک موبایل (Starlink Mobile)...

ایلان ماسک، زاکربرگ و سم آلتمن؛ میلیاردرهایی که به شرورهای جدید هالیوود تبدیل شدند

هالیوود دیگر میلیاردرهای فناوری را فقط نابغه‌های نوآور نمی‌بیند....

ماکرون: یک نفتکش را در اقیانوس هند توقیف کردیم

به گزارش خبرآنلاین، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه دوشنبه...

ببینید| مرعشی: حفظ ایران مهم‌تر از غنی‌سازی و حفظ دستاوردهای هسته‌ای است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران،...

قیمت سکه امروز ۲۰ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۹ میلیون تومان قیمت خورد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

فهرست کالاهای مشمول احتکار اعلام شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فهرست جامع کالاهای مشمول احتکار...

جسد آخرین مفقودی سیلاب مینودشت پیدا شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

داروهای نسل جدید میگرن با افزایش ۴۰ درصدی خطر سقط جنین مرتبط‌اند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پژوهشی...

اردوغان: توافق مکه را برای تصویب به پارلمان ارسال می‌کنیم

به گزارش خبرآنلاین ، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه...

تبلیغات متنی