شنبه 26 اردیبهشت 1405

پشت پرده دلتنگی تندروها برای صحن مجلس/ انتقاد از هیات رئیسه مجلس درباره تعطیلی مجلس، علیه تصمیم شورای عالی امنیت ملی

خبرآنلاین: تندروها باز هم مشغول کار هستند؛ این بار به بهانه عدم برگزاری جلسات علنی مجلس. 

از آغاز جنگ ۴۰ روزه و درگیری‌های شدیدی که بین آمریکا و اسرائیل با ایران شکل گرفت، جلسات علنی مجلس تعطیل شدند؛ با این دلیل که از احتمال هدف قرار گرفتن ساختمان مجلس در حین جلسه جلوگیری شود.

به عبارت دیگر این اقدام یعنی تعطیلی مجلس، اقدامی عادی و نرمال در مواقع بحران بود؛ مانند دولت که در جایی غیر از پاستور تشکیل جلسه می‌دهند یا دیگران. به هر شکل این اقدام پیشگیرانه از بروز یک بحران احتمالی جدید دیگر بود.

شاید یک نماینده مجلس به تنهایی هدف راهبردی و استراتژیکی برای مهاجمان نداشته باشد؛ اما وقتی نمایندگان در یک مکانی تجمع کنند، به هدف خوبی برای حذف توسط اسرائیل و آمریکا تبدیل می‌شوند؛ البته از این بابت که وقتی مجلس شورای اسلامی هدف قرار بگیرد، ضربه مهمی به جمهوری اسلامی وارد می‌شود و قوه مقننه‌ای‌دیگر وجود نخواهد داشت؛ احتمالا با همین استدلال بوده که شورای عالی امنیت ملی، تجمع نمایندگان را ممنوع اعلام کرده است.

اما با تمام این اوصاف، تندروها دوباره بهانه‌ای برای حمله کردن پیدا کرده‌اند؛ هدفشان هم این بار با توجه به موضوع، هیات رئیسه مجلس و بخصوص محمدباقر قالیباف رئیس مجلس است؛ هدفی که با توجه به نزدیکی انتخابات هیات رئیسه عادی به نظر می‌رسد!

ترکیب حمله‌کنندگان هم همان همیشگی است؛ حمید رسایی، امیرحسین ثابتی، مرتضی آقاتهرانی، منان رئیسی و….

رسایی برای طعنه زدن به تعطیلی مجلس، از کنست و سنا مایه گذاشت: «کنست اسرائیلی‌ها و سنای آمریکا در ایام جنگ تعطیل نبود. چرا در سه هفته آتش‌بس جلسات علنی تشکیل نشد؟ اگر این جنگ شش ماه دیگر ادامه پیدا کرد، باز هم مجلس تعطیل می‌ماند؟ مجلس دو نائب‌ رئیس دارد، دلیل تعطیلی جلسات آن چیست؟»

در همان بازه زمانی، ثابتی هم به میدان آمد و در یکی‌ از تجمعات شبانه همان خط رسایی را پی گرفت.

آنها با وجود توضیحاتی که بعضا از سوی چهره‌های نزدیک به قالیباف‌ درباره چرایی عدم برگزاری جلسات ارائه می‌شد، دست بردار نبودند.

هفته گذشته رسایی اقدام عجیبی کرد و به مجلس رفت؛ اما این، همان کار عجیب نبود؛ او با گوشی موبایل خود اقدام به فیلمبرداری از درهای صحن مجلس کرد و سپس توضیحاتی داد؛ «بعد از شهادت امام خامنه‌ای، مجلس تعطیل شده است. تاکنون هیچ پاسخ قانونی و قانع‌کننده‌ای در این باره ارائه نشده است. تنها دلیلی که قابل تصور است اینکه نمی‌خواهند مجلس با تذکراتش در روند مذاکرات خللی ایجاد کند! در صورت استمرار تعطیلی مجلس، تعدادی از نمایندگان تصمیم دیگری خواهند گرفت که اعلام می‌شود».

پس از این اقدام مجتبی زارعی دیگر نماینده تهران، در متنی که در فضای مجازی منتشر کرد به شدت از رسایی انتقاد کرد؛ «به نظرم استفاده از عباراتی همچون پلمب و فک پلمب مجلس جز صناعتِ انتخاباتی دو سه حزب سه چهار نفره انتخاباتی و دو روزنامه بوده و ضمیرش نه به جناب قالیباف که به فرماندهان حفاظت کشور می‌گردد.»

او افزوده «این نماینده مجلس در ویدئوی ضبط شده، می‌گوید مجلس چرا پلمب است؟ سپس می‌گوید آیا زمان انتخابات هیات رییسه یعنی انتخابات سالانه داخلی مجلس، فرا نرسیده است؟ سپس مثل یک سوفسطایی جواب می‌دهد حالا می‌خواهید وقت انتخابات هیات رییسه مجلس، پارلمان را باز کنید؛ بعد در همین ویدئو به خودش جواب می‌دهد حالا اگر مجلس را باز کردید باید جواب مردم را بدهید که چرا قبلا مجلس را باز نکرده بودید، پس شما برای ریاست خودتان مجلس را باز کردید. این استدلال به عقل جن هم نمی‌رسد؛ اینکه این جوری اذهان را مشوّه و مردم را به جان ساختارها و حاکمیت انداخت.»

زارعی در ادامه نوشته که «قانونگذار هم شورای عالی امنیت ملی را مسئول تشخیص امنیت در تراز ملی می‌داند که شامل اینجا یعنی ساختمان قوه مقننه هم می‌شود. (شعام) به مجلس نامه نوشت که اجتماع نکنید؛ خودم این نامه را دیده‌ام».

با وجود اینکه این نماینده از وجود نامه شورای عالی امنیت ملی خبر می‌دهد، باز هم رسایی به همان خط قبلی‌اش ادامه داد. با این وجود هفته گذشته جلسه مجلس به صورت وبیناری برگزار شد و با این وجود حالا برخی از آنها به دنبال برگزاری حضوری جلسات هستند.

تندروها تلاش دارند این دستور شورای عالی امنیت ملی را، جور دیگری تفسیر کنند و برای مخاطب خود اینگونه جا بیندازند که عدم برگزاری جلسات علنی مجلس دلایل سیاسی دارد و نه امنیتی.

این نمایندگان حتی پا را فراتر گذاشته‌اند و مدعی شده‌اند که مجلس را تعطیل کرده‌اند تا تذکرات نمایندگان «مزاحم مذاکرات» آنها نشوند. مشخص نیست این افراد در تذکراتشان نسبت به مذاکرات، چه می‌خواهند بگویند؛ مذاکراتی که مصوبه شورای عالی امنیت ملی و مورد تایید رهبری نظام نیز هست. 

تندروها تا الان دو دلیل بصورت جداگانه برای عدم برگزاری جلسات داده‌اند؛ یکی انتخابات هیات رئیسه و دیگری عبور از مذاکرات؛ دلایلی که هر دوی آنها هم در نهایت استنکاف از مصوبات یا حداقل دستورات شورای‌عالی امنیت ملی است. احتمالا دلتنگی شدید این روزهای تندروها برای صحن مجلس، باید به انتخابات هیات رئیسه مجلس در هفته نخست خرداد ماه برگردد؛ آنها به رسم این چند ساله نزدیکی انتخابات هیات رئیسه حملاتی به قالیباف را آغاز کرده‌اند.

۲۹۲۹

آخرین اخبار

کاهش دو ساعته زمان سفر با آزادراه پردیس–هراز

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس اعلام شرکت...

جهان در آستانه شوک تازه/صندوق بین‌المللی پول از تبعات جنگ ایران هشدار داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صندوق بین‌المللی پول هشدار داده است...

هشدار بالا آمدن آب رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی معابر در ۱۲ استان

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد، از...

توئیت بذرپاش در مورد ‏جام‌جهانی ۲۰۲۶ و تنگه هرمز! + تصویر

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، مهرداد بذرپاش، وزیر راه...

حملات سنگین صهیونیست‌ها به شهر «صور» در لبنان

به گزارش خبرآنلاین؛ منابع خبری امروز جمعه گزارش دادند...

خبر مهم برای متقاضیان دریافت ارز با کارت ملی/ شرط جدید دولت چیست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز اطلاعات مالی...

اعلام تاریخ برگزاری امتحانات دانش آموزان هر پایه

آفتاب‌‌نیوز : علی فرهادی در خصوص نحوه...

۳۵ میلیون ایرانی با کم‌آبی مواجهند

آفتاب‌‌نیوز : تازه‌ترین داده‌های رسمی حاکی از...

پلیس راه: ترافیک سنگین در آزادراه قزوین ـ کرج ـ تهران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم:...

هواشناسی ۱۴۰۵/۰۲/۲۵/ بارش باران در شمال غرب و ارتفاعات البرز

سازمان هواشناسی اعلام‌کرد: امروز (جمعه) در شمال غرب...

معرفی برترین واحدهای توسعه تحقیقات بالینی؛ بیمارستان خط مقدم پژوهش 

به گزارش خبرنگار مهر، واحد های توسعه تحقیقات بالینی...

آیا چین از بحران تنگه هرمز بهره‌مند می‌شود یا متضرر می‌گردد

به نقل از خبرآنلاین، روزنامه شرق در تاریخ 24...

دادگاه با آزادی زودهنگام «قصاب بوسنی» از زندان موافقت نکرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

قدردانی عراقچی از دیدگاه‌های مالزی در رابطه با جنگ تحمیلی بر ضد ایران

به گزارش خبرآنلاین، امروز پنجشنبه، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور...

ادعای مقام اماراتی: سفر نتانیاهو را تکذیب می‌کنیم؛ او دروغ می‌گوید!

به گزارش خبرآنلاین، «عبدالخالق عبدالله»، عضو شورای عربی علوم...

دلیل گرانی سیمان پاکتی اعلام شد/هزینه تولید به این دلیل بالا رفت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی اکبر الوندیان، دبیر...

روش جدید کاهش چربی سیب‌زمینی سرخ‌کرده

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

هانتا ویروس؛ از بررسی آمارهای جهانی تا تظاهرات بالینی و درمان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سطح...

شیرین‌کننده‌های مصنوعی، اشتها و گرسنگی را افزایش می‌دهند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : متخصصان...

چرا با افزایش سن، سلامت استخوان‌ها تهدید می‌شود؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

ناآگاهی حقوقی؛ عامل اصلی طولانی شدن پرونده‌های دادگستری

آفتاب‌‌نیوز : آمارهای قضایی گویای آن است...

وضعیت انرژی در زمان جنگ چگونه خواهد شد

اگر قرار باشد جنگ ادامه پیدا بکند، خب...

وزیر دفاع پاکستان: نتانیاهو نماد خجالت برای بشریت است

به نقل از خبرآنلاین، «خواجه محمد آصف» در پاسخ...

تبلیغات متنی