چهارشنبه 23 اردیبهشت 1405

وزارت کشور و شهرداری‌ها باید تدابیر لازم برای مدیریت ترافیک در سال تحصیلی را پیش‌بینی کنند

در نشستی که به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور درخصوص مدیریت ترافیک برگزار شد، موضوعات و وظایف وزارتخانه‌ها و نهادهای مرتبط درباره شروع سال تحصیلی جدید و به‌ویژه مدیریت ترافیک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

، محمدرضا عارف در جلسه‌ای که به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۳ در بعدازظهر شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ برگزار شد، با تبریک ماه ربیع الاول تاکید نمود: همزمانی شروع سال تحصیلی جدید با اعیاد ربیع الاول و ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم اقدامات و برنامه‌ریزی‌های نهادهای مسؤول منجر به نتایج مثبتی برای دانش‌آموزان، دانشجویان و کل سیستم آموزشی کشور گردد.

وی ضمن تشکر از تلاش‌ها و برگزاری منظم جلسات مسئولان نهادهای مربوطه در هماهنگی برای بازگشایی و آغاز سال تحصیلی جدید، بیان داشت: مدیریت ترافیک یکی از مسائل بسیار مهم در زمان بازگشایی مدارس، به‌ویژه در هفته اول شروع سال تحصیلی است و باید در کنار آن درباره سایر جنبه‌ها نیز همفکری و هماهنگی‌های لازم انجام شود تا دانش‌آموزان و خانواده‌ها با مشکلاتی مواجه نشوند.

عارف همچنین بر این نکته تأکید کرد که «آیین‌نامه حمل و نقل دانش‌آموزی باید به عنوان معیار عملی برای نهادهای مرتبط مورد استفاده قرار گیرد». وی افزود: مستندسازی تجربیات و حوادث سال تحصیلی گذشته به‌منظور استفاده در سال‌های آینده اهمیت بالایی دارد و در این راستا سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، وزارت آموزش و پرورش و شهرداری تهران باید اصلاحات لازم برای این آیین‌نامه را تا پایان آبان ماه در قالب یک متمم تهیه و ارائه دهند تا در سال تحصیلی جدید به کار گرفته شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین به گزارش ارائه شده درباره اقدامات و وظایف دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف در زمینه مدیریت ترافیک در شروع سال تحصیلی ۱۴۰۳ اشاره کرده و بیان داشت: باید به گونه‌ای عمل شود که مدیران مدارس و نظام آموزشی کشور کمترین دغدغه و نگرانی را در خصوص برخی مسائل مرتبط با سرویس‌های مدارس داشته باشند، تا بتوانند با آرامش به مسائل آموزشی و تحصیلی دانش‌آموزان بپردازند. در وزارت کشور و شهرداری‌های کلان‌شهرها و سایر نقاط کشور باید تدابیر لازم اتخاذ گردد تا مدیران مدارس و خانواده‌ها از بابت ترافیک و جابجایی دانش‌آموزان نگرانی نداشته باشند.

وی همچنین از صدا و سیما و شورای اطلاع‌رسانی دولت خواست که برای فرهنگ‌سازی استفاده از حمل و نقل عمومی و جلوگیری از استفاده از وسایل نقلیه ناایمن توسط والدین در جابجایی دانش‌آموزان، اقدام کنند.

در این اجلاس اقدامات و وظایف وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوط به مدیریت ترافیک به مناسبت شروع سال تحصیلی جدید با توجه به تجربیات سال‌های گذشته مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تصمیم‌گیری در خصوص ساعات کاری ادارات و دستگاه‌های دولتی در هفته ابتدایی مهر، توقف پروژه‌های عمرانی و خدماتی در مسیرهای منتهی به مدارس در زمان اوج تردد، اطلاع‌رسانی و تشویق عموم مردم برای استفاده از حمل و نقل عمومی در هفته اول مهر، برنامه‌ریزی برای خدمات‌رسانی منظم و بدون مانع در حرکت و جابجایی‌ها با اتوبوس، تاکسی و مترو با افزایش ظرفیت ناوگان عمومی، ارائه مشوق‌هایی برای حداکثر استفاده از حمل و نقل عمومی و پیش‌بینی پارکینگ‌های موقت از جمله وظایف و اقداماتی بود که توسط دستگاه‌های دولتی، وزارت کشور، صدا و سیما و شهرداری تهران مطرح گردید.

علاوه بر این، هماهنگی برای استقرار نیروهای پلیس جهت کنترل ترافیک در اطراف مدارس، اطمینان از بهینه کارکرد مسیریاب‌ها، برقراری نظم در چراغ‌ها و علائم راهنمایی و رانندگی به‌ویژه در مسیر و اطراف مدارس، جلوگیری از تردد خودروهای آلوده‌کننده و فاقد معاینه فنی، ساماندهی کامل سرویس‌های مدارس برای کاهش گره‌های ترافیکی، تکمیل مراحل اداری جا‌به‌جایی‌های معلمان و دانش‌آموزان قبل از آغاز سال تحصیلی و آماده‌سازی فضاهای مناسب در مدارس برای حضور والدین از جمله وظایف و اقدامات وزارت آموزش و پرورش و پلیس راهور فراجا بود که در این جلسه مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفت.

همچنین، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در این نشست به آماری درباره استفاده ۲ میلیون دانش‌آموز از سرویس‌های مدارس در سال گذشته اشاره کرده و مشکلات و چالش‌های مرتبط با سرویس‌های مدارس برای دانش‌آموزان و دانش‌آموزان استثنایی را توضیح داد و تأکید کرد که با همکاری و هماهنگی‌های انجام‌شده با وزارت کشور و شهرداری‌ها، برخی از مشکلات موجود در این زمینه برطرف شده است.

سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همچنین گزارشی از آمار و عملکرد این وزارتخانه در طرح «استقبال از مهر» و ثبت‌نام دانش‌آموزان و دانش‌آموزان استثنایی در سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی «سپند» ارائه کرد و تأکید کرد که هماهنگی‌های بسیار خوبی با وزارت آموزش و پرورش و شهرداری‌ها و دیگر نهادهای مرتبط در فرآیند ثبت‌نام سرویس‌های مدارس صورت گرفته است.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز با اشاره به ثبت‌نام ۷۲ شرکت ارائه‌دهنده سرویس مدارس در سامانه سپند بیان کرد: ظرفیت شهرداری تهران برای مدیریت ترافیک در این کلانشهر در خدمت دولت قرار دارد تا والدین در جابجایی فرزندان خود نگرانی نداشته باشند.

آخرین اخبار

ایران و نگرانی‌های وزیر انرژی آمریکا: نزدیک شدن ایران به سلاح هسته‌ای

بر اساس گزارش خبرآنلاین، کریس رایت، وزیر انرژی ایالات...

چه میزان پیاده‌روی ما را لاغر می‌کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پیاده...

ثبت ۱۵ زمین‌لرزه در رودهن- بومهن -پردیس استان تهران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

پزشکیان: مسئولیت ما این است که با تمام توان در کنار مردم قرار داشته باشیم

طبق اعلام خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان رئیس جمهور، در...

کشف ۳ بمب انفجاری از یک تیم تروریستی در مرز میرجاوه

فرمانده مرزبانی فراجا گفت: با هوشیاری مرزبانان در...

زنجیره زلزله‌های شرق تهران؛ پیش‌درآمد یک اتفاق بزرگ‌ یا خنثی شدن تنش؟

مجید معهود عضو هیئت علمی پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی...

احتمال شنیده شدن صدای انفجار در دزفول

روابط عمومی فرمانداری ویژه دزفول گفت: انفجارهای کنترل...

دستمزد ۲۳ برابر شد، دلار ۵۱ برابر/ چرا میان رشد درآمدها و تورم توازنی وجود ندارد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در...

امحای کارت خودرو‌ها متوقف شد

آفتاب‌‌نیوز : سرهنگ محسن باسره با اشاره...

محدودیت دسترسی پژوهشگران به پایگاه علمی «پاب‌مد» رفع شد

به گزارش خبرنگار مهر، شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و...

ترامپ به سمت چین حرکت کرد

بر اساس گزارش خبرآنلاین، کاخ سفید در روز سه‌شنبه...

زلزله تهران خسارتی نداشت/تعداد مصدومان طوفان در تهران به ۱۷ نفر رسید

آفتاب‌‌نیوز :  بامداد امروز زمین‌لرزه‌ای به بزرگی...

زلزله ۴.۶ ریشتری تهران را لرزاند

آفتاب‌‌نیوز : ساعتی پس از زلزله ۳.۴...

زلزله ۳/۴ ریشتری پردیس/ طوفان در تهران؛ برق دماوند قطع شد

آفتاب‌‌نیوز : همچنین این زلزله در فاصله...

اعلام قیمت جدید برنج ایرانی در بازار/رییس اتاق اصناف اعلام کرد

به گزارش خبرآنلاین،حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف تهران درباره تأمین...

اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی درباره نحوه افزایش و متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان

در این اطلاعیه آمده  است:به اطلاع بازنشستگان و مستمری‌بگیران...

مشورت‌های پاکستان و چین در خصوص آسان‌سازی گفت‌وگوها بین تهران و واشنگتن

به نقل از خبرآنلاین، در روز سه‌شنبه، وزارت امور...

خرید تتر بهتر است یا دلار؟

به گزارش خبرآنلاین،نقدینگی سرگردان در اختیار مردم این روزها...

حقوق معلمان در سال ۱۴۰۵ حدود ۳۰ درصد افزایش یافت

آفتاب‌‌نیوز : علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش،...

واکنش دانشگاه تهران در مورد خبر اخراج یک استاد

آفتاب‌‌نیوز : اداره‌ کل منابع انسانی دانشگاه...

تبلیغات متنی