امضای قراردادهای بینالمللی چند ۱۰ میلیون دلاری در حاشیه نمایشگاه اکسپو کیش

دبیر اجرایی در حال توضیح عملکرد نمایشگاه کیش اکسپو ٢٠٢۵ به مشارکت سازمان توسعه تجارت ایران، تصریح کرد که در جریان این نمایشگاه، قراردادهای چند ١٠ میلیون دلاری بینالمللی به امضا رسیده و همچنین ۳۲ تفاهمنامه و هفت قرارداد اقتصادی با کشورهای مختلف نیز در کیش اکسپو به ثبت رسیده است.
محمدرضا قادری ـ دبیر اجرایی کیش اکسپو ـ امروز در یک نشست به ارائه گزارشی از عملکرد این رویداد پرداخت و اعلام کرد: برای نخستینبار در کشور، نمایشگاهی تخصصی با محوریت سرمایهگذاری به مدت هفت روز در جزیره کیش برگزار گردید.
وی با اشاره به این که افزایش مدت زمان برگزاری این اکسپو به مدت یک هفته، فرصتی مناسبی برای فعالان اقتصادی داخلی و خارجی فراهم آورده است تا دستاوردهای خود را ارائه دهند، جلسهها و نشستهای دوجانبه را برپا کنند و در نهایت، بتوانند قراردادها و تفاهمنامههایی را به امضا برسانند، خاطرنشان ساخت: تقریباً تمامی حوزههای اقتصادی کشور در این رویداد حضور چشمگیری داشتند. توانمندیهای ایران در ۱۶ گروه کالایی با تمرکز بر شش محور کلیدی، از جمله تقویت روابط تجاری بینالمللی، فراهم کردن فرصتهای سرمایهگذاری، ظرفیتهای ترانزیتی و لجستیکی، همکاریهای تولیدی و صنعتی، تبادل فناوری و توسعه گردشگری به مدت یک هفته از تاریخ ۲۹ دی تا ۵ بهمن ۱۴۰۳ در کیش به نمایش گذاشته شد.
قادری تأکید کرد: در این رویداد، اکثر وزارتخانهها و ارگانهای دولتی، تشکلها، نظامهای صنفی و فعالان اقتصادی کشور حضور داشتند و میزان مشارکت بالایی را به همراه داشتند. همچنین هیئتهای تجاری خارجی نیز از این نمایشگاه بازدید به عمل آوردند و اقدام به امضای تفاهمنامهها و قراردادهایی نمودند.
دبیر اجرایی کیش اکسپو اظهار داشت: تفاهمنامهها و قراردادهای کوچک و بزرگ که از چند صد هزار تا چند ده میلیون دلار را شامل میشود، به ویژه در زمینههای فولاد و پتروشیمی به امضا رسیده است. این موضوع البته نیازمند طی مراحل قانونی برای جذب سرمایه است و پیگیریهای دبیرخانه نمایشگاه در روزها و ماههای آینده همچنان ادامه خواهد یافت.
وی اضافه کرد: دبیرخانه دائمی کیش اکسپو تا سال آینده و تا برگزاری دور بعدی این نمایشگاه فعال خواهد بود و پیگیری مسائل فعالان اقتصادی ایرانی و خارجی را انجام خواهد داد و در صورت لزوم، جلسات دوجانبه برای دستیابی به قراردادها برگزار میشود.
قادری همچنین به این نکته اشاره کرد که تجارت بینالمللی یک فرآیند دوسویه است که منافع هر دو طرف را در نظر میگیرد. کشورهای آفریقایی در این نمایشگاه به دنبال صادرات مواد معدنی خود به ایران بودند و در مقابل، تکنولوژی و تجهیزات از ایران وارد خواهند کرد.
دبیر اجرایی کیش اکسپو همچنین گفت: در این رویداد، بالغ بر ۳۲ تفاهمنامه و هفت قرارداد اقتصادی در حوزههای پتروشیمی، معدن، فلزات، هوش مصنوعی، گردشگری سلامت، صنایع دارویی و آرایشی و بهداشتی، اقتصاد فرهنگی، انتقال صنایع و فناوری و برگزاری رویدادهای تجاری و نمایشگاهها با برآوردی در حدود چند ده میلیون دلار به امضا رسید. نمایندگانی از کشورهای مالزی، ازبکستان، رومانی، بلغارستان، کرواسی، اسلوونی، قرقیزستان، بنگلادش، ترکمنستان، زیمبابوه، سنگال، چین، روسیه، ترکیه، عراق، کره جنوبی، تاجیکستان و غیره برای همکاریهای اقتصادی با ایران و سرمایهگذاری در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.
دبیر اجرایی کیش اکسپو در ارتباط با تأثیر تحریمها بر این رویداد گفت: با وجود تحریمها، بیش از ٣٠ کشور که تمایل به همکاریهای اقتصادی با ایران داشتند، در این نمایشگاه شرکت کرده و به طرق مختلف، من جمله تهاتر که مشمول تحریمها نیست، با ایران همکاریهای اقتصادی داشتند.