بازار بورس اندکی رشد را تجربه کرد

با گذر از روزهای اخیر عرصه تحولات سیاسی، بازار سهام در طی پنج روز کاری گذشته با کاهشی قابل توجه مواجه بود، اما امروز به نوعی ثبات را تجربه کرد. در بیستمین روز از اسفند ۱۴۰۳، شاخص کلی بورس تهران با ثبت افزایش ۲۵۹۹ واحد، به رقم دو میلیون و ۷۲۴ هزار و ۷۷۳ واحد رسید. در حالی که در چهار روز پیش، بازار به صورت متوالی ۵۷، ۸۱۰۵، ۱۵، ۳۵ و ۳۵ هزار واحد افت کرده بود. این افت معنادار به دنبال دو روز رونق در بازار صورت گرفت. نزول شدید بورس باعث گردید تا بازار نتواند کانال ۲.۸ میلیون را که در ماه های اخیر بارها آزموده بود، حفظ کند و در روز چهارشنبه مجدداً به زیر این کانال سقوط کند.
در روز دوشنبه، شاخص هم وزن نیز کاهش ۳۸۷۷ واحدی را ثبت کرد و به کمک آن عدد ۷۹۹ هزار و ۳۰۱ واحد را به دست آورد.
در سومین روز هفته، تعداد سهام مثبت در بورس به ۸۸ رسیده و در مقابل، سهام منفی به ۲۲۶ عدد رسید. همچنین تعداد خریداران این روز به ۶۴ هزار نفر افزایش پیدا کرد. به طور کلی، بازار تحقق ۰.۱ درصد رشد را به ثبت رساند.
در این روز، نزدیک به ۵۵۴ هزار معامله به ارزشی معادل ۱۱ هزار میلیارد تومان از سوی فعالان بازار سهام انجام شد.
نمادهای فملی و وبملت بیشترین تأثیر مثبت را بر روی شاخص کلی بورس گذاشتند، در حالی که نماد فارس تأثیر سویی بر آن داشت. از جمله نمادهای پرمعامله نیز می توان به آلومینا، وبملت و خودرو اشاره کرد.
در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳، شاخص فرابورس ایران برخلاف بورس با افت ۱۲۲ واحدی به ۲۴ هزار و ۵۵۱ واحد تنزل یافت. تعداد معاملات امروز در فرابورس به ۳۹۰ هزار فقره رسید و ارزش آن ها به ۶۲۳ هزار میلیارد تومان بالغ گردید.
زاگرس، کگهر و ومپنا بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس اعمال کردند. همچنین الکتروماد، اخشان و شمس به عنوان نمادهای فعال در فرابورس شناسایی شدند.
از تاریخ دوم آبان ماه، بازار سهام یک روند صعودی را آغاز کرده و موفق به ثبت رکوردهای جدیدی گردیده است. در این مقطع زمانی، شاخص کل بورس به میزان ۳۱ درصد افزایش یافته است. لیکن از ۲۲ دی ماه به بعد، بازار دچار نوسانات کاهشی شده و تنها ۱۵ روز مثبت را به ثبت رسانده است. در روزهای اخیر، این بازار در دامنه کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد رفت و آمد داشته و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داده است که البته در روز ۷ اسفند دوباره به آن وارد شده است.
بازار سرمایه در روز یکشنبه (۲۷ آبان) بعد از گذشت چهار ماه، موفق به بازپس گیری کانال ۲.۲ میلیون واحد شد و در یکشنبه چهارم آذر از مرز ۲.۳ میلیون واحد عبور کرد.
سه شنبه (ششم آذر) این بازار پس از حدود ۱۹ ماه توانست کانال ۲.۴ میلیون واحد را بازپس گیرد و در تاریخ ۱۴ آذر برای اولین بار به کانال ۲.۵ میلیون واحد وارد شد و پس از آن رکوردهای تازه ای را به ثبت رساند؛ به گونه ای که در ۲۴ آذرماه به کانال ۲.۶ میلیون رسید، در یکم دی توانست کانال ۲.۷ میلیون واحد را فتح کند، چهارم دی وارد محدوده ۲.۸ میلیون شد و در ۱۸ دی ماه از کانال ۲.۹ میلیون واحد گذشت، اما در ۲۳ دی مجدداً به زیر این کانال سقوط کرد و اخیراً میان ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد نوسان داشته است. در تاریخ یکشنبه ۲۸ بهمن، این کانال ۲.۷ میلیون را از دست داد و در ۲۹ بهمن مجدداً به آن بازگشت. در ۷ اسفند نیز به کانال ۲.۸ میلیون ورود کرد، اما در ۱۵ اسفند برای پنجمین بار در هفته های اخیر آن را از دست داد.
برخی از کارشناسان معتقدند که بازار سرمایه به لحاظ بنیادی وضعیت مناسبی دارد، اما عواملی همچون تحولات سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهام داران و فعالیت های نوسان گیری مانعی بر سر راه رشد مطلوب آن ایجاد کرده است. با این وجود، بورس پیش از افت های اخیر رکوردشکنی هایی داشته و برای اولین بار به کانال ۲.۹ میلیون واحد وارد گردید.