دوشنبه 2 شهریور 1405

این اشخاص با تأخیر بیشتری به بیماری آلزایمر دچار می‌شوند

تحقیقات اخیر انجام‌شده در سوئد نشان می‌دهد که افرادی که دارای ژن‌هایی هستند که آن‌ها را در معرض خطر بالای زوال عقل قرار می‌دهد، ممکن است بتوانند بر این عامل وراثتی غلبه کنند.

ابزار اصلی در این مبارزه، ورزش منظم است که به بهبود تناسب اندام قلبی-تنفسی معروف است و به اختصار CRF نامیده می‌شود.

CRF به توانایی سیستم‌های گردش خون و تنفسی بدن در تأمین اکسیژن برای ماهیچه‌ها اطلاق می‌شود – ظرفیتی که به طور قابل توجهی با افزایش سن و کاهش توده عضلانی افراد کاهش می‌یابد و این روند از دهه ۲۰ سالگی آغاز می‌شود و با گذر زمان افزایش می‌یابد.

زمانی که افراد به سن ۷۰ سالگی می‌رسند، مشاهده می‌شود که هر دهه CRF آنها به میزان بیش از ۲۰٪ کاهش پیدا می‌کند.

کاهش CRF به عنوان یک نشانه قوی برای پیش‌بینی مرگ زودرس از هر علت و همچنین رویدادهای قلبی مانند سکته مغزی و حملات قلبی شناخته می‌شود.

محققان سوئدی نتیجه‌گیری کردند: «تحقیقات ما نشان می‌دهد که افزایش CRF با بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر زوال عقل در ارتباط است. علاوه بر این، CRF بالا ممکن است تأثیر خطر ژنتیکی مرتبط با زوال عقل را تا ۳۵ درصد کاهش دهد.»

در این مطالعه، تیمی به رهبری «ویلی ژو» از مرکز تحقیقات پیری در مؤسسه کارولینسکا در استکهلم، داده‌های بیش از ۶۱۲۰۰ نفر در سنین ۳۹ تا ۷۰ سال را بررسی کرده و این افراد به مدت ۱۲ سال تحت نظر بوده‌اند.

در آغاز مطالعه، تمام شرکت‌کنندگان از زوال عقل معاف بودند. آنها به مدت شش دقیقه بر روی دوچرخه ثابت رکاب زدند تا CRF خود را اندازه‌گیری کنند و همچنین تست‌های شناختی را انجام دادند. خطر ژنتیکی آن‌ها نسبت به زوال عقل با استفاده از نمره‌ای استاندارد برای بیماری آلزایمر ارزیابی شد.

در مجموع، ۵۵۳ نفر از شرکت‌کنندگان در خلال ۱۲ سال پیگیری، به زوال عقل مبتلا شدند.

مقایسه‌ انجام‌شده نشان داد که شروع زوال عقل در افرادی که CRF بالاتری دارند، تقریباً ۱.۵ سال دیرتر اتفاق می‌افتد. همچنین، CRF بالا می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را در میان افرادی که نمره خطر متوسط تا بالا دارند تا ۳۵ درصد کاهش دهد.

محققان بیان کردند که تقویت CRF ممکن است به عنوان راهکاری مؤثر برای پیشگیری از زوال عقل به ویژه در افرادی که به لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، عمل کند.

آنها همچنین تأکید کردند که به تحقیقات بیشتری در مورد رابطه بین CRF و سلامت مغز و تأثیر آن بر ارتباط بین خطر ژنتیکی و زوال عقل نیاز است.

آخرین اخبار

آیا ساختار دولت دگرگون خواهد شد؟/ رئیس دفتر پزشکیان توضیحاتی ارائه داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن حاجی‌میرزایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور...

خبر مهم وزیر نفت از کشف میدان گازی جدید در کشور/درباره قیمت بنزین تصمیم نهایی نگرفتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن پاک‌نژاد ، وزیر نفت...

برگزاری حراج شمش طلا ؛ فقط این افراد می توانند شرکت کنند

به گزارش خبرآنلاین، صنعتگران حوزه طلا تا ساعت ۲۴ دوشنبه...

سناتور آمریکایی: ضرورت خاتمه دادن به جنگ غیرقانونی با ایران

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سناتور دموکرات کریس ون هولن...

دیدار ولی‌عهد بحرین و رئیس سازمان اطلاعات نظامی پاکستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سلمان بن حمد آل خلیفه»...

قیمت برنج ایرانی، قند و شکر اعلام شد؛ برنج قاچاق آمریکایی در تهران توزیع شده است؟

به گزارش خبرآنلاین،رضا کنگری با بیان اینکه کمبودی در...

دلایل افزایش نرخ دلار؛ راهکار چیست؟

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر نقش افزایش تولید...

بهبود ۴۰ تا ۴۵ درصدی دقت در برآورد پارامترهای کیهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

یک نوع نادر دیابت به داروی هفتگی کاهش وزن بهتر از انسولین پاسخ می‌دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : داروهای...

دلایل تقطیع و تحریف سخنان قالیباف چه می‌تواند باشد؟

<p طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرشاد ابراهیم‌پور، یکی از...

سامسونگ مشکل آزاردهنده نمایشگرهای تاشو را هدف گرفت؛ روشنایی ۶۰ درصدی برمی‌گردد

سامسونگ از فناوری جدیدی برای نمایشگرهای OLED رونمایی کرده...

شعب تخصصی برای دعاوی بانکی و تجاری ایجاد می‌شود

یک پژوهشگر حقوق بانکی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل...

رصد ۱۸۴ هزار انبار کالاهای اساسی در کشور و کشف ۵۹۶۵ تن کالای احتکاری

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از رصد و پایش...

هنوز زمان زیادی تا مقایسه این پرسپولیس با تیم دهه ۶۰ باقی مانده است

ناصر ابراهیمی، یکی از مربیان باسابقه تیم پرسپولیس که...

تبلیغات متنی