ایجاد کمیته مشترک ایران و روسیه به منظور تقویت همکاری‌های معدنی

بر اساس اظهارات رئیس هیئت عامل ایمیدرو، برای پیگیری مفاد توافق‌نامه همکاری در زمینه معدن و صنایع معدنی میان ایران و روسیه که شامل وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و همچنین شرکت زاروبژ ژئولوژیا می‌باشد، کمیته مشترکی تشکیل خواهد شد.

محمد آقاجانلو در نشست مشترکی که میان ایمیدرو و شرکت روسی زاروبژ ژئولوژیا برگزار شد، بیان کرد: این کمیته نمایندگان طرف ایرانی و روسی را مسئول اجرای برنامه‌های توافق‌نامه همکاری می‌سازد و به همین ترتیب، نظارت و تصمیم‌گیری در ارکان قرارداد برقرار خواهد شد.

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تأکید کرد: تاریخچه طولانی همکاری‌های ایران و روسیه در بخش معدن به اثبات رسیده و به فعال‌سازی معادن پربازده در ایران منجر گردیده است.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین افزود: در زمینه اکتشاف، زغال سنگ و ایمنی معادن، تجارب قابل توجهی میان دو کشور به اشتراک گذاشته شده و امید داریم این همکاری‌ها استمرار یابد.

آقاجانلو یادآور شد که با توجه به توافق‌نامه امضا شده میان ایران و روسیه در زمینه استخراج و اکتشاف معادن زیرزمینی، باید اصلاحات نهایی بر روی این سند انجام شود تا وارد مراحل اجرایی آن شویم. او گفت: در زمینه زنجیره فولاد و دیگر محصولات فلزی، دو طرف دارای تجربه‌های مناسبی هستند. به عنوان نمونه، تکنولوژی ایرانی احیای مستقیم PERED به عنوان رقیب روش MIDREX شناخته شده است. امکانات و توانمندی‌های خوبی در کشور برای اجرای پروژه‌های مربوطه ایجاد شده که طرف روس می‌تواند از آن استفاده کند.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو اذعان داشت: در راستای اجرای این تفاهم‌نامه، همچنین شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و طرف روس باید اقداماتی را برای انتقال دانش در زمینه اکتشاف ذخایر عمیق و طراحی و استخراج از معادن زیرزمینی انجام دهند.
آقاجانلو تصریح کرد: در بخش آموزش، ما تجهیزات و امکانات مورد نیاز را در ایران فراهم خواهیم کرد تا برنامه‌های این عرصه به خوبی اجرا شوند.

اعلام آمادگی برای انتقال تکنولوژی

در ادامه این نشست، الکسی دستیاتکین – مدیرعامل شرکت زاروبژ ژئولوژیا – در اشاره به امضای توافق‌نامه استراتژیک اخیر میان روسای جمهور ایران و روسیه، خاطرنشان کرد: یکی از محورهایی که در این توافق‌نامه استراتژیک مورد توجه قرار گرفته، حوزه زمین‌شناسی مواد معدنی و به طور کلی معدن و صنایع معدنی است.

وی افزود: در حین بازدید از سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا که در حال برگزاری است، با وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران خارج از صحبت‌هایی داشتم و به ایشان نیز بر ضرورت توسعه همکاری‌های معدنی بین دو طرف تأکید کردند. شرایط به گونه‌ای است که بر اجرای این توافق تأکید داریم و از آنومالی ۲۱ یزد بازدید کردیم که مسیر همکاری‌های ما را روشن ساخته است.

مدیرعامل زاروبژ ژئولوژیا تأکید کرد: ما برای انتقال تکنولوژی و آموزش کارشناسان ایرانی در زمینه‌های زمین‌شناسی، ژئوفیزیک و سایر موارد مرتبط آمادگی داریم.

دستیاتکین اضافه کرد: همچنین از محدوده‌های معدنی زنجان و جیرفت بازدید کردیم و می‌توانیم در همین گستره، دوره‌های آموزشی میدانی را آغاز کنیم که مربوط به مباحث تکنولوژی ژئوفیزیک هوایی خواهد بود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا