استانهای با جمعیت جوان و پیر معرفی شدند

طبق اطلاعات ارائه شده از جانب مرکز آمار ایران، استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، هرمزگان، کرمان و خراسان شمالی بالاترین درصد جمعیت کودک، نوجوان و جوان را در خود جای دادهاند. در مقابل، استانهای گیلان، مازندران، مرکزی، همدان و تهران دارای بالاترین تعداد جمعیت سالمندان ۶۵ سال به بالا هستند.
به نقل از ایسنا، بر اساس برآوردهای مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۲ تعداد کل جمعیت کشور ۸۵ میلیون و ۳۲۹ هزار نفر اعلام شده است. در این راستا، بیشترین جمعیت در استان تهران با ۱۴ میلیون و ۲۸۷ هزار نفر، خراسان رضوی با هفت میلیون و ۳۶ هزار نفر، اصفهان با پنج میلیون و ۴۰۲ هزار نفر، فارس با پنج میلیون و ۱۱۱ هزار نفر و خوزستان با پنج میلیون و ۷۵ هزار نفر است.
به علاوه، استانهایی که جمعیت کمتری دارند شامل ایلام با ۵۹۶ هزار نفر، کهگلویه و بویراحمد با ۷۵۵ هزار نفر، سمنان با ۷۷۷ هزار نفر، خراسان جنوبی با ۸۳۶ هزار نفر و خراسان شمالی با ۸۷۶ هزار نفر هستند.
بر این اساس، استان تهران به عنوان پایتخت همچنان دارای بیشترین تراکم جمعیتی است.
در بخش دیگری از این آمار، به موضوع شهرنشینی در استانها پرداخته شده است. بررسیها نشان میدهد که در سال گذشته، میزان شهرنشینی در کل کشور به ۷۶ درصد رسیده و این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱، ۰.۴ درصد افزایش داشته است.
به ترتیب، استانهای قم با ۹۵.۹ درصد، تهران با ۹۴.۷ درصد، البرز با ۹۳.۴ درصد، اصفهان با ۸۹.۵ درصد و یزد با ۸۶.۹ درصد بیشترین میزان شهرنشینی را داشتهاند.
وضعیت جمعیت کمتر از ۱۵ سال در استانها
مرکز آمار همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به بررسی جمعیت زیر ۱۵ سال در استانهای کشور پرداخته است. بر اساس اطلاعات ارائه شده، نسبت این جمعیت در کل کشور ۲۳.۲ درصد برآورد شده که استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، خوزستان و خراسان شمالی به ترتیب دارای ۳۸.۳، ۲۸.۵، ۲۸.۲، ۲۷.۷ و ۲۶.۶ درصد بیشترین جمعیت زیر ۱۵ سال یا کودکان و نوجوانان هستند.
شایان ذکر است که استانهایی همچون گیلان، مازندران، البرز، تهران و سمنان نیز دارای کمترین درصد از جمعیت زیر ۱۵ سال هستند.
کدام استانها جمعیت جوان بیشتری دارند؟
تحقیقات نشان میدهد که نسبت جمعیت جوان یا ۱۵ تا ۲۴ سال در سال گذشته در کل کشور ۱۳.۳ درصد بوده و استانهای سیستان و بلوچستان (۱۷.۶ درصد)، خراسان جنوبی (۱۵.۱ درصد)، هرمزگان (۱۵ درصد)، کرمان (۱۴.۷ درصد) و خراسان شمالی (۱۴.۵ درصد) بالاترین درصد را دارا هستند. در عین حال، استانهای تهران، گیلان، همدان، مازندران و اصفهان کمترین نسبت جمعیت جوان در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال را دارند.
در ادامه این بررسی، به موضوع وضعیت جمعیت فعال کشور نیز اشاره شده است. استان گیلان با ۷۳.۷ درصد بیشترین درصد جمعیت فعال را به خود اختصاص داده و پس از آن، استانهای البرز (۷۳.۵ درصد)، مازندران (۷۳.۳ درصد) و سمنان (۷۲.۸ درصد) در رتبههای بعدی قرار دارند.
نکته جالبتوجه آن است که کمترین میزان جمعیت فعال مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان (۵۸.۵ درصد)، خراسان جنوبی (۶۴.۹ درصد)، خراسان شمالی (۶۶.۵ درصد)، خوزستان (۶۶.۸ درصد) و یزد (۶۷ درصد) است.
در نهایت، با اشاره به وضعیت جمعیت سالمند در کشور، بر اساس آمار منتشر شده، نسبت جمعیت ۶۵ سال به بالا در کل کشور ۷.۳ درصد تعیین شده که استان گیلان با بالاترین درصد (۱۰.۸ درصد) و پس از آن استانهای مازندران (۹.۴ درصد)، مرکزی (۹.۴ درصد)، همدان و تهران (۸.۴ درصد) در این میان قرار دارند.
برخلاف آن، استانهای سیستان و بلوچستان (۳.۲ درصد)، هرمزگان (۴.۵ درصد)، بوشهر (۵.۴ درصد)، کهگلویه بویراحمد (۵.۴ درصد) و خوزستان (۵.۵ درصد) کمترین درصد جمعیت سالمند را به خود اختصاص دادهاند.